Screen-Shot-2024-05-01-at-1.19.31-PM-810x500.png

Starší uväznený pro-lifer prosí kongresmana, aby zasiahol u demokratického sudcu a požiadal ho o urgentnú lekársku starostlivosť

7
Kultúra života
  • Pro-life záchranci sú neprávom väznení za svoje presvedčenie.
  • 74-ročná Jean Marshallová potrebuje operáciu bedrového kĺbu, ale je odmietnutá.
  • Väzenská sudkyňa odmieta poskytnúť Marshallovej potrebnú zdravotnú starostlivosť.
  • Odmietanie zdravotnej starostlivosti v rozpore s medzinárodnými normami a etikou ľudských práv.

Podpíšte modlitebný sľub za deväť pro-life záchrancov, ktorým hrozí desaťročie väzenia

Väznená 74-ročná pro-liferka Jean Marshallová napísala Kongresu list, v ktorom prosí šéfa Výboru pre ľudské práva, aby intervenoval u pro-potratového sudcu, ktorý ju poslal za mreže za pokojnú pro-life záchranu, aby jej umožnil naliehavo potrebnú operáciu bedrového kĺbu.

ČÍTAJTE: EXKLUZÍVNE: Staršej uväznenej pro-liferke odmietli urgentnú liečbu pre ‘neznesiteľné’ bolesti bedrového kĺbu

V liste adresovanom republikánovi Chrisovi Smithovi (R-NJ), spolupredsedovi Komisii pre ľudské práva Toma Lantosa a získanom portálom LifeSiteNews, Marshallová, ktorá je registrovanou zdravotnou sestrou, uviedla, že len mesiac pred súdnym procesom na jeseň minulého roka bola prijatá do nemocnice “pre neznesiteľnú bolesť v bedre a neschopnosť chodiť.”Napriek plánovanej operácii a lekárskym informáciám od lekára, pro-potratová sudkyňa Colleen Kollar-Kotelly odmietla akékoľvek ubytovanie pre Marshallovú, aby mohla podstúpiť potrebnú operáciu.

Odvtedy sa jej stav len zhoršil, pravú nohu cíti necitlivo a pravé koleno nedokáže ohnúť, čo ju núti pri chôdzi ťahať pravú nohu. S ďalšími zdravotnými komplikáciami, ako je reflux zhoršujúci jej stav, a neschopnosťou navštíviť potrebných lekárov povedala Smithovi: “Obávam sa o svoj stav, pretože po dvoch mesiacoch čakania nemôžem navštíviť ORL lekára, a pretože ak by som sa predsa len zadusila, v mojej cele, v ktorej som teraz 20 hodín denne zavretá, nie sú žiadne núdzové tlačidlá, ktoré by som mohla stlačiť.”

“Bojím sa užívať protizápalové lieky proti bolesti kvôli refluxu a dnes mám stuhnuté pravé koleno, čo mi bráni v jeho ohýbaní, a tak pri chôdzi len ťahám pravú nohu,” napísala.

Marshallová tiež uviedla, že po tom, čo minulý rok na jeseň dostala zápal pľúc v dôsledku extrémneho chladu v cele, musela čakať tri týždne, kým jej stanovili správnu diagnózu.

“Som RN na dôchodku, idúca do 75 rokov, a potrebujem, aby ma sudkyňa Kollar-Kotellyová poslala domov v akejkoľvek funkcii,” prosila.

PREHLIADNITE SI: PREHLIADNUTIE | Biden ministerstvo spravodlivosti obvinil z brutálneho zaobchádzania s uväznenou pro-liferkou — dlhodobá samotka, putá

Odopieranie potrebnej zdravotnej starostlivosti staršej žene vo väzení je v rozpore nielen so základnou etikou ľudských práv, ale aj s medzinárodnými normami stanovenými v Pravidlách Nelsona Mandelu.

Dokument OSN o medzinárodných pravidlách humánneho zaobchádzania s väzňami s názvom Standardné minimálne pravidlá OSN pre zaobchádzanie s väzňami (Pravidlá Nelsona Mandelu), sa uvádza, že každý väzeň musí dostať potrebnú lekársku starostlivosť a že lekárske rozhodnutia prijaté lekárom “nesmú byť zrušené alebo ignorované nezdravotníckym personálom väznice.”

Marshallová tiež vyjadrila želanie, aby sa opäť mohla pravidelne zúčastňovať na svätej omši. “Potrebujem tiež, aby som mohla chodiť do kostola spolu so svojou sestrou, ktorá tam nemohla chodiť, odkedy bola po svojom odsúdení a ešte pred súdnym procesom umiestnená do domáceho väzenia.”

Obe Jean Marshallová a jej sestra Paulette Harlowová sú veriace katolíčky. Keď Harlowovú vlani na jeseň odsúdili, na naliehanie Bidenovej prokurátorky ministerstva spravodlivosti Sanjay PatelKollar-Kotellyová zamietla Harlowovej žiadosť, aby sa počas domáceho väzenia mohla zúčastňovať na omši, a povolila jej len návštevy u lekára.

Jean Marshallová sa s LifeSiteNews podelila o list, v ktorom dosvedčila: “Išli sme na miesto, kde sa zabíjajú potraty, v pokojnej odpovedi na Príslovie 24, 11, aby sme ‘zachránili tých, ktorých vlečú na smrť.’ Išli sme, akoby išlo o život nenarodeného Kristovho dieťaťa, pretože náš Pán povedal: ‘Čokoľvek ste urobili pre jedného z týchto mojich najmenších bratov, pre mňa ste urobili’ (Mt 25, 40).

V liste svojim spolubratom františkánom tretieho rádu Marshallová vysvetlila svoju osobitnú lásku k nenarodeným deťom, keď vyhlásila: “Ako katolíci vieme, že druhá osoba Najsvätejšej Trojice je Boží Syn a Božie Slovo a že Slovo sa stalo telom, keď sa v Máriinom’lone stalo nenarodeným Kristovým Dieťaťom.”

Čítajte: Pro-life prisoner took part in DC rescue ‘as if the life of the Preborn Christ Child was at-stake’

Letter od Jean Marshallovej kongresmanovi Chrisovi Smithovi

Vážený pán poslanec Smith,

Mojím menom je Jean Marshallová a som jednou z deviatich spoluobžalovaných odsúdených v kauze Spojené štáty americké v. Handyho a ďalších, za občiansku neposlušnosť voči zákonu F.A.C.E. dňa 22. októbra 2020. Po našom odsúdení 15. septembra 2023 som bol umiestnený do väzenia v centre pre dospelých William G. Truesdale v Alexandrii vo Virgínii, kde som mal čakať na rozsudok 15. mája 2024.

V auguste 2023, mesiac pred súdnym procesom, ma sanitka priviezla do najbližšej nemocnice (South Shore Hospital v South Weymouth, MA) pre neznesiteľnú bolesť bedrového kĺbu a neschopnosť chodiť. Prijali ma a tri dni liečili vnútrožilovými protizápalovými liekmi a liekmi proti bolesti a poslali ma domov. Toto nebola prvá epizóda, ale tretia, kvôli ktorej som sa v silných bolestiach dostal do nemocnice sanitkou. Navštívil som ortopéda, doktora Talma z New England Baptist Hospital v Bostone v štáte Massachusetts, ktorý mi vyhodnotil osteoartrózu oboch bedrových kĺbov a naplánoval mi operáciu pravého bedrového kĺbu na október 2023. Môj právnik poskytol túto informáciu sudkyni Colleen Kollar-Kotellyovej, aby som mohol ísť domov ešte pred vynesením rozsudku a dodržal tak plánovaný termín operácie. Návrat domov mi nebol umožnený napriek tomu, že som nepredstavoval riziko úteku.

Na začiatku môjho uväznenia v chladnej cele som dostal bolestivý zápal pľúc, ktorý bol nakoniec diagnostikovaný po troch týždňoch, a na liečbu bolesti som dostal Ibuprofén.

Potom som si vyžiadal Ibuprofén na osteoartrózu, pretože som začal krívať a pravá noha mi znecitlivovala.

Ve februári som musel navštíviť väzenského lekára, pretože som po návšteve právnika vykašľal penu, hoci som to nikdy predtým neurobil, a rýchlo som mal neustály pocit, že mi niečo uviazlo v pažeráku.

O dvadsať rokov skôr som navštívil špecialistu na ORL (uši, nos a hrdlo), keď mi diagnostikovali reflux pažeráka alebo GERD (gastroezofageálnu refluxnú chorobu), na ktorú zomrel môj otec v dôsledku zjazvenia pažeráka spôsobeného refluxom kyseliny, ktorý mu spôsoboval dusenie (aspiráciu) jedla pri jedle.

Lekár vo väzení mi povedal, aby som sa kvôli refluxu vyhýbal NSAIDS (nesteroidným protizápalovým liekom, ako je ibuprofén, a začal mi podávať liek na GERD, ktorý nepomohol. Obávam sa o svoj stav, pretože po dvoch mesiacoch čakania nemôžem navštíviť ORL lekára a pretože ak by som sa naozaj zadusil, v mojej cele, v ktorej som teraz zavretý 20 hodín denne, nie sú žiadne núdzové tlačidlá, ktoré by som mohol stlačiť.

Bojím sa užívať protizápalové lieky proti bolesti kvôli refluxu a dnes mám stuhnuté pravé koleno, čo mi bráni v jeho ohýbaní, a tak pri chôdzi len ťahám pravú nohu. Som RN na dôchodku, ktorá bude mať 75 rokov, a potrebujem, aby ma sudkyňa Kollarová-Kotellyová poslala domov v akomkoľvek stave (s monitorovacím náramkom, ak si to želá) alebo do domáceho väzenia bez monitora, aby som sa mohla liečiť. Potrebujem tiež, aby som mohla chodiť do kostola spolu so svojou sestrou, ktorá tam nemôže chodiť, odkedy jej po odsúdení a ešte pred súdnym procesom nariadili domáce väzenie.

Môj ortopéd vám pošle list, v ktorom potvrdí osteoartrózu oboch bedrových kĺbov, pravý bedrový kĺb je horší ako ľavý a vyžaduje si operáciu.

Jean Marshallová

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o súdnych procesoch v D.C. FACE Act nájdete tu.

Odkazy

Pro-lifers worldwide urged to write to judge who will sentence FACE Act prisoners

Chcete poslať listy solidarity uväzneným pro-life hrdinom? Tu’je návod

Väznení pro-liferi vyzývajú Trumpa, aby udelil úplné milosti, prepustil úradníkov FBI zapojených do ‘prenasledovania’