Heather-Idoni-with-Sr-DeeDee-Byrne-810x500.jpg

BREAKING: Záchrankyňa Heather Idoni odsúdená na 24 mesiacov, napriek mŕtvici jej zamietli domáce väzenie

12
Kultúra života
  • Heather Idoniová odsúdená na 24 mesiacov väzenia za blokovanie prístupu do centra pre umelé prerušenie tehotenstva.
  • Idoniovej zamietnuté domáce väzenie aj napriek zdravotným problémom.
  • Pro-lifers odsúdení za porušenie zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (FACE).
  • Bidenovo ministerstvo spravodlivosti kritizované za prenasledovanie zástancov života.

Zástancu ochrany života a matku 15 detí Heather Idoniovú odsúdila sudkyňa Colleen Kollarová-Kotellyová na 24 mesiacov väzenia za blokovanie prístupu do centra pre umelé prerušenie tehotenstva v hlavnom meste krajiny. Idoniovej, ktorá nedávno vo väzení utrpela mŕtvicu, bolo napriek pretrvávajúcim zdravotným problémom zamietnuté aj domáce väzenie.

Dňa 29. augusta 2023 porota vo Washingtone uznala Idoniho, Lauren Handyovú, Willa Goodmana, Johna Hinshawa a Rosemary “Herb” Geraghovej za vinných z porušenia zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (FACE) a “konšpirácie proti právam.Nasledujúci mesiac boli za to isté odsúdení Joan Andrews Bellová, Jonathan Darnel a Jean Marshallová; Paulette Harlowová”bola odsúdená v novembri.

Po odsúdení väčšinu spoluobžalovaných odmietli prepustiť na slobodu, kým čakali na rozsudok. 

Na jeseň minulého roka bola 59-ročná Idoniová umiestnenána 22 dní na predĺženú samotku a zbavená spánku, pričom v jej cele bolo neustále zapnuté svetlo. Kým čakala na rozsudok, pred troma týždňami utrpelamŕtvicu a musela byť urýchlene prevezená do nemocnice. Idoni predtým pre investigatívneho novinára Louisa Knuffkeho z LifeSiteNews prezradila, že je obeťou hrubého zanedbania zdravotnej starostlivosti v D.C., kde je väznená, ktorá jej nepodávala základné lieky na srdce a zároveň falšovala jej zdravotnú dokumentáciu. 

V stredu, deň po tom, ako bolo naplánované jej vypočutie pôvodne, bola Idoni odsúdená na 24 mesiacov väzenia. Deväť mesiacov si už odsedela, takže jej zostáva odsedieť si ešte 15 mesiacov. Ďalej jej bola zamietnutá možnosť odpykať si trest prostredníctvom domáceho väzenia, o ktoré žiadala kvôli zdravotným problémom, ktorými trpela počas celého trestného stíhania.

Čítajte: Staršia pro-lifer Jean Marshallová odsúdená na 24 mesiacov, napriek zdravotným problémom jej bolo zamietnuté domáce väzenie

Ako LifeSiteNews už obšírne informoval, Idoni a ďalší D.C. pro-lifers stáli pred súdom za to, že blokujú prístup do Washington Surgi-Clinic v centre Washingtonu, D.C, v rámci “tradičnej záchrannej akcie” v októbri 2020. Pro-life “záchranné akcie,” ktorých bolo v začiatkoch pro-life hnutia pred tým, ako sa zákon FACE stal federálnym zákonom, veľa, spočívajú vo fyzickom vstupe do potratových centier a odmietnutí ich opustiť v snahe presvedčiť ženy, aby si pre svoje deti vybrali život (Washington Surgi-Clinic je aj miestom, kde bolo odhalené, ktoré mohli byť buď zabité pri nelegálnych postupoch čiastočného potratu, alebo po pôrode zaživa).

“Spravodlivosti dnes NEBOLO učinené zadosť. Osloboďte Heather Idoniovú!” reagovala organizácia Progressive Anti-Abortion Uprising, ktorú Handyová riadi.

V predchádzajúcom rozsudku pre zvyšok “D.C. Nine,” Handyová bola odsúdená na štyri roky väzenia a zvyšok doterajších trestov sa pohyboval od jedného roka do 34 mesiacov. Tieto prípady sú posledným z toho, čo zástancovia života kritizujú ako vzor Bidenovho pro-potratového ministerstva spravodlivosti (DOJ), ktoré využíva zbrane trestného súdnictva na potlačenie svojich politických nepriateľov.

Čítajte: Bidenovo ministerstvo spravodlivosti podáva 50-tisícovú žalobu FACE Act proti ďalšej skupine pro-lifers

Od mája 2022, keď Najvyšší súd USA’zámer zrušiť Roe v. Wade bol po prvýkrát uverejnený, “došlo k najmenej 236 útokom na katolícke kostoly a najmenej 90 útokom na pro-life tehotenské centrá,” uvádza Daily Signal informuje. Napriek tomu ministerstvo spravodlivosti “v roku 2022 obvinilo z porušenia zákona FACE iba pro-life aktivistov a odvtedy obvinilo iba päť osôb z porušenia zákona FACE tým, že sa zamerali na tehotenské centrá.” Zároveň horlivo stíhalo incidenty, do ktorých boli zapletení pro-liferi, od obvinených z D.C. až po filadelfského chodníkového poradcu a katolíckeho otca siedmich detí Mark Houck.

Idoni nie je jediným členom D.C. Nine, ktorý vydržal zlé zaobchádzanie počas väzby nad rámec samotných obvinení a rozsudkov. Sedemdesiatštyriročnej Jean Marshallovej bolo počas extrémne mrazivej zimy odopreté dostatočné oblečenie a teplo, čo jej spôsobilo zápal pľúc, ktorý sa neliečil tri týždne, a bola jej odmietnutá urgentná operácia bedrového kĺbu. Paulette Harlowovej, 75-ročnej, bolo počas domáceho väzenia odmietnuté povolenie zúčastniť sa na svätej omši.

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o súdnych procesoch v rámci D.C. Face Act nájdete tu

PREČÍTAJTE SI: Záchranári, ktorí zachraňujú životy, sú veľmi efektívni pri záchrane životov napriek riziku väzenia: tu’je dôvod, prečo