Screenshot-2024-04-10-12.32.19-PM-810x500.png

Katolícky kňaz vo Švajčiarsku čelí súdnemu procesu za článok kritizujúci homosexuálnych duchovných

13
Neutral
  • Páter Hauke čelí súdu za kritiku homosexuálnych duchovných.
  • Článok o zneužívaní homosexuálnymi kňazmi vyvolal kontroverziu.
  • Páter Oko označil homosexuálnych kňazov za "homomafiu" a "kolóniu parazitov".
  • Homosexuálny kňaz Rothe je agresívnym propagátorom LGBT agendy v Cirkvi.

Katolícky kňaz a profesor teológie páter Manfred Hauke sa musí postaviť pred trestný súd vo Švajčiarsku za uverejnenie článku kritizujúceho homosexuálnych duchovných.

Katholisch.de informuje, že proces proti pátrovi Haukovi sa začal v pondelok na trestnom súde v Bellinzone vo Švajčiarsku. Súdny proces sa spustil po tom, ako sa nemecký kňaz odvolal proti pokute, ktorú dostal v decembri 2022.

Otec Hauke, ktorý vyučuje teológiu na univerzite vo švajčiarskom Lugane, je obvinený z porušenia zákazu “diskriminácie” a “podnecovania nenávisti” voči homosexuálom za to, že ako vydavateľ časopisu Theologisches v roku 2021 uverejnil článok.

Autor článku bol poľský kňaz o. Dariusz Oko a poukazoval na prípady zneužívania homosexuálnymi kňazmi a biskupmi a podrobne opisoval mechanizmy, ktoré používajú “homokláti” alebo “homomafia” dravých klerikov, aby sa vyhli zodpovednosti.

Kňaz označil takéto skupiny okrem iného za “kolóniu parazitov”, ktorá “sa stará predovšetkým o seba a nie o hostiteľov, na úkor ktorých žije” a za “homosexuálny mor” alebo “rakovinu, ktorá je dokonca pripravená svojho hostiteľa zabiť”. Zdôraznil, že “existencia takýchto mocenských klanov”, o ktorej svedčia pápež František a pápež Benedikt XVI “je zjavným logickým, etickým a dogmatickým rozporom so samotnou podstatou Cirkvi a jej učením.”

V máji 2022 boli páter Oko a 91-ročný páter Johannes Stöhr, redaktor zodpovedný za uverejnenie článku v časopise, odsúdení nemeckým súdom na pokuty vo výške €3 150 a €4 000.

Čítajte: Nemecký súd nariadil dvom kňazom zaplatiť pokutu za článok kritizujúci homosexuálnych duchovných

Páter Oko bol odsúdený na pokutu vo výške €3 150 a €4 000. Wolfgang Rothe, disidentský, škandálom postihnutý kňaz mníchovskej arcidiecézy, potvrdil, že to bol on, kto nahlásil pátrov Oka, Stöhr a Haukeho nemeckým úradom.

Rothe, ktorý je otvorene homosexuálom, je jedným z najagresívnejších propagátorov LGBT agendy v Katolíckej cirkvi v Nemecku.

V roku 2004 bol Rothe zapletený do veľkého cirkevného škandálu keď musel odstúpiť z funkcie vicerektora seminára v rakúskom Sankt Pölten po tom, ako sa objavili detská pornografia a fotografie zobrazujúce homosexuálne aktivity, do ktorých boli zapojení seminaristi a zamestnanci. Fotografie tiež ukazovali Rotheho, ako sa bozkáva s mužom. Vatikánsky špeciálny vyšetrovateľ, biskup Klaus Küng, seminár nakoniec uzavrel.

V marci 2024 Rothe propagoval protikatolícku nenávistnú skupinu “Sestry večného odpustku” na sociálnych sieťach.

V roku 2021 kolínska prokuratúra’odmietla vyšetrovať pátra Haukeho pre nedostatok dôkazov o trestnom čine.

Prípad proti kňazovi vo Švajčiarsku sa začal na základe sťažnosti, ktorú podala pro-LGBT skupina “Ružový kríž.”

Podľa všetkého, čo sa týka kňazov, sa na neho vzťahuje trestný čin." target="_blank" rel="noopener">reportáž švajčiarskych novín NZZ, páter Hauke obhajoval publikáciu poukazom na to, že v záhlaví bolo jasne uvedené, že názory vyjadrené v článkoch nie sú totožné s názormi šéfredaktora a vydavateľa. Dodal, že mnohé citáty boli vytrhnuté z kontextu.

Jeho právny zástupca Luigi Mattei vysvetlil, že homosexuálni kňazi neboli kritizovaní vo všeobecnosti, ale že analýza sa týkala určitých skupín a loby duchovných, ktorí sa stali akousi mafiánskou organizáciou v Katolíckej cirkvi, a teda nebezpečenstvom. Páter Oko často citoval pápeža Františka a tiež sa zasadzoval za to, aby sa konala synoda o homosexualite, dodal právnik.

Výrok v bellinzonskom procese proti pátrovi Haukovi má byť vyhlásený budúci pondelok.

Čítajte:

Cdl. Müller sa vyjadril na obranu poľského kňaza, ktorého Nemecko žaluje za ‘nenávistné prejavy’

Viac ako 77 000 ľudí podpísalo petíciu na podporu kňaza, ktorému hrozí väzenie za odsúdenie homosexuálnych predátorov v Cirkvi

Nemecký súd potrestal poľského kňaza za kritiku homosexuálnych predátorov v Cirkvi