Carrie-Moore-Principal--e1714646618382-810x500.jpeg

Zamestnanci školy v Ontáriu nosia oblečenie "hrdosti" LGBT po tom, ako LifeSite informoval o pozastavení štúdia katolíckeho študenta

15
Neutral
  • Učitelia reagovali na pozastavenie štúdia katolíckych študentov oblečením LGBT oblečenia.
  • Bratov Malachyho a Desmonda O'Kaneovcov suspendovali zo školy za presvedčenie o dvoch pohlaviach.
  • Učitelia nosili dúhové oblečenie s motívom LGBT, čo vyvolalo kontroverziu s rodičmi.
  • Riaditeľka školy a matka študentov sa pohádali o názoroch na genderovú ideológiu a nenávistný prejav.

Kliknite sem a podporte rodinu O’Kaneovcov 

Učitelia na vidieckej verejnej škole v Ontáriu reagovali na článok LifeSiteNews o pozastavení štúdia dvoch svojich katolíckych študentov tým, že si obliekli oblečenie LGBT “Pride”.

V piatok 26. apríla si učitelia základnej školy v Sharbot Lake’s Granite Ridge Education Centre obliekli do práce dúhové “Pride” oblečenie s motívom LGBT. Stalo sa tak po uverejnení článku LifeSiteNews o pozastavení činnosti bratov Malachyho a Desmonda O’Kaneovcov a rozhovore s Malachym a jeho matkou Kate O’Kaneovou vo štvrtok 25. apríla.

Malachyho a Desmonda O’Kanea vo veku 16 a 13 rokov suspendovali zo školy 18. apríla po tom, ako sa Malachy’druhýkrát objavil v mikine s nápisom “Existujú len dve pohlavia” a Desmond’otvorene prejavil na svojom oblečení rovnaké presvedčenie. Malachyho vylúčili na 6 dní, zatiaľ čo Desmond sa v piatok vrátil do školy a videl učiteľský’LGBT‘Pride’ displej.

Po škole boli tiež rozmiestnené plagáty s nevedeckým a čisto ideologickým “Gender Unicorn”.

“Gender Unicorn”

Kate O’Kane sa pokúsila diskutovať o zjavne improvizovanom proteste učiteľov’keď sprevádzala Malachyho na stretnutie po jeho suspendovaní s riaditeľkou školy Carrie Mooreovou a zástupcom riaditeľa Wojtekom Czermakom.

“Desmond prišiel domov a povedal, že väčšina zamestnancov [základnej školy] mala na sebe ‘Pride’ a dúhové oblečenie,” povedala Kate predstaviteľom školy. “Povedal, že najmenej polovica zamestnancov a veľa detí komentovalo, [prečo] má toľko zamestnancov ‘Pride’ oblečenie.”

“Zamestnanci si môžu nosiť, čo chcú,” uviedol Moore podľa materiálov, ktoré získal LifeSiteNews.

Čítajte: 16-ročný katolícky študent suspendovaný za nosenie ‘There are only two genders’ trička

Moore a Kate sa krátko pohádali kvôli názoru, že nosenie ‘Pride’ oblečenia je agresívny čin, alebo “o vystupovaní proti ostatným.”

“Ak by na tričkách zamestnancov boli odkazy plné nenávisti a netolerancie, potom by ich rozhodne požiadali, aby ich odstránili, a nasledovali by následné opatrenia,” povedal Moore Malachymu a Kate.

“Ale nosenie vlajky to nie je.”

“Ani tvrdenie, že existujú dve pohlavia,” uviedla Kate.

“To’je však fakt,” vmiešal sa do toho Malachy.

“Na tom sa nezhodneme,” odpovedal riaditeľ.

Moore Malachymu povedal, že budú nasledovať “následné opatrenia”, ak použije “takýto jazyk” alebo sa zapojí do “aktivít” alebo použije jazyk “slovne, ktorý má podobné posolstvo.”V odpovedi Malachy informoval Mooreovú, že existujú dve pohlavia, a potom spochybnil jej oprávnenie považovať tento názor za “nenávistný.”

Kate sa zastala ostatných študentov, ktorí neveria v transgender ideológiu.

“Čo všetci študenti, ktorí sú tu?"”spýtala sa. “Väčšina týchto študentov, ktorí to cítia rovnako, ale vy im”hovoríte, že to nesmú povedať?”

Povedala Moorovi, že zástupkyňa riaditeľa jej povedala, že Desmondove’poznámky o tom, že biologickí muži sa nesmú zúčastňovať na ženských’športoch “by si mal Desmond nechať v hlave.”

“Tieto názory, ktoré [zdieľa] 70 % obyvateľov Kanady, by mali zostať v Desmondovej”hlave,” čudovala sa.

Wojtek Czermak sa počas päťminútového stretnutia nevyjadril. Kate O’Kane pre LifeSiteNews povedala, že aj Czermak mal v piatok po Desmondovom návrate do školy na sebe oblečenie s tematikou Pride.

LifeSiteNews kontaktoval riaditeľku Carrie Moorovú so žiadosťou o komentár, ale zatiaľ nedostal odpoveď.

Kým sa učitelia venovali sartoriálnemu prejavu LGBT hrdosti, žiaci sledovali a rozprávali sa o rozhovore pre LifeSiteNews s Malachym’. Kate pre LifeSite povedala, že Desmonda, ktorý chodí do 8. triedy, v piatok po zverejnení príbehu a rozhovoru oslovila “skupina detí” a povedala mu, že videli jeho brata na internete, že robí dobrú vec a že to cítia rovnako.

“Začali video zdieľať medzi svojimi kamarátmi,” rozprávala Kate. “Desmond vošiel v určitom okamihu dňa do jedálne a okolo telefónov sa tlačili skupinky detí, ktoré sledovali rozhovor.”

Jedno z ďalších detí Kate’na základnej škole jej povedalo, že aj ju oslovili spolužiaci, ktorí povedali, že súhlasia s jej bratom. A ešte mladšie dieťa Kate povedalo, že jeden chlapec v jeho triede nosí “dievčenské” oblečenie” a “hovorí ako dievča”, zatiaľ čo iný chlapec v triede “hovorí, že je”pes a správa sa tak v triede.”

Podľa Kate sa s ňou Desmond denne rozpráva o “nenormálnom” počte detí v jeho triede 8. ročníka, ktoré hovoria, že sa identifikujú ako “nebinárne” alebo ako opačné pohlavie, prípadne ako lesby, bisexuáli alebo zvieratá.

“Jedno z týchto detí bude na Desmonda štekať a vrčať,” povedala Kate.

Podľa jej stránky CatapultSchools.ca bolo vzdelávacie centrum Granite Ridge postavené pre 550 detí a predstavuje zlúčenie dvoch základných a jednej strednej školy. V samotnom meste Sharbot Lake žije v školskom roku približne 1 500 obyvateľov.

LifeSiteNews zistil, že “Existujú len dve pohlavia” nebolo nikdy na kanadskom súde rozhodnuté o “nenávistnom prejave”.

Od zrušenia článku 5 kanadského zákona o ľudských právach je nenávistný prejav definovaný len v kanadskom trestnom zákonníku článku 319. Na to, aby prejav spĺňal tento prah, sa vyžaduje verejné oznámenie, ktoré podnecuje nenávisť voči identifikovateľnej skupine, a musí byť “úmyselné”—čo znamená, že osoba vyjadrujúca pocity musí mať zámer podporovať nenávisť.

Nenávisť definoval kanadský Najvyšší súd v prípade R. v. Keegstra takto:

Nenávisť je založená na deštrukcii, a preto nenávisť voči identifikovateľným skupinám prekvitá na necitlivosti, bigotnosti a deštrukcii tak cieľovej skupiny, ako aj hodnôt našej spoločnosti. Nenávisť v tomto zmysle je najextrémnejšia emócia, ktorá popiera rozum; emócia, ktorá, ak sa uplatňuje voči členom identifikovateľnej skupiny, znamená, že týmito jednotlivcami treba pohŕdať, bodovať, odopierať im úctu a vystavovať ich zlému zaobchádzaniu na základe skupinovej príslušnosti.

Medzi tým sa v mikine Malachy’vôbec nespomínali žiadne skupiny. Uvádzalo sa v nej výlučne, že “existujú len dve pohlavia”

Mimo hodín gramatiky sa slovo “gender” hovorovo používa na označenie biologického pohlavia. Je to vedecký fakt, že ľudské bytosti sú buď mužského, alebo ženského rodu, a teda že existujú len dve pohlavia. Malá menšina ľudských bytostí (0,018 percenta populácie) sa rodí s poruchami pohlavného vývinu (DSD), pri ktorých sa ich pozorovateľné pohlavné znaky nevyvíjajú v súlade s mužskými alebo ženskými chromozómami.

PREČÍTAJTE SI: Naratív o transsexuáloch sa naďalej rúca v reálnom čase