GettyImages-1760544603-e1700666171944-810x500.jpg

Elon Musk varuje Bidena, že prísľub administratívy, že Ukrajina vstúpi do NATO, môže spôsobiť "jadrovú apokalypsu

12
Neutral
  • Elon Musk varoval pred možnou jadrovou apokalypsou v prípade vstupu Ukrajiny do NATO.
  • Musk zdieľal časť filmu Deň po z roku 1983, ktorý predstavuje možnú jadrovú vojnu.
  • Putin varoval pred použitím jadrových zbraní v prípade vstupu NATO na Ukrajinu.
  • Západní lídri odsúdili Macronove výroky, ale pokračujú v pomoci Ukrajine inými spôsobmi.

Elon Musk varoval, že sľub americkej vlády, že urobí z Ukrajiny člena NATO, je doslova začiatkom filmu o jadrovej apokalypse.

Výrazný technologický miliardár reagoval na klip, na ktorom americký minister zahraničných vecí Antony Blinken stojí vedľa ukrajinského ministra zahraničných vecí Dmitrija Kulebu a vyhlasuje, že “Ukrajina sa stane členom NATO.”

Musk zdieľal časť amerického televízneho filmu Deň po z roku 1983, ktorý postuluje možnú vojnu medzi NATO a Sovietskym zväzom o Nemecko, ktorá prerastie do plnohodnotnej jadrovej vojny. V roku 1987 bol film odvysielaný v štátnej televízii v Sovietskom zväze počas rokovaní o dôležitej zmluve o kontrole jadrových zbraní medzi USA a Sovietmi.

Na videozázname z rokovania v bruselskom sídle NATO Blinken povedal: “Naším cieľom tohto samitu je pomôcť vybudovať most k tomuto členstvu a vytvoriť jasnú cestu pre Ukrajinu, ktorá bude napredovať. Myslím si, že na samite uvidíme veľmi silnú podporu pre Ukrajinu v jej ďalšom napredovaní a jej vzťah s NATO.”

Povedal, že odhodlanie USA a ostatných členských štátov NATO’ nakoniec začleniť Ukrajinu do vojenskej aliancie zostáva “pevné ako skala.”

Čítajte: Blinken opäť sľubuje, že Ukrajina vstúpi do NATO, keďže globalistický naratív sa rozplýva

 

Ruský prezident Vladimir Putin nedávno varoval pred možným použitím jadrových zbraní v prípade vstupu vojsk NATO na Ukrajinu.

“Aj my máme zbrane, ktoré môžu zasiahnuť ciele na ich území. To naozaj hrozí konfliktom s jadrovými zbraňami, a tým aj zničením civilizácie,”povedal v reakcii na francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý vyslovil myšlienku nasadiť na Ukrajine topánky NATO.

Aj keď západní lídri rýchlo odsúdili Macronove výroky, zopakovali svoju politiku pomoci Ukrajine inými spôsobmi.  

Doteraz Spojené štáty poslali 75 miliárd dolárov bojujúcej krajine s malým alebo žiadnym dohľadom nad prostriedkami, čo vyvolalo kritiku zo strany bývalých U.amerického prezidenta Donalda Trumpa, okrem iného. Európska únia poskytla pomoc vo výške približne 93 miliárd dolárov.  

PREČÍTAJTE SI: Ako vláda USA marí mierové úsilie na Ukrajine a v Izraeli