Paulette-Harlow-810x500.jpg

Ministerstvo spravodlivosti bráni pro-liferovi v domácom väzení zúčastniť sa na nedeľnej omši

39
Kultúra života
  • Podpísať modlitebný sľub za pro-life záchrancov
  • Ministerstvo spravodlivosti zasiahlo do náboženskej slobody pro-liferky
  • Biden DOJ spĺňa definície mučenia voči uväzneným zástancom života
  • Pro-life záchrancovia čelia obmedzeniam vo väzení a pri náboženskom výkone

Podpíšte modlitebný sľub za deväť pro-life záchrancov, ktorým hrozí desaťročie väzenia.

Ministerstvo spravodlivosti zrejme cieleným prenasledovaním priamo zasiahlo do náboženskej slobody pokojnej katolíckej pro-liferky, na ktorú bola uvalená väzba, a trvá na tom, aby jej bolo zakázané navštevovať kostol napriek výslovnej žiadosti obžalovanej, aby jej bolo umožnené okrem návštev lekára navštevovať aj omšu.

Odpovedané: Biden DOJ’s zaobchádzaním s uväznenými zástancami života spĺňa medzinárodné definície mučenia

Paulette Harlow, 75, obžalovaná vo Washingtone, D.C., FACE Act procesoch a zbožnej katolíčke, bolo počas domáceho väzenia odmietnuté umožniť účasť na omši v katolíckom kostole napriek tomu, že o to počas súdneho pojednávania výslovne požiadala sudkyňu Colleen Kollar-Kotellyovú.

Korešpondent portálu LifeSiteNews Louis Knuffke bol prítomný v súdnej sieni, keď bola táto žiadosť podaná po vynesení rozsudku silne pro-potratovou porotou na jeseň minulého roka. Po tom, čo právny zástupca Harlowovej’požiadal o náboženské prispôsobenie pre svoju klientku, ktorá je veriaca praktizujúca katolíčka, hlavný prokurátor ministerstva spravodlivosti Sanjay Patel výslovne navrhol, aby bola žiadosť zamietnutá, čomu sudkyňa Kollar-Kotellyová úslužne vyhovela.

Harlowová trpí viacerými zdravotnými problémami, ktoré jej znemožnili byť vo väzení, ako to bolo v prípade jej spoluobžalovaných po odsúdení za rovnaké obvinenia. V kroku, ktorý sa zdá byť pomstychtivý a cielený, sa Patel, ktorý chcel Harlowovú okamžite uväzniť, uspokojil s domácim väzením s obmedzeniami na všetok pohyb mimo domu s minimálnou výnimkou návštev lekára, pričom výslovne odmietol povolenie zúčastniť sa na omši.

V októbri, keď si Harlowová odpykávala trest domáceho väzenia, povedala pre LifeSiteNews: “Prokurátor ma naozaj chce mať vo väzení. Môžem ísť k lekárovi, ale nemôžem ísť do kostola. Nemôžem ísť na omšu. Nemôžem chodiť k sviatostiam. Musím sem mať kňaza na omšu, ktorá je raz týždenne.”

PREHLIADNITE SI: EXKLUZÍVNE: Záchrankyňa za život Paulette Harlowová vysvetľuje, čo ju inšpiruje, aby pomáhala zachraňovať nenarodené deti

Patel sa predtým na verejnom súde vysmieval zdravotnému stavu Harlowovej’. Kvôli jej zlému zdravotnému stavu, ktorý zahŕňa vyčerpávajúcu cukrovku, Hashimotovu’chorobu a silné bolesti chrbta, ktoré si vyžadujú používanie invalidného vozíka, bola Harlowová prevezená z Massachusetts do Washingtonu v dodávke pre osoby so špeciálnymi potrebami, ktorá bola vybavená matracom na ležanie. Staršia žena podstúpila tri dni pred predbežným vypočutím 20. októbra zákrok na zmiernenie zúženia hrdla spôsobeného hiátovou prietržou a v septembri nemohla stáť pred súdom, pretože bola v nemocnici. Jej súdne pojednávanie bolo pravidelne prerušované, aby si mohla oddýchnuť alebo dostať lekársku pomoc, a po budove súdu ju sprevádzali na invalidnom vozíku. 

Patel zosmiešnil jej zdravotné úpravy ako pokus o  senzáciu v snahe zmariť súdne pojednávanie. Jeho výsmech šokoval prítomných na súde.

SÚVISIACE: EXKLUZÍVNE: Staršej uväznenej pro-liferke odmietli urgentné lekárske ošetrenie pre ‘neznesiteľnú’ bolesť bedrového kĺbu

LifeSiteNews sa tiež dozvedel, že katolícki väzni vo väzenskom centre v Alexandrii nemajú každú nedeľu slúženú svätú omšu, a keď je naplánovaná, často sa ruší kvôli častým výlukám vo väznici.

Priateľ pro-life väzňov, ktorý je s nimi v priamom kontakte, ale ktorý si želal zostať v anonymite, povedal pre LifeSiteNews, že vo väznici Alexandria “majú veľa bitiek a podobných vecí.” Táto osoba pokračovala: “A keď tam majú veľa uzamknutí — takmer každý deň je tam — uzamknutie — a keď ste ’zamknutí, potom nemôžete ’robiť nič iné. Musíte byť jednoducho zamknutý. Musíte zostať v cele. Každý musí byť vo svojej cele.”

Človek sa sťažoval, že vo väzení katolícki väzni “nemajú každú nedeľu omšu, ako by mali.”

“Sú to katolíci! Mali by mať omšu každú nedeľu. Keby to bola iná viera, môžete sa staviť, že by’mali to, čo by mali mať. To by bol veľký rozruch. To’by bol veľký rozruch,” LifeSite sa nechal počuť.

Odsúdenie uväznených zástancov života sa uskutoční 14., 15. a 17. mája.

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo z Washingtonu. FACE Act súdnych procesov nájdete tu.

PREHLIADNITE SI: PREHLIADNITE SI | Biden ministerstvo spravodlivosti obvinil z brutálneho zaobchádzania s uväzneným pro-liferom — dlhodobá samoväzba, putá

PREHLIADNITE SI

‘Prišli sme zastaviť vraždu,’ uväznená pro-life-záchranárka Jean Marshallová vypovedá v treťom procese DC FACE Act

Pro-lifers worldwide urged to write to judge who will sentence FACE Act prisoners

Chcete poslať listy solidarity uväzneným pro-life hrdinom? Tu’je návod

Väznení pro-liferi vyzývajú Trumpa, aby udelil úplné milosti, prepustil úradníkov FBI zapojených do ‘prenasledovania’