Screenshot-2024-02-26-at-4.07.28-PM-810x500.png

Kandidátka na líderku NDP v provincii Alberta hovorí, že je "hrdá" na svoje pro-potratové záznamy

10
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Ministerka zdravotníctva chváli pro-potratové záznamy a obhajuje zmeny v zákone.
  • Progresívne zákony zakazujúce obťažovanie pri potratových klinikách a financovanie potratov.
  • Kritika za podporu potratov a LGBT komunity, zároveň oslavuje prorodinné zákony v Kanade.
  • Pro-life oponenti kritizujú Hoffmanovú za podporu potratov a neexistenciu programov pre mladé mamičky.

Bývalá ministerka zdravotníctva Alberty a súčasná kandidátka na líderku Novej demokratickej strany (NDP) vyhlásila, že je “tak hrdá” na svoje pro-potratové záznamy. 

Kandidátka na líderku provincie Alberta za NDP Sarah Hoffmanová v príspevku z 22. februára na X, predtým známom ako Twitter, obhajovala svoje pro-potratové záznamy len preto, aby ju Kanaďania na sociálnych sieťach odsúdili.  

“Zmenila som zákon, aby sa zastavilo obťažovanie pred potratovými klinikami, a postarala som sa o to, aby sme boli prvou provinciou v Kanade, ktorá plne financuje potratové tabletky,” uviedla Hoffmanová.  

“Som veľmi hrdá na náš rekord, ale naša práca sa neskončila,” pokračovala. “Nezastavím sa,’kým nedokončíme svoju prácu!"” 

Potratová a pro-LGBT Hoffman by v prípade zvolenia za lídra NDP kandidoval proti súčasnej premiérke zjednotenej konzervatívnej strany Danielle Smithovej, ktorá má tiež pro-LGBT a propotratovú minulosť.  

 V roku 2018 Hoffman ako minister zdravotníctva pracovalna prijatí zákona, ktorý zakazoval pro-life protestujúcim a poradcom na chodníku priblížiť sa do vzdialenosti 50 metrov od potratového zariadenia pod hrozbou pokút a dokonca väzenia. 

Podobne v roku 2017 Hoffman sľúbil, že Alberta bude poskytovať ženám potratovú tabletku zadarmo bez ohľadu na to, či má žena provinčné zdravotné poistenie. 

Vyhlásenie Hoffmanovej&nbspvšak zožalo posmech Kanaďanov na sociálnych sieťach, pričom mnohí poukazovali na to, že jej takzvaný “úspech” Alberťanom skôr ublížil, než pomohol.  

“Vaše 2 vrcholné úspechy vo funkcii ministerky zdravotníctva, boli 1. ochrana a 2. financovanie zabíjania nenarodených detí daňovými poplatníkmi.  To je váš ‘flex’?” jeden užívateľ otázalna X.  

“Dúfala som, že by to mohlo byť niečo týkajúce sa záchrany životov na rozdiel od ich ukončenia.” 

“Kde je program pre mladé mamičky, ktoré si chcú nechať svoje dieťa’s?" ” pýtal sa ďalší pýtajúci sa. “Máte program na všetko, čo zabíja život. Nemáte byť na čo hrdí.” 

Hoffmanov’program zameraný proti rodine a životu prichádza v čase, keď Smith začína zavádzať prorodinné zákony, čo je krok, ktorý oslavuje celá Kanada.  

Alberta’by sa navrhovaná legislatíva stala najsilnejšou prorodinnou legislatívou v Kanade, ktorá sľubuje ochranu detí pred život meniacimi tzv. chirurgickými zákrokmi “zhora a zdola”, ako aj inými formami lekárskych zásahov presadzovaných transgender ideológiou.  

Podľa Smithovej jej vláda UCP čoskoro predloží legislatívu, ktorá, ak bude schválená, zakáže lekárom v provincii lekársky alebo chirurgický “prechod” detí do 17 rokov.  

Nová legislatíva tiež nariadi súhlas rodičov so zmenou priezviska v škole. Ďalšia legislatíva, ktorá zakáže biologickým mužom, ktorí sa vydávajú za ženy, súťažiť v ženských’športoch, príde na jeseň tohto roku.