Merrick-Garland-810x500.jpeg

Bidenovo ministerstvo spravodlivosti používalo obťažovanie, manipuláciu a zastrašovanie pri výsluchoch v rámci zákona FACE Act: pro-lifer

9
Kultúra života
  • DOJ prenasledoval pro-life zástancov manipuláciou a zastrašovaním.
  • Pro-liferi boli vypočúvaní FBI a vládnymi agentmi bez informovania o právach.
  • Pro-life obžalovaní čelia obvineniam z konšpirácie až na 10 rokov väzenia.
  • FBI používa zastrašovanie a manipuláciu voči pro-liferom pri zatýkaní a výsluchoch.

Podpíšte modlitebný sľub za deväť pro-life záchrancov, ktorým hrozí desať rokov väzenia.

Bidenovo ministerstvo spravodlivosti (DOJ) údajne prenasledovalo pro-life zástancov a používalo voči nim manipulačné a zastrašovacie taktiky pri predsúdnych výsluchoch, než ich neskôr uvrhlo za mreže vo Washingtone, D.C, FACE Act procesoch.

Jeden z obžalovaných v tomto prípade, ktorý si želal zostať v anonymite, pre LifeSiteNews uviedol, že počas predsúdnych výsluchov boli pro-liferi vypočúvaní FBI a vládnym agentom z oddelenia pre domáci terorizmus bez toho, aby boli až potom informovaní o svojich plných právach.

Čítajte: Bidenovo ministerstvo spravodlivosti’zaobchádzanie s uväznenými pro-lifermi spĺňa medzinárodné definície mučenia

Tento výsluch viedol k tomu, že sa vláda dozvedela o komunikácii medzi pro-lifermi týkajúcej sa záchrany nenarodených detí, ktorá sa uskutočnila v zariadení na neskoré potraty vo Washingtone, Washington Surgi-Center, 22. októbra 2020. Ministerstvo spravodlivosti a FBI použili tieto informácie ako základ pre obvinenie z “konšpirácie proti právam,” za ktoré hrozí až 10 rokov väzenia, čím maximalizovali tresty voči pro-life obžalovaným v novom právnom ťahu, ktorý nebol do D.C. FACE Act súdnych procesov na jeseň minulého roka.

“Sme’terčom útokov ako domáci teroristi,” povedal pro-lifer pre LifeSiteNews. “Ale bol som vypočutý; mali niekoho z Domestic Terrorism, kto prišiel z Floridy. Jeden z FBI, ktorý to má na starosti, prišiel z Floridy, aby ma vypočul, keď som bol vo väzení, a to bolo v roku 2020. Takže [generálny prokurátor Merrick] Garland’hovorí, že sa na nás nezamerali, ale on’to má na starosti. Musí vedieť, že sa tieto veci dejú, alebo to’nariaďuje."”

PREČÍTAJTE SI: EXKLUZÍVNE: Uväznená pro-liferka predstúpila pred súdny proces s michiganským FACE Act úplne spútaná

Pro-liferka vysvetlila, že keď ju pôvodne zatkli, bolo to len za nedovolené vniknutie na cudzí pozemok. Vtedy proti nim neboli vznesené žiadne obvinenia.

“Keď nás prvýkrát zatkli, nič sa nestalo. Vôbec voči nám neboli vznesené žiadne obvinenia. Povedali, že to bolo len neoprávnené vniknutie na cudzí pozemok, ale nič sa z toho nestalo.”

Napokon ich však opäť predviedli do väzby na výsluch FBI a agenta z oddelenia pre domáci terorizmus.

Pri rozprávaní o rozhovore počas zadržania pro-lifer povedal: “Povedali, že sa musíte porozprávať s FBI, než budete môcť odísť. Nepovedali nám, že je dobrovoľné hovoriť s FBI. Ale potom, keď sme išli dole hovoriť s FBI, prečítali nám naše memorandové práva. Ale všetci sme mali dojem, že musíme hovoriť s FBI, či sa nám to páči, alebo nie.

“V memorande bolo napísané, že s nimi nemusíte hovoriť. Ale my sme tam už boli a oni vytvárali dojem, že musíme hovoriť s FBI. V skutočnosti sme to nemuseli urobiť,”pokračoval. “Mohli sme vojsť do miestnosti a povedať, ja’sa s nikým nerozprávam. Ale my sme si to neuvedomili, nepochopili sme to. Keby sme boli kriminálnik, tak’by sme o tom všetko vedeli.”

Čítajte: Starší uväznený pro-lifer prosí kongresmana, aby intervenoval u demokratického sudcu o urgentnú zdravotnú starostlivosť

“Pani z Domestic Terrorism prišla z Floridy. Môj právnik ju požiadal počas môjho súdneho procesu. Boli ste tu kvôli niekomu inému? Koľkokrát ste tu už boli, aby ste vypočúvali ľudí? Povedala, že toto bolo po prvý raz.”

“Povedala nám, že pred odchodom musíme hovoriť s FBI, to nebola’pravda. To sme neurobili. Vedeli, že s nami manipulujú. Takže sme nevedeli, že nemusíme hovoriť s FBI,”dodal.

Pro-lifer tiež spomínal na záťah za úsvitu, ktorý FBI uskutočnila pred výsluchmi, podobne ako pri neslávne známom zatknutí Marka Houcka FBI, pri ktorom na katolíckeho otca siedmich detí, ktorý je za život, namierili zbraň pred očami jeho manželky a malých detí za to, že bránil svojho syna pred napadnutím počas poradenstva na chodníku v zariadení na vykonávanie potratov.

“Agenti FBI prišli za úsvitu do môjho domu. Na príjazdovú cestu vrazí tridsaťtri Suburbanov a mňa odvlečú do Bostonu. Miestna polícia musela ísť so mnou. Povedali, že musíte urobiť to a to a všetko ostatné; musíte dať svoju DNA. A ja som nevedel, že nič z toho nie je povinné. Jednoducho povedali, že musíte urobiť toto, musíte urobiť tamto, a oni mi jednoducho zobrali DNA a urobili všetky tieto veci bez môjho súhlasu. A neskôr som sa dozvedel, že to nie je povinné, že máte právo to odmietnuť,”spomína. 

Čítajte: EXCLUSIVE:

Starší uväznený pro-lifer, ktorému bolo odmietnuté urgentné lekárske ošetrenie pre ‘neznesiteľnú’ bolesť bedrového kĺbu

Pro-lifer opísal aj ďalší prípad obťažovania, keď ho po takmer celodennom zadržiavaní v suteréne väznice predviedli pred sudcu, aby rozhodol o vykonaní identifikačného vypočutia, ktoré obžalovaný odmietol ako zbytočné.

“Potom som tam musel ísť na celý deň a sedeli sme na súde, sedeli sme v Bostone vo väznici, v suteréne väznice, kým sa nevyriešili všetky ostatné prípady. [Bolo to] asi o štvrtej popoludní. Vošli sme tam a oni povedali, no, máte právo vzdať sa práva na vypočutie v súvislosti s identifikáciou. Môžete mať vypočutie o totožnosti, aby ste mohli povedať, že ste ten, za koho sa vydávate. Ale ak chcete, máte právo sa toho vzdať,” povedal. 

“Tak som potom povedal, že nemusím mať vypočutie, aby som zistil, kto som. Viem, kto som, a toto je to, kto som. A potom to bolo všetko, to je všetko, čo urobili. Bolo to obťažovanie, keď nás v ten deň priviedli na súd, absolútne obťažovanie. Mohli nám napísať list, stačil by telefonát, mohli urobiť ktorúkoľvek z týchto vecí. Bolo to úplne neseriózne.

Pro-lifer pokračoval, že keď FBI zatkla iného obžalovaného, ktorý je v súčasnosti za mrežami, “vyrazili jeho dvere a vošli dnu s vytasenými zbraňami,” podobne ako pri iných zatknutiach kresťanských pro-liferov v celej krajine.

“Nezaobchádzajú s nami tak, ako s bežnými ľuďmi,” povedal pro-lifer.

Osúdenie deviatich pro-liferov z D.C. sa uskutoční 14., 15. a 17. mája.

Podpíšte modlitebný sľub za deväť pro-life záchrancov, ktorým hrozí desať rokov väzenia.

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o súdnych procesoch v súvislosti s D.C. Face Act nájdete tu.

RELEVANTNÉ

Väzneného pro-lifera držaného v dlhodobej samoväzbe postihla mŕtvica

Pro-liferi na celom svete vyzvali, aby napísali sudcovi, ktorý odsúdi väzňov podľa zákona FACE

Chcete poslať listy solidarity uväzneným pro-life hrdinom? Tu’je ako

EXKLUZÍVNE: Uväznená pro-liferka hovorí, že ju 22 dní držali na samotke so svetlom zapnutým 24 hodín denne, 7 dní v týždni

DOJ bráni pro-liferke v domácom väzení zúčastniť sa nedeľnej omše