Arcibiskup z Ottavy vyzýva rodičov protestovať proti novému zákonu o sexuálnej výchove v Kanade.

1,093
Kultúra života

Arcibiskup Terrence Prendergast z Ottavy vyzval katolíckych rodičov z Ontaria, aby spustili “krupobitie reakcií” na adresu vlády Ontarria po tom, čo premiér Dalton McGuinty v stredu vyhlásil, že katolícke školy budú musieť povinne zavádzať nové študijné osnovy pre sexuálnu výchovu, ktoré propagujú homosexualitu a iné aktivity v rozpore s učením Katolíckej cirkvi.

“Som si istý, že jedna z najdôležitejších vecí pri vyučovaní detí o rodine a sexualite je, aby sa to odohrávalo v príjemnom prostredí rodiny, ktorá im veci vysvetlí a pomôže im sa s nimi vysporiadať,” povedal arcibiskup v rozhovore pre Canwest.” Myslím, že prvými učiteľmi viery a morálky sú pre deti ich rodičia.”

Základné osnovy sexuálnej výchovy v tichosti schválené v januári, majú byť od septembra povinne pre všetky verejne financované školy v Ontariu. Podľa osnov sa začína v 1. triede diskusiou o orgánoch ľudského tela vrátane genitálií, v tretej triede sa žiaci učia o “sexuálnej orientácii” a o “pohlavnej identite”. V šiestej triede sa žiaci naučia, že masturbácia je “bežná” a “neškodná” a v 7.ročníku sa budú učiť o orálnom a análnom styku, ako aj o používaní kondómov.

Keď minulý mesiac Ministerstvo školstva uviedlo, že osnovy budú pre katolícke školy povinné, nebolo vtedy jasné, či sa bude od nich požadovať, aby vyučovali aj to, čo je v rozpore s katolíckym učením. Ale v súčasnosti premiér McGuinty a ministerstvo tvrdia, že osnovy majú byť plne rešpektované.

“Tu v Ontariu sú súčasťou verejne financovaného školského systému, a toto je súčasťou našich osnov,” povedal v stredu McGuinty. “Ak rodičia s niektorými aspektami nových osnov nesúhlasia, môžu v slobode svoje deti zobrať z triedy preč.

Jan Bentham, koordinátorka náboženskej a rodinnej výchovy pre Katolícke Školstvo v Ottawe, povedala pre Canwest, že jej škola osnovy rešpektovať nebude.

“Pán McGuinty bol zrejme v tomto smere zle informovaný,” povedala. “Ministerstvo o tom s ICE (Inštitút Katolíckeho Školstva) konzultovalo, a plne si boli vedomí toho, že isté veci sa na katolíckych školách učiť nebudú.

Bentham vysvetlila, že o homosexualite sa žiaci až po 8. triedu učiť nebudú, a tak to platí “z hľadiska viery”.

Tiež poznamenala, že ICE - výchovná pravica biskupa z Ontaria vyvinie revidovanú verziu stanovených osnov pre katolícke školy, a dá ju na schválenie Zhromaždeniu katolíckych biskupov v Ontariu, a tie budú vždy na jeseň zavedené na školách.

LifeSiteNews nemal spätnú väzbu z úradu premiéra McGuintyho, ministra školstva, alebo z Inštitútu pre Katolícke Školstvo v čase tlače.