Bill Gates daroval 5 miliónov na to, aby sa vyvinula „trvalá antikoncepcia“

2,689
Kultúra smrti

Vďaka veľkému sponzorskému daru Billa a Melindy Gatesovcov sa pravdepodobne vyvinie a bude propagovať nové sterilizačné liečivo pre ženy.

Gatesova nadácia dala vlani v októbri istému oregonskmu gynekológovi grant 5 miliónov dolárov na to, aby vyvinul nechirurgickú „trvalú antikoncepciu“. Spomínaný lekár teraz prišiel s globálnou ponukou financovania výskumu, ktorý by vynašiel takéto metódy trvalej prevencie tehotenstva.

Tieto správy odsúdila najväčšia pro-life organizácia na svete. Uviedla, že obsedantné zameranie Gatesovej nadácie na podporu antikoncepcie v treťom svete, sa zakladá na chybnom poňatí toho, čo predstavuje autentický „rozvoj“, ako aj na veľmi podozrivých údajoch o skutočnom dopyte po takejto antikoncepcii.

Ťažko povedať, čo je šokujúcejšie,“ povedal Phelan pre LifeSiteNews, „nekritické a servilnésprávy“, ktoré rozprávajú o každom novom grante na rozvoj sterilizácie zo strany Gatesovej nadácie - aj keď po celom svete pokračujú kampane sterlizácií, ktoré sú nútené - alebo skutočnosť, že Gatesova nadácia sa naďalej správa tak, akoby sa každý problém v rozvojovom svete dal vyriešiť prostredníctvom sterilizácie žien“.

Doktor Jeffrey Jensen z Oregon Health & Science University povedal, že ide len o to, aby prestali existovať neplánované a nechcené tehotenstvá.

Môj cieľ je veľmi jednoduchý: spôsobiť, že každé tehotenstvo bude plánované a úplne chcené,“ povedal Jensen v správe Portland Business Journal.

Citoval štúdiu, ktorá uvádzala, že bolo dokázané, že 50 % ugandských žien už viac nechce otehotnieť, ale len dve percentá majú prístup k „trvalej antikoncepcii“.

Jensen a jeho spoločníci skúmali tento prístup na makakoch (druh rhesus) a paviánoch. Bizjournal uvádza, že používali polidokanólnu penu, ktorú Americký ústav pre kontrolu potravín a liečiv schválil na liečbu kŕčových žíl. Uviedli tiež, že tento prístup „obchádza ťažkopádny a zdĺhavý regulačný proces“.

Ak uspejú, ďalším krokom budú pokusy na ľuďoch.

Jensen spolupracuje s doktorom Ov Slaydenom a Slaydenovým tímom v Oregonskom národnom centre na výskum primátov (Oregon National Primate Research Center – skr. ONPRC). Založili tiež Oregonské centrum na výskum trvalej antikoncepcie (Oregon Permanent Contraception Research Center – skr. OPERM).

Podľa stránok Oregon Health & Science University grant prinesie OPERM vedecké poznatky, neľudské živočíšné zdroje primátov“, laboratórne a procesné infraštruktúry a administratívnu podporu, aby vybraní výskumníci posúdili nové nechirugické antikoncepčné metódy.

Najnovší grant multimiliónára Gatesa určený, aby ženy ochránil od donosenia svojich detí, je len jedným z dlhého zoznamu grantov. Populačnú kontrolu podporujú Bill a Melinda Gates už celé roky – a po celé roky sa táto ich činnosť  prezentuje ako dobročinná rozvojová iniciatíva.

Nadácia je notoricky známa financovaním podpory antikoncepcie a potratov, pričom sa zameriava na rozvojové krajiny a tieto iniciatívy sa snaží maskovať ako programy starajúce sa o zdravie matiek.

Gates ide v tomto morálnom útoku ešte ďalej prostredníctvom svojho vývoja antikoncepčného zariadenia na diaľkové ovládanie, ktoré by sa injekčne podávalo ženám a ktoré by 16 rokov do ich organizmu uvoľňovalo antikoncepčné a abortívne chemikálie.

Kritici tohto konceptu ho nazývajú ideologickým a varujú pred eugenickými záujmami.

Stephen Phelan z HLI spochybnil často citované tvrdenie, ktoré sa uvádza aj v správach Bizjournal, že stovky miliónov žien v rozvojových krajinách túžia po umelej antikoncepcii.

Opakovanie tvrdení organizácií populačnej kontroly, vrátane úplne neopodstatneného tvrdenia, že to, po čom 200 miliónov chudobných tmavých žien najviac túži je to, aby mohli zabrániť tehotenstvu (pozrite sa na to, odkiaľ presne táto štatistika pochádza) je bezohľadné a nezodpovedné,“ povedal.

Phelan ďalej uviedol, že obraz chudobných žien v rozvojových krajinách, aký vykresľujú agenti antikoncepcie a sterilizačnej propagandy, je falošný.

Mali by sme sa tiež čudovať, prečo sa svet stále len prizerá a obdivujerozvoj“ priemyslu, hoci stále pokračuje zlé zaobchádzanie populačnej kontroly v mene „reprodukčného zdravia a spravodlivosti“, povedal pre LifeSiteNews. Pri vytváraní očakávaného dopytu chudobných žien po sterilizácii niet žiadnej spravodlivosti. Keď sa totiž na to týchto žien opýtate, hovoria, že to, po čom najviac túžia, je lepšia základná zdravotná starostlivosť, vzdelanie, príležitosti a vláda.“