Shutterstock_2340898801-810x500.jpg

Tu je informácia o tom, kedy budú na budúci týždeň vynesené rozsudky nad "DC Nine" väznenými zástancami života

12
Kultúra života
  • Modlitebný sľub za deväť pro-life záchrancov
  • Pro-life aktivisti čelia obvineniam z porušenia zákona FACE
  • Väznení pro-liferi trpia zlým zaobchádzaním a mučením
  • Pro-liferi bojujú proti potratom a nespravodlivosti v systéme

Podpíšte modlitebný sľub za deväť pro-life záchrancov, ktorým hrozí desať rokov väzenia.

Prosím, modlite sa za “DC Nine” pro-liferov, ktorých budúci týždeň v hlavnom meste krajiny odsúdi pro-potratová sudkyňa Colleen Kollar-Kotelly.

Osem z deviatich obžalovaných sa nachádza vo federálnej väzbe v Alexandria Detention Center v Alexandrii v štáte Virgínia, a deviaty je v domácom väzení za účasť na tradičnej pro-life záchrane nenarodených detí v centre pre neskoré potraty vo Washingtone.C. Hrozí im potenciálne 11 rokov väzenia na základe obvinení z porušenia zákona FACE a “konšpirácie proti právam.”

Miesto a rozpis vynesenia rozsudku je uvedený nižšie.

Okresný súd USA pre okres Columbia

333 Constitution Avenue N.W., Washington D.C. 20001

14. mája:

9:00 – Lauren Handy

10:30 – John Hinshaw

3:00 hod. – Will Goodman

15. mája:

9:00 – Herb (Rosemary) Geraghty

11:00 – Jonathan Darnel

13:30 – Jean Marshall

15:00 hod. – Joan Andrews Bellová

17. mája:

9:30 – Heather Idoniová

1:00 – Paulette Harlowová

V priebehu deväťmesačného väznenia už viacerí z väzňov zažili vážne zlé zaobchádzanie, ktoré spĺňa definíciu mučenia podľa amerického práva aj medzinárodných noriem.

Heather Idoniová, 59-ročná, bola umiestnená na dlhšiu samotku na 22 dní a zbavená spánku, pričom v jej cele bolo neustále zapnuté svetlo. Matka piatich detí a adoptívna matka desiatich detí bola nútená dostaviť sa v celých putách na federálny súd v marci 2024 na predbežné vypočutie spôsobom, ktorý je zvyčajne vyhradený pre nebezpečných alebo násilných zločincov.

Vypočujte si: BREAKING | Biden DOJ obvinený z brutálneho zaobchádzania s väzneným pro-liferom — dlhodobá samoväzba, okovy

Jean Marshall, 74, bol zbavená dostatočného oblečenia a tepla počas extrémne mrazivej zimy, čo malo za následok ochorenie na zápal pľúc, ktorý sa neliečil tri týždne. Bola jej odmietnutá naliehavo potrebná operácia bedrového kĺbu v rozpore s pokynmi jej lekára’čo malo za následok neznesiteľnú bolesť a vyčerpávajúce používanie pravej nohy.

Okrem toho ministerstvo spravodlivosti (DOJ) priamo zasiahlo do náboženskej slobody jednej z pro-liferiek, na ktorú bola uvalená väzba, pričom trvá na tom, aby jej bolo zakázané navštevovať kostol napriek výslovnej žiadosti obžalovanej’aby jej bolo umožnené okrem návštev lekára’navštevovať aj omšu. Paulette Harlowová, 75-ročná zbožná katolíčka, bola odmietla povolenie zúčastniť sa na omši v katolíckom kostole, keď je v domácom väzení, napriek tomu, že o to výslovne požiadala sudcu počas súdneho konania.

LifeSiteNews sa tiež dozvedel od jedného z pro-liferov, ktorý si želal zostať v anonymite, že počas predsúdneho vyšetrovania ministerstva spravodlivosti boli obžalovaní vypočúvaní vládnymi agentmi z oblasti domáceho terorizmu v rámci zastrašovania s cieľom získať informácie, hoci ich trestný čin nespočíval v ničom inom ako v pokojnej občianskej neposlušnosti voči neslávne známemu pro-potratovému zákonu FACE Act, ktorý v súčasnosti nemá právny základ, ktorý bol predtým uvedený v prípade Roe v. Wade po rozhodnutí vo veci Dobbs.

Všetky uvedené prípady možno kvalifikovať ako činy mučenia a/alebo neľudského zaobchádzania s väzňami. Činy mučenia spáchané na nich sú výslovne zakázané buď americkým právom, alebo medzinárodnými normami, ako sú napríklad normy stanovené v Pravidlách Nelsona Mandelu OSN z roku 2015, ku ktorým boli USA výslovne vyzvané, aby sa v praxi a legislatíve prispôsobili ešte v decembri 2023.

ČÍTAJ: Bidenovo ministerstvo spravodlivosti’zaobchádzanie s uväznenými pro-lifermi spĺňa medzinárodné definície mučenia

Komentár k “historickému významu týchto rozsudkov,” uväznený pro-lifer John Hinshaw v článku pre LifeSiteNews napísal: “Od abolicionistov, sufražetiek, hnutia za občianske práva, protestov proti vojne vo Vietname, protijadrových protestov, klimatických alarmistov a dokonca aj ‘väčšinou pokojných’ nepokojov v roku 2020, NIKOMU nehrozilo 11 rokov!!!!”

“Teraz vstupujeme do ‘obdobia zákona o utečencoch-otrokoch’ nášho porovnateľného boja —, v ktorom sa otrokári/aborcionisti snažia, aby sme sa všetci stali spoluvinníkmi ich zla,” napísal Hinshaw.

“Pre našu vládnucu triedu sú potraty posvätné; obetujeme im deti a oni sú rozhodnutí, že sa im všetci pokloníme. Toto som napísal v reakcii na stĺpček Michaela Novaka pred 30 rokmi, v súlade s Lincolnovým’pohľadom na otroctvo: Buď položíme všetky naše zákony, právne systémy a inštitúcie k nohám a do služieb potratov, alebo ich vykoreníme. Rovnako ako v prípade otroctva, kompromis znamená spoluprácu.”

ČÍTAJTE: Tak veľa je v stávke pri budúcotýždňovom’odsúdení ‘DC Nine’ uväznených pro-liferov

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o D.C. Face Act súdnych procesov nájdete zde.

RELATED 

Bidenovo ministerstvo spravodlivosti používalo pri výsluchoch pred súdnym konaním FACE Act obťažovanie, manipuláciu, zastrašovanie: pro-lifer

Pro-lifers worldwide urged to write to judge who will sentence FACE Act prisoners 

Chcete poslať listy solidarity uväzneným pro-life hrdinom? Tu’je návod, ako na to

Väznení pro-liferi vyzývajú Trumpa, aby udelil úplné milosti, prepustil úradníkov FBI zapojených do ‘prenasledovania’