Screenshot-2024-04-16-at-2.17.04-PM-810x500.png

Konzervatívci zosmiešňujú návrh zákona NDP, ktorý by zakázal rodičom plieskanie detí, keďže skutočná kriminalita prudko stúpa

7
Neutral
  • Požiadajte poslancov a senátorov o zákaz mrzačiacich operácií pre deti so zmeneným pohlavím.
  • Konzervatívci odsúdili návrh zákona zakazujúci rodičom plieskanie detí.
  • Návrh zákona C-273 NDP sa snaží regulovať disciplínu rodičov voči deťom.
  • Poslanci sa sústreďujú na zákon o disciplíne rodičov namiesto boja proti násiliu.

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zakázali mrzačiace operácie pre deti so zmeneným pohlavím

Konzervatívci odsúdili návrh zákona, ktorý by zakázal rodičom plieskanie detí. 

Počas zasadnutia Výboru pre spravodlivosť Dolnej snemovne 11. apríla poslanci zosmiešnili návrh zákona C-273 Novej demokratickej strany (NDP), ktorého cieľom je regulovať disciplínu rodičov’ich detí v domácnosti. 

“Kedy by mal rodič podliehať trestnému právu?”spýtal sa konzervatívny poslanec Frank Caputo. “Práve preto sme tu dnes.” 

Návrh zákona C-273, s názvom Zákon, ktorým sa mení a dopĺňa Trestný zákonník, sponzoruje poslanec NDP Peter Julian, ktorý tvrdí, že jeho zákon podporuje Svetová zdravotnícka organizácia.  

Návrh zákona sa snaží zrušiť článok 43 kanadského’Trestného zákonníka, ktorý hovorí: “Každý učiteľ, rodič alebo osoba zastupujúca rodiča je oprávnený použiť silu ako prostriedok nápravy voči žiakovi, prípadne dieťaťu, ktoré je pod jeho dohľadom, ak sila neprekročí mieru primeranú okolnostiam.” 

Julian tvrdil, že súčasný zákon “nám hovorí, že ublíženie inej osobe je prijateľný a ospravedlniteľný spôsob riešenia konfliktu.” 

Čaputová však spochybnila, čo presne bude návrh zákona upravovať a či sa návrh zákona snaží kriminalizovať poklepanie rodiča po zápästí svojho dieťaťa, a spýtala sa: “Malo by byť toto správanie kriminalizované?”   

“Žiadate ma, aby som definoval zákon, a to nie je na mne, ” odpovedal Julian. “To nie je na mne. Predkladáme výzvu na konanie.” 

“Robí sa to v hneve?"” spýtal sa Julian."“Aký rozsah sily sa používa? Aké sú okolnosti?"” 

Podobne sa konzervatívny poslanec Rob Moore pýtal, prečo sa výbor pre spravodlivosť zameriava na rodičovskú disciplínu “v čase, keď v Kanade prudko rastie násilie.” 

“Krádeže áut vzrástli len v Toronte o 300 percent, vraždy gangov o 100 percent, je tu”nebezpečná opioidová kríza,” vyhlásil. “Namiesto toho študujeme váš návrh zákona, ktorý by kriminalizoval správanie a konanie milujúcich rodičov.” 

Miesto toho, aby sa poslanci NDP a liberálov zamerali na kriminálnikov, však naďalej tlačia na prijatie zákona.  

V februári premiér Justin Trudeau sľúbil “že vláda je neochvejne odhodlaná zabezpečiť ochranu a fyzickú bezpečnosť detí v celej krajine.” 

“Podporujeme preto návrh zákona C‑273 a jeho dôležitý cieľ chrániť naše deti pred násilím a zneužívaním,” pokračoval. “Tešíme sa na vyjadrenia odborníkov počas štúdia vo výbore k tomuto dôležitému zákonu, ktorý o niekoľko minút podporíme.”  

Dňa 14. februára zákon prešiel druhým čítaním v Poslaneckej snemovni. Ako návrh zákona súkromného poslanca’však podľa Otvorený parlament.  

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom aby zakázali mrzačiace operácie pre deti so zmeneným pohlavím