harrison-butker-810x500.jpg

Petícia LifeSite na podporu Harrisona Butkera prekročila 10 tisíc podpisov za menej ako 24 hodín

20
Kultúra života
  • Petícia LifeSite podporuje Harrisona Butkera za jeho prorodinný prejav.
  • Butker kritizoval potraty, mesiac hrdosti a podporoval tradičné rodinné hodnoty.
  • Biskupi Strickland a Cordileone podporili Butkera, zatiaľ čo NFL odsúdil jeho prejav.
  • Butker vyzval k presťahovaniu sa do oblastí s tradičnou latinskou omšou a zdôraznil dôležitosť mužnosti.

Petícia LifeSite na podporu napadnutého katolíckeho kopača na bránku NFL Harrisona Butkera prekročila za menej ako 24 hodín hranicu 10 000 podpisov.  

28-ročný Butker bol tento týždeň na X (predtým Twitter) trendom, keď sa desiatky ľavicových médií, korporátnych spravodajských sietí a pro-LGBT športových a politických odborníkov rozčuľovali nad jeho epickým prorodinným nástupným prejavom, ktorý predniesol minulú sobotu absolventom Benedictine College. 

Butker, ktorý nie je očkovaný, sa počas svojho 20-minútového prejavu pred približne 485 absolventmi bez okolkov postavil proti potratom, mesiacu hrdosti, Joeovi Bidenovi, USA. Katolícki biskupi a “tyrania rozmanitosti, rovnosti a inklúzie.” 

Najväčšiu kritiku však vyvolal jeho výrok, že byť “ženou v domácnosti” je “jeden z najdôležitejších” titulov, ktoré žena môže mať. 

“Niektoré z vás možno povedú úspešnú kariéru vo svete,”povedal počas príhovoru k absolventkám, “ale dovolím si odhadnúť, že väčšinu z vás najviac teší manželstvo a deti, ktoré privediete na tento svet.” 

V posledných dňoch sa Butkera”zastalo niekoľko biskupov.  

Biskup Joseph Strickland mu vo štvrtkovom X príspevku poďakoval za to, že “hovorí pravdu.”  

Sanfranciský arcibiskup Salvatore Cordileone podobne povedal, že Butkerova’“výzva mladým katolíckym mužom, aby na prvé miesto kládli svoje povolanie manžela a otca, nemôže byť dôležitejšia.”  

Starší viceprezident NFL a šéf diverzity a inklúzie Jonathan Beane zároveň odsúdil Butkerove’poznámky.  

“Harrison Butker vystúpil s prejavom vo svojom osobnom mene. Jeho názory nie sú názormi NFL ako organizácie. NFL je neoblomná v našom záväzku k inklúzii, ktorá našu ligu len posilňuje,” uviedol vo vyhlásení.   

PREHLIADKA: Harrison Butker v nástupnom prejave chváli latinskú omšu, uráža Joea Bidena, amerických biskupov

Podľa CBS filiálky KCTV-5 v Kansas City’je Butkerov’dres v súčasnosti druhým najpredávanejším artiklomna stránke NFL.com. 

LifeSite’petícia vyzýva NFL a Kansas City Chiefs, aby “odsúdili hon na čarodejnice, ktorý Harrison Butker podstupuje za vyjadrenie svojich kresťanských hodnôt.” 

“Netolerantnosť a priam bigotnosť tých, ktorí sa snažia zrušiť pána Butkera za to, že jednoducho povedal to, čomu verí, by mali NFL aj Kansas City Chiefs pomenovať,” píše sa v nej. 

“Keby bol Butker moslim, na ktorého útočia konzervatívci za velebenie Koránu, alebo feminista odsúdený za propagáciu sexuálnej revolúcie, vaše organizácie by neváhali a vrhli by sa na jeho obranu, ale namiesto toho stojí odsúdený ako kresťan, ktorý drží líniu,” píše sa v ňom tiež podčiarkuje 

Butker’miestny biskup James Johnston z diecézy Kansas City-St. Joseph sa tiež vyjadril k situácii.  

V vyhlásenie pre Katolícku tlačovú agentúru Johnston uviedol, že “podporuje[s] pána B. Butkerovi’právo zdieľať svoju vieru a vyjadrovať svoje názory – vrátane tých, ktoré sú kritické voči biskupom.”  

Butker sa od svojho prejavu minulú sobotu verejne nevyjadril.  

Butker, ženatý otec dvoch detí, vyzval svojich poslucháčov, aby zvážili presťahovanie sa do oblastí, kde je k dispozícii tradičná latinská omša. Taktiež vyzval mladých mužov, aby prijali mužnosť.   

“Až v posledných rokoch som nadobudol odvahu hovoriť odvážnejšie a priamejšie, pretože, ako som už spomenul, som sa oprel do svojho povolania manžela a otca,” povedal. “Modlím sa, aby som svoj hlas vždy používal pre Boha, a nie pre seba.” 

SÚVISIACE: Liberáli sa snažia zrušiť Harrisona Butkera po jeho epickom protibuditeľskom, prorodinnom prejave na začiatku školského roka

Kliknite sem a podpíšte peticiu LifeSite’

.