Shutterstock_2193682211-810x500.jpg

Bidenovo ministerstvo zahraničných vecí spustilo globálnu kampaň proti skupinám za život a rodinu

16
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Bidenova administratíva plánuje vyšetrovať a umlčať odporcov potratov a homosexuálnej/trans agendy.
  • Ministerstvo zahraničných vecí USA označilo pro-life organizácie za proti-právne hnutia.
  • Plán ministerstva zahraničných vecí obsahuje metriky na umlčanie a potlačenie proti-právnych skupín.
  • Vláda USA plánuje použiť označenie "proti právam" na potlačenie určitých názorov.

Bidenova administratíva plánuje vyšetrovať, zastrašovať a umlčať odporcov potratov a homosexuálnej/trans agendy.

Ministerstvo zahraničných vecí USA minulý týždeň zverejnilo správu “Equity Action” s plánmi na boj proti tomu, čo nazvalo “regresívnymi proti-právnymi hnutiami.” Otvorená skratka je odborným termínom pre pro-life a pro-family organizácie. Medzi organizácie, ktoré boli označené za proti-právne, patria Family Watch International, ADF International, Heritage Foundation a C-Fam, vydavateľ Friday Fax.

Doteraz sa toto slovné spojenie chápalo len ako taktika strachu. Používalo sa v správach, ktoré sledujú a monitorujú aktivity pro-life a pro-family organizácií, ktoré pripravil Úrad OSN pre práva, európske vlády, zástancovia potratov a homosexuálov/transsexuálov a organizácie podporované Georgeom Sorosom. Správa Equity Action zaväzuje vládu USA, aby išla nad rámec obyčajných hrozieb.

Bidenov plán ukladá ministerstvu zahraničných vecí, aby “konzultovalo a spolupracovalo so zahraničnými vládami, multilaterálnymi a regionálnymi organizáciami a občianskou spoločnosťou prostredníctvom podujatí, vyhlásení a inštitucionálnych mechanizmov, ako je napríklad Istanbulský proces 16/18, v boji proti nárastu globálneho antisemitizmu, islamofóbie, nábožensky, rasovo a etnicky motivovaného násilného extrémizmu, homofóbie a transfóbie a iných regresívnych protiprávnych hnutí.”

Plán ministerstva zahraničných vecí”obsahuje konkrétne ukazovatele na meranie pokroku v boji proti takýmto “protiprávnym skupinám” vrátane uzatvárania medzinárodných dohôd na umlčanie protiprávnych skupín. Jednou z metrík je počet nových dohôd s inými krajinami alebo prostredníctvom Organizácie Spojených národov na “riešenie úlohy technológií v globálnych proti-právnych hnutiach.”

Ďalšia metrika zahŕňa monitorovanie a sledovanie “údajov o nadnárodných finančných a propagačných aktivitách proti-právnych skupín a hnutí a ich mapovanie s cieľom lepšie informovať o cielených intervenciách a angažovanosti.”

Plán tiež zriaďuje “Sieť vedúcich žien” zloženú z feministických aktivistiek a novinárok s cieľom “lepšie pochopiť, bezpečne identifikovať a čeliť nátlaku na rodovú rovnosť, s usmerneniami pre zamestnancov ministerstva o inkluzívnych konzultáciách.” Pojem “pushback” bol prvýkrát použitý v kontexte OSN v reakcii na pro-life politiku Trumpovej administratívy pred siedmimi rokmi a naďalej sa spája s pro-life a pro-family pozíciami.

Jednou z metrík úspechu plánu je “Percento účastníkov Siete vedúcich žien”a súvisiacich prebiehajúcich konzultácií, ktorí hlásia zlepšenie komunikácie, ktorá účinne čelí útokom na práva žien”ako súčasť širších globálnych proti-právnych hnutí a autoritárstva.” Dosiahnutie tejto metriky by pravdepodobne znamenalo vylúčenie organizácií označených “proti-právne” z U.Ministerstva zahraničných vecí USA alebo dokonca z prístupu na pôdu OSN a iné medzinárodné fóra.

V posledných rokoch prebieha koordinované úsilie o vylúčenie “proti-právnych” skupín z OSN. Niektoré organizácie podporované Európskou úniou zašli až tak ďaleko, že vyzývajú na vylúčenie akejkoľvek organizácie označenej za proti-právnu z OSN.

Spojené štáty. Ministerstvo zahraničných vecí’oficiálne schválilo označenie “proti právam”, ktoré Bidenova administratíva v posledných mesiacoch opakovane používala, znamená významný posun v politike USA voči účasti občianskej spoločnosti v medzinárodných mechanizmoch. Vláda USA bola vždy za väčšiu účasť, proti pokusom diktátorských krajín umlčať skupiny, ktoré sa im nepáčili. Teraz sa zdá, že vláda USA plánuje použiť označenie “proti právam” na umlčanie a potlačenie určitých názorov.