Shutterstock_411340213-810x500.jpg

Senátori GOP navrhujú zákon na ochranu potratených detí pred hroznými lekárskymi pokusmi

36
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Senátori chcú zastaviť financovanie výskumu fetálneho tkaniva z potratov.
  • Obchodovanie s časťami tiel potratených detí je odporné a neetické.
  • Experimenty s časťami tela potratených detí sú hrôzostrašné a nehumánne.
  • Biden zrušil Trumpove obmedzenia výskumu fetálneho tkaniva, čo je neetické a nezodpovedné.

Republikánski členovia amerického Senátu predložili návrh zákona, ktorý má ukončiť podporu výskumu ľudského fetálneho tkaniva získaného z potratov zo strany federálnych daňových poplatníkov a odstrániť medzery v zákone, ktoré umožnili pokračovanie obchodovania s časťami tiel potratených detí.

Senátny návrh zákona S.3713, s názvom “Protecting Life and Integrity in Research Act,” by “zakázal federálnej vláde vykonávať, financovať, schvaľovať alebo inak podporovať akýkoľvek výskum, ktorý zahŕňa ľudské fetálne tkanivo získané na základe umelého potratu, a zakázal by nabádanie alebo vedomé získavanie, prijímanie alebo akceptovanie darcovstva takéhoto tkaniva.

“Odber a obchodovanie s časťami tiel nenarodených detí zabitých pri potrate je odporné a neetické,” povedala senátorka Cindy Hyde-Smithová z Mississippi, hlavná predkladateľka návrhu zákona.

“Doláre daňových poplatníkov na lekársky výskum by sa mali vynakladať na výskum, ktorý prinesie výsledky na zlepšenie kvality života, namiesto znehodnocovania života kvôli výskumu,” vysvetlila Hyde-Smith. “Tento právny predpis by zastavil hrubé zneužívanie prostriedkov daňových poplatníkov zo strany Bidenovej administratívy”

Hyde-Smithová citovala “prebiehajúce federálne vyšetrovanie odberu tkaniva z potratených detí na výskum na Pittsburskej univerzite; krok Bidenovej administratívy’Národného inštitútu zdravia (NIH) v roku 2021, ktorý má odstrániť Trumpove obmedzenia NIH a etickej poradnej rady zahŕňajúce ľudské tkanivo z potratov; a plán NIH’vynaložiť ďalších 61 miliónov USD na výskum ľudského fetálneho tkaniva v roku 2024.”

Obmedzenia sú nevyhnutné, aby sa zabránilo takým desivým experimentom s časťami tela potratených detí, aké sa vykonávali v laboratóriách na Pittsburskej univerzite.

Desivý výskum častí tela potratených detí

V decembri 2020 LifeSiteNews informoval, že lekárski výskumníci na univerzite štepili hlodavcom skalpy z potratených detí.

Po zverejnení článku v National Catholic Register o mnohých spôsoboch, ako sa potratené deti používajú na vedecký výskum na veľkých univerzitách a v nemocniciach v Spojených štátoch, autorka Stacy A. Trasancosová na Twitteri zhrnula svoje desivé zistenia.

Spojila šokujúci výskum s COVID car Dr. Anthony Fauci:

Skaly potratených detí transplantované myšiam. Transplantácia ich orgánov. Humanizované myši vyvinuté na Pittsburskej univerzite, všetko na štúdium imunitného systému. Podporované doktorom Faucim’z NIAID. Zaplatené nami.

O niekoľko mesiacov neskôr, na jar 2021, sa v šesťminútovej video, ktoré vytvorilo Center for Medical Progress (CMP), odhalilo ďalšie desivé výskumy na univerzite.

“Pittsburská univerzita je centrom niektorých z najbarbarskejších experimentov vykonávaných na neskoro potratených ľudských deťoch — experimentov financovaných vládou Spojených štátov,” vysvetľuje rozprávač. “Univerzita zároveň sponzoruje miestny potratový biznis Planned Parenthood v rámci niečoho, čo vyzerá ako nelegálne quid-pro-quo za časti tela plodu.”

[Embed Video]

V jednom momente video ukazuje fotografiu z protokolu, ktorý vyvinul vedec z Pittsburskej univerzity “na odber najčerstvejších, najčistejších pečene z päťmesačných potratených detí s cieľom izolovať obrovské množstvo kmeňových buniek na experimentálnu transplantáciu dospelým ľuďom.”

“Môžete vidieť predčasne narodené dieťa, ktoré bolo potratené zaživa prostredníctvom ‘vyvolania pôrodu, ”pokračuje opis, “pod chirurgickými rúškami, s pupočnou šnúrou na jednej strane, keď sa dieťa rozrezáva, aby sa odobrala pečeň.”

Vedec, ktorý tento experiment vyvinul, údajne dostal od NIH takmer 3 milióny dolárov.

Video tiež uvádza, že univerzita využila viacročný grant vo výške 1,4 milióna dolárov od NIH’s projektu GUDMAP, vďaka ktorému sa škola stala hlavným distribučným centrom pre potratené obličky a iné časti tela plodu pre projekty financované NIH v celej krajine.

Biden zrušil Trumpove obmedzenia NIH týkajúce sa pokusov na potratených deťoch

Krátko po nástupe do funkcie administratíva demokratického prezidenta Joea Bidena’zvrátila obmedzenia federálneho financovania používania fetálneho tkaniva — častí tela potratených detí — na experimentálne účely. Táto politika zrušila zákaz zavedený bývalým prezidentom Donaldom Trumpom, ktorý obmedzoval federálne financovanie takéhoto výskumu.

Ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb (HHS), ktoré zároveň dohliada na NIH, ukončilo činnosť Etickej poradnej rady pre výskum ľudského fetálneho tkaniva NIH, čím uvoľnilo cestu pre ďalší výskum fetálneho tkaniva vedeckými organizáciami a univerzitami.

HHS už predtým za Trumpovej administratívy zaviedlo politiku, ktorá zastavila všetok výskum fetálneho tkaniva v zariadeniach NIH a vyžadovala, aby zariadenia mimo NIH, ktoré dostávajú federálne finančné prostriedky — “extramurálne výskumné komunity” —, predkladali návrhy na schválenie etickej poradnej rade pre výskum využívajúci tkanivo získané z potratených plodov.

NIH plánuje v tomto roku vynaložiť na výskum ľudského plodu neuveriteľných 61 miliónov dolárov.

“Zákon upravujúci výskum ľudského fetálneho tkaniva je zložitý. V priebehu rokov sa federálna politika výrazne menila na základe názorov jednotlivých prezidentských administratív,” poznamenala právnička Nicole Huntová, píšuca pre Focus on the Family’s Daily Citizen.

“Súčasný federálny zákon povoľuje výskum ľudského fetálneho tkaniva, ak ľudské embryá nie sú zámerne vytvorené alebo zničené na výslovný účel výskumu,” vysvetlila Huntová. “Podľa týchto zákonných ustanovení je stále legálne, aby sa z peňazí daňových poplatníkov financoval výskum na potratených deťoch, ak s tým súhlasia matky, ktoré potrat vykonali.”

“Odporcovia tohto postupu tvrdia, že peniaze daňových poplatníkov”by sa nemali používať na podporu neetického výskumu na deťoch,” povedala.

Metodiku podporujú organizácie Susan B. Anthony Pro-Life America, Americans United for Life, Catholic Vote, March for Life Action, U.S. Conference of Catholic Bishops’ Committee on Pro-Life Activities, Students for Life Action a Concerned Women for America LAC.