Story9_5_23_24-810x500.jpg

BREAKING: Kanadská veteránka Linda Gibbonsová zatknutá pred potratovou klinikou v Toronte

9
Kultúra života
  • Linda Gibbonsová bola zatknutá za svedectvo pred potratovou klinikou Morgentaler.
  • Pro-life aktivistka svedčila 3 hodiny pred klinikou v Toronte a bola zatknutá.
  • Zatknutie sa týka zákona z roku 2018, ktorý obmedzuje pro-life aktivity v Ontáriu.
  • Gibbonsová môže byť prepustená, ale odmieta podpísať formulár o vzdialení sa od kliniky.

Kanadská pro-liferka Linda Gibbonsová bola zatknutá po tom, ako svedčila pred neslávne známou potratovou klinikou Morgentaler v Toronte, dozvedel sa LifeSiteNews.

Vo štvrtok ráno LifeSiteNews dostal informáciu, že hrdinku pro-life Lindu Gibbonsovú, ktorá strávila roky vo väzení za svoj aktivizmus "topánky na zemi", zatkla torontská polícia po tom, ako tri hodiny svedčila pred neslávne známou potratovou klinikou Morgentaler v Toronte. Klinika, ktorá sa nachádza v kancelárskom komplexe na Hillsdale Avenue 727 v luxusnej štvrti Leaside v Toronte, je jednou z mnohých, ktoré založil alebo pomenoval najznámejší kanadský potratár Henry Morgentaler.

“Linda Gibbonsová bola zatknutá za svedectvo pred potratovou klinikou Morgentaler. Svedčila 3 hodiny, prišla polícia, posadili ju do auta a vypočúvali ju. Teraz bola zatknutá. Prosím, modlite sa za ňu. Je naozaj našou hrdinkou pro-life hnutia,” povedali LifeSiteNews ľudia oboznámení so situáciou. 

Blízky priateľ Gibbonsovej, John Bulsza, tiež potvrdil zatknutie pro-liferky pre LifeSiteNews. 

Podľa Bulszu Gibbonsová prišla na miesto o 7.00 hod. miestneho času a v ruke držala nápis: “Prečo mama? Keď mám toľko lásky na rozdávanie?"  

Po jej zatknutí o 10.00 hod. ráno Bulsza uviedol, že Gibbonsovú previezli na policajnú stanicu 53. oddelenia torontskej polície, kde ju stále zadržiavajú.  

“Chystajú sa ju vyzliecť,” povedal Bulsza pre LifeSiteNews, pričom vysvetlil postup spracovania. Bulsza dodal, že v tejto chvíli nevie, z čoho ju obvinili, ale predpokladá, že to bude súvisieť s Ontáriom”zákona z roku 2018 O bezpečnom prístupe k potratovým službám, ktorý zakazuje akúkoľvek pro-life aktivitu, vrátane modlitieb, poradenstva na chodníku a prejavovania “nesúhlasu” s potratmi, v okruhu 50 metrov od ôsmich ontarijských potratových zariadení.

Bulsza pre LifeSiteNews povedal, že je možné, že Gibbonsová bude prepustená, ale že jedna vec, ktorú neurobí, je, že nepodpíše žiadny formulár, v ktorom by sľúbila, že sa po prepustení bude držať ďalej od potratových tovární. Bulsza preto pre LifeSiteNews povedal, že to pravdepodobne bude znamenať, že zostane za mrežami dlhšie.  

Tento príbeh sa vyvíja…