Mitt-Romney-1-810x500.jpg

Mitt Romney priznáva, že zákaz TikTok bol o cenzúre propalestínskeho obsahu

7
Neutral
  • Mitt Romney potvrdil vplyv sionistickej loby na Kongres USA.
  • Romney a Blinken sú zmätení nad zhoršením PR Izraela.
  • Kongres cenzuroval TikTok kvôli zobrazeniu etnických čistiek Gazanov.
  • Politici ako Cruz, Rubio a Haley prijali veľké sumy od proizraelských skupín.

Globalistický senátor Mitt Romney nechtiac potvrdil to, čo mnohí zástancovia slobody prejavu hovorili o vplyve sionistickej loby na Kongres Spojených štátov. 

Romney si sadol s ministrom zahraničných vecí USA Antonym Blinkenom v rámci fóra McCain Institute’2024 Sedona, ktoré sa konalo minulý piatok a sobotu v Arizone. Obaja diskutovali o tom, ako si USA údajne môžu udržať “americké vedúce postavenie” vo svete. 

Romney, ktorý má v súčasnosti 77 rokov, už oznámil, že sa na jeseň nebude uchádzať o znovuzvolenie. Po neúspešnej prezidentskej kandidatúre v roku 2012 sa rozhodol viesť vojnu proti hnutiu America First (Amerika na prvom mieste), keď v roku 2016 v prejave pranieroval Donalda Trumpa. Vo svojom džiháde pokračoval aj počas pôsobenia vo funkcii senátora a zdá sa, že čas, ktorý mu zostáva v úrade, plánuje využiť na ďalšie presadzovanie záujmov Deep State’ 

Po tom, ako ho Blinken informoval, že medzi Hamasom a Izraelom nedošlo k prímeriu, pretože obe strany sú “traumatizované ”, sa zmätený Romney čudoval, “prečo je to PR také hrozné? … Chcem povedať, že zvyčajne sú Izraelčania v PR dobrí. Čo sa tu stalo?  Ako to, že oni – ako to, že oni a my – sme tak neefektívne komunikovali o tamojšej realite a našom pohľade?"” 

Blinken povedal, že “možno špekulovať o tom, aké by mohli byť niektoré z príčin”, ale potom hneď poukázal na demokratizáciu správ ako na dôvod. 

“Sociálne médiá ovládli rozprávanie,” poznamenal. “A máte prostredie ekosystému sociálnych médií, v ktorom sa stráca kontext, história, fakty a dominujú emócie, vplyv obrazov. A to nemôžeme’–podceňovať, ale myslím si, že to má aj veľmi, veľmi, veľmi náročný vplyv na naratív.” 

Čítajte: Pochopenie toho, ako sionistická loby naďalej formuje zahraničnú politiku USA

Romney odpovedal nepriamym potvrdením, to, čo konzervatívci MAGA a iné vlastenecké hlasy hovorili o tom, prečo sa Kongres rozhodol v prvom rade cenzurovať TikTok, a to, že sa stal platformou, kde sa etnické čistky Gazanov izraelskou armádou ukazovali všetkým na očiach, čo by mohlo formovať verejnú mienku proti Izraelu’a snahám Izraela.  

“Niektorí sa pýtajú, prečo bola taká drvivá podpora pre to, aby sme potenciálne TikTok alebo iné subjekty tohto druhu zatvorili,” poznamenal Romney. “Ak sa pozriete na príspevky na TikToku a počet zmienok o Palestínčanoch v porovnaní s inými sociálnymi médiami, je to’drvivá väčšina medzi vysielaním na TikToku. Takže by som’poznamenal, že’je to skutočne zaujímavé.” 

Dňa 23. apríla Joe Biden podpísal do zákona návrh zákona, ktorý núti čínskeho vlastníka ByteDance predať TikTok. Zákonodarcovia z oboch strán sa vyjadrili, že toto opatrenie je nevyhnutné. Väčšina z nich tvrdila, že TikTok sa stal nástrojom čínskej vlády. Iní hovorili, že je nebezpečný, pretože’nebojuje proti “antisemitizmu.”   

“Keď sa pozriete na to, čo je na TikToku … propagujete deťom videá o sebapoškodzovaní a protiizraelskú propagandu,” texaský senátor GOP Ted Cruz povedal počas januárového vypočutia.  

“Každých 30 minút, ktoré niekto denne sleduje TikTok, sa stáva o 17 percent antisemitskejším, viac pro-hamasovským,” neúspešná prezidentská kandidátka GOP Nikki Haleyová alleged počas minuloročnej republikánskej primárkovej debaty. 

“Bohužiaľ, v Amerike sú antisemitskí ľudia, ktorí obvinia Izrael a židovský národ z čohokoľvek, dokonca aj z toho, že Kongres zakázal aplikáciu ovládanú Číňanmi,” republikánsky senátor Marco Rubio povedal. 

ČÍTAJTE: ‘Peklo na zemi’: Inside the overlooked plight of Christians in Gaza

Keď čítam tieto vyjadrenia, nie som si istý, či’čítam prezidenta Ligy proti hanobeniu Jonathana Greenblatta – ktorý sám priznal, že TikTok je “problém” –, alebo amerických’údajne najkonzervatívnejších, najviac za slobodu slova sa zasadzujúcich verejných činiteľov.  

Ak to’stojí za to, Mitt Romney prijal 976 000 dolárov na kampaň od proizraelských politických akčných skupín. Cruz prijal prijal 1,5 milióna dolárov, zatiaľ čo Rubio len prekročil 1 milión dolárov. Niektorí z najväčších donorov Nikki Haley’boli tiež Židia. 

Aj keď sionistami kontrolované webové stránky rýchlo odmietli tých, ktorí spojili súvislosti, prečo bol zákon prijatý tak rýchlo, ako “konšpiračných teoretikov,” novinár Glenn Greenwald vyslovil čistú pravdu, keď povedal, že dôvodom, prečo vôbec nabral na sile, je to, že “Bipartajný DC sa rozzúril, že toľkým Američanom bolo dovolené kritizovať Izrael” na TikToku.

“Milujte Izrael, ak chcete,” povedal v príspevku X, “ale milujte slobodu prejavu v USA.USA viac.” 

Tažko s tým nesúhlasiť.