Screenshot-2024-03-20-at-12.11.30-PM-e1711021331576-810x500.png

Vážený pán Pierre Poilievre: Prestaňte sa krčiť pred ľavicou v otázkach potratov a LGBT agendy

15
Kultúra života
  • Podpora tradičného manželstva a ochrany pred potratmi je legitímna.
  • Milióny Kanaďanov súhlasia s Arnoldom Viersenom a jeho názormi.
  • Sociálne konzervatívni voliči majú právo na rešpekt a zastúpenie vo vláde.
  • Pierre Poilievre by mal rešpektovať presvedčenia svojej základne a neobmedzovať slobodu prejavu.

Nasledujúci text je úplným znením série príspevkov na sociálnych sieťach, ktoré vo štvrtok zverejnila organizácia Campaign Life Coalition a v ktorých vyjadrila svoje sklamanie z lídra Konzervatívnej strany Pierra Poilievre’a po tom, ako sa vyjadril proti pro-life a pro-family vyhláseniam jedného z vlastných poslancov. 

Médiá zaútočili na konzervatívneho poslanca Arnolda Viersena po tom, ako v rozhovore povedal, že’by chcel, aby sa obnovila právna ochrana pre pred narodené deti a že’by hlasoval proti“manželstvám homosexuálov”, ak by sa takýto zákon objavil.

Čo’je na tom zlé? Milióny Kanaďanov súhlasia s Viersenom.

Presvedčenie Arnolda Viersena’o tradičnom manželstve nie je “okrajové.”

V roku 2024 Ipsos v prieskume verejnej mienky zistil, že 12 percent Kanaďanov je proti “homosexuálnym manželstvám.” Ďalších 10 percent uviedlo, že párom rovnakého pohlavia by nemalo byť povolené uzatvárať manželstvá, ale mohli by získať určitú formu právneho uznania.

To’je 22 percent proti manželstvám homosexuálov“.”

Presvedčenie Arnolda Viersena’o tom, že potraty by mali byť nezákonné, nie je v žiadnom prípade “extrémne” alebo neobvyklé.

Akcia 2024 Leger ukázala, že 11 percent Kanaďanov je do určitej miery proti potratom. To predstavuje 4,3 milióna ľudí.

To je’veľa Kanaďanov a ich názory si zaslúžia rešpekt.

Legerovo’zistenie 11 percent odporcov potratov môže byť značne podhodnotené.

Prieskum spoločnosti Angus-Reid z roku 2022, v ktorom boli použité diferencovanejšie otázky, ukázal, že 41 percent Kanaďanov má určité pro-life sklony, pričom sa považujú za ľudí niekde na pomedzí názorov pro-life vs. polaritou pro-choice.

Mnohí prisťahovalci z Blízkeho východu, Afriky, Ázie a Južnej Ameriky sú aj sociálne konzervatívni a zdieľajú presvedčenie Arnolda Viersena’. Namiesto toho, aby ho pokarhal & ostrakizoval tieto voličské bloky, nemal by’im Pierre Poilievre dať dôvod, aby odišli od liberálov ku Konzervatívnej strane?

Účinným spôsobom, ako odlákať voličov prisťahovalcov od Trudeauových liberálov, je umožniť sociálne konzervatívnym poslancom, ako je Arnold Viersen, aby im dokázali, že ich tradičné hodnoty sú rešpektované a vítané vo vnútri Veľkého modrého stanu.

Čo sa Pierre Poilievre a Konzervatívna strana snažia dokázať svojím karhaním Arnolda Viersena? Že Veľký modrý stan už neexistuje? Že sociálne konzervatívni voliči už nie sú v strane vítaní ani rešpektovaní? Že medzi Liberálnou stranou Kanady a Konzervatívnou stranou Kanady’nie je žiadny rozdiel?"

Poilievre je mimo politiky Konzervatívnej strany, nie Viersen.

Odsek 10 politickej príručky hovorí, že k “otázkam morálneho svedomia, ako sú interrupcie, definícia manželstva a eutanázia,” má každý poslanec právo “zaujímať stanoviská po konzultácii so svojimi voličmi.”

Keďže Poilievre je ten, kto porušuje ducha a literu oficiálnej politiky Konzervatívnej strany, ako ju schválili jej členovia, musí sa ospravedlniť svojej prevažne sociálne konzervatívnej základni za nerešpektovanie ich hlboko zakoreneného presvedčenia o posvätnosti života a rodiny.

Na miesto toho, aby kontroloval, čo sociálne konzervatívni poslanci môžu alebo nemôžu hovoriť o otázkach svedomia, by mal Poilievre obhajovať ich SLOBODU vyjadrovať svoje hodnoty a hodnoty svojich voličov, čo poslanec Peace River-Westlock obdivuhodne spĺňa.

Popraviť záznam o hlasovaní o vymazaní podpory tradičného manželstva v rámci Konzervatívnej strany… 31 percent delegátov hlasovalo za zachovanie tradičnej definície, zatiaľ čo na tomto zjazde boli stovky ľavičiarov zapísané ako jednorazoví členovia. Podpora skutočného manželstva je medzi členmi naďalej silná.

Drahý Poilievre, skončite s ústupkom ľavici a “marxistickej byrokracii”, proti ktorej sa hlásite. Umlčaním sociálne konzervatívnych poslancov vo vašej frakcii nezískate’žiadnych liberálnych voličov…, ale stratíte konzervatívnych.

Mýlili ste sa, keď ste tvrdili, že konzervatívna politická kniha neumožňuje návrhy zákonov za život. Politika 102 podporuje zákon o zákaze potratov na základe výberu pohlavia. Politika 10 umožňuje poslancom voľné hlasovanie o interrupciách. Politika 86, ktorú ste citovali, nebola iniciovaná poslancami. Do montrealského zjazdu v roku 2005 ju podvodne vniesol Stephen Harper. Žiadna základná EDA ju nenavrhla ani za ňu nehlasovala. Politika 86 nepatrí členom a členovia ju vymažú.

Pretlačené so súhlasom Kampane Life Coalition