RichmondMarchForLifeAttack-810x500.jpg

Transgender aktivista zatknutý po tom, ako sa prebil davom účastníkov pochodu za život

27
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Transgenderový aktivista napadol účastníkov pochodu za život vo Virgínii.
  • Ukázal spoločnú črtu medzi LGBT a za potraty a ich sklon k násiliu.
  • Médiá hlavného prúdu ignorujú násilie radikálnych LGBT hnutí.
  • Pro-potratové násilnosti sa opakovane objavujú napriek tlaku na pravicový extrémizmus.

Transgenderový aktivista napadol účastníkov pochodu na demonštrácii za život vo Virgínii, čím poukázal na spoločnú črtu medzi radikálnymi hnutiami LGBT a za potraty a na ich sklon k násiliu, ktorý médiá hlavného prúdu zvyčajne ignorujú.

Video zdieľané organizáciou Students for Life of America zachytáva muža, ktorý si razí cestu cez prichádzajúci dav na Richmondskom pochode za život, máva transgenderovou vlajkou a udiera niekoľkých účastníkov pochodu, keď cez nich prechádza.

“Tento aktivista je zrejme neslávne známy a na podobných podujatiach sa objavoval už predtým. Vrhol sa dopredu, niečo skandoval a ja som vedel, že sa chystá zaútočiť, tak som vytiahol telefón, aby som to nahral,” povedala koordinátorka vládnych záležitostí organizácie Students for Life Action (SFLAction) Savanna Deretichová. “Pribehol k našim ľuďom, zhodil ľuďom z hlavy okuliare”a prerazil náš pochodový znak a bežal ďalej. Videla som, že ho o niečo neskôr zatkla polícia.” 

The New York Post informoval že muž bol neskôr identifikovaný ako 42-ročný Noah Cleveland a odvtedy bol obvinený z jedného prípadu výtržníctva. Na ďalšom videu bolo vidieť, ako ho polícia odvádza.

“Blížili sme sa ku koncu pochodu a skandovali ‘my sme generácia za život’ a ‘zrušíme potraty’ s našimi megafónmi,” spomína jedna z účastníčok pochodu, prváčka z Liberty University Kelsey McCormacková. “Potom vidím trans aktivistu, ako beží, skáče a máva vlajkou, vrazí do skupiny a ide po veľkom transparente.”

V posledných rokoch sa napriek neustálym refrénom zo strany tlače a federálnej vlády o údajnom nebezpečenstve “pravicového extrémizmu” opakovane objavujú pro-potratové násilnosti. 

V roku 2022 únik amerických médií. Najvyššieho súdu’o zrušení rozhodnutia Roe v. Wade vyvolalo celonárodnú vlnu pro-potratového hnevu, vyhrážok a násilia, vrátane stovky útokov na neziskové tehotenské centrá a katolícke kostoly, ako aj intrigentné protesty pred domami republikánskych sudcov’, ktoré Bidenov Biely dom a vtedajšia líderka demokratov v Snemovni reprezentantov Nancy Pelosiová odmietli odsúdiť.