Stop-abortion-now-810x500.jpeg

89 000 detí bolo zachránených pred potratom od skončenia platnosti zákona Roe: správa

41
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • 89 000 detí zachránených pred potratom v USA.
  • NRLC odhaduje, že 32 000 detí bolo zachránených po rozhodnutí Dobbs.
  • V roku 2023 bolo potratom zabitých viac ako 900 000 detí.
  • Potratový priemysel investuje do cestovania na kliniky a potratových tabletiek.

Približne 89 000 detí bolo zachránených pred potratom od rozhodnutia Najvyššieho súdu USA v prípade Dobbs v. Jackson.

Národný výbor pre právo na život (NRLC) zverejnil svoj odhad ako súčasť výročnej správy o stave potratov vo februári 2024.

NRLC použil údaje z Centier pre kontrolu a prevenciu chorôb, Guttmacherovho inštitútu, Spoločnosti pre plánovanie rodiny a akademickej práce, podľa ktorej bolo za šesť mesiacov po rozhodnutí Dobbs zachránených pred potratom 32 000 detí.

Podľa odhadov NRLC’bolo v roku 2023 potratom zabitých viac ako 900 000 nevinných detí.

Skupina pro-life realisticky hovorí o práci, ktorú je potrebné vykonať, a o tom, ako hnutie za potraty robí všetko pre to, aby sa deti zabíjali aj naďalej. Patria sem aj “starí zamestnanci kliník”, ktorí fungujú ako “cestovní agenti.”

“Priemysel sa netají tým, že investoval veľké množstvo peňazí a úsilia do vytvorenia rozsiahleho a nákladného systému odporúčaní,” uvádza sa v správe. “Ide o taký, v rámci ktorého zabezpečili pre zraniteľné tehotné ženy zo štátov s právnou ochranou nenarodených detí cestovanie na kliniky v susedných alebo iných štátoch s politikou podporujúcou interrupcie.”

“V určitom momente im možno začnú dochádzať peniaze, ale už na začiatku súkromné potratové fondy vynakladali desiatky miliónov dolárov na zaplatenie alebo aspoň doplnenie tohto cestovania alebo dokonca pomáhali pokryť náklady na interrupciu,” uvádza sa v správe.

Vlády tiež pomohli financovať cesty na potrat – Chicago vyčlenilo v roku 2022 500 000 dolárov pre predajcov potratov, aby “rozšírili prístup k reprodukčnej zdravotnej starostlivosti pre tých, ktorí ju budú potrebovať,” ako predtým informoval LifeSiteNews.

“Potratový priemysel sa už roky pripravuje na zvládnutie vyššieho objemu od klientov z iných štátov, buduje veľkoobjemové megakliniky hneď za štátnymi hranicami a zriaďuje mobilné kliniky, ktoré hliadkujú na hraniciach v pohraničných štátoch,” upozornila NRLC.

Takisto sa venovala rozšírenosti potratových tabletiek. Administratíva prezidenta Joea Bidena’sa snažila ignorovať federálny zákon a uľahčiť nebezpečné lieky, aby sa posielali po celej krajine a pre pharmacies, aby ich vydávali s minimálnymi zárukami.

Účinok potratových liekov zostáva zdrojom diskusií.

Údaje sako sa zvýšila pôrodnosť v štátoch, ktoré od júna 2022 obmedzili interrupcie. Mnohé ženy v týchto štátoch sa pravdepodobne neuchýlili k “samovoľným” interrupciám, napríklad pomocou nelegálnych tabletiek.

Doktor Michael New, profesor Katolíckej univerzity v Amerike a odborník na prieskumy verejnej mienky a údaje v oblasti pro-life, tiež zpochybnil tvrdenie, že lieky na potraty rušia účinnosť obmedzení interrupcií.

Nádej zostáva.

“Bez ohľadu na to, aké budú tieto konečné čísla, niektoré ženy očividne cestovali a podstúpili interrupciu v iných štátoch a niektoré si objednali potratové tabletky cez internet,” napísala NRLC. “Potratový priemysel sa na to pripravil a pomohol to uskutočniť.”

Niektoré ženy v štátoch, ktoré sú za život, sa však “rozhodli zostať doma a porodiť svoje deti,” keďže ich miestne potratové zariadenie je teraz zatvorené.

Zdôraz sa musí naďalej klásť na nenarodené dieťa a matku, uviedla organizácia NRLC.

Napísala:

Čísla nám ukazujú, že boj sa ešte zďaleka neskončil a je potrebné urobiť ešte veľa práce. Očakávame veľa energie, úsilia a výdavkov na oboch stranách. Nakoniec musíme veriť, že tento boj nevyhrajú tí, ktorí majú najviac peňazí alebo najväčší vplyv na médiá, ale tí, ktorí slovom a skutkom preukážu lásku k matke aj dieťaťu.

“Oni’sú tí, na ktorých naozaj záleží najviac zo všetkých.”

Skupina tvrdí, že federálny zákaz potratov nie je možný

Kým NRLC vyzvala na pokračovanie boja proti potratovému priemyslu, zastáva rovnaké stanovisko ako ľudia, ako napríklad veľvyslankyňa Nikki Haleyová, ktorí tvrdia, že federálny zákaz potratov nie je možný.

“Vzhľadom na súčasné zloženie Kongresu nie je pravdepodobné, že v dohľadnej budúcnosti dôjde k prijatiu národného zákona na ochranu nenarodených detí a ich matiek pred tragédiou potratov,” napísala skupina. “Stále však existuje mnoho život potvrdzujúcich politík, ktoré možno prijať na federálnej úrovni a ktoré znížia počet potratov, pomôžu matkám a zachránia životy.”

V tomto zozname sú zahrnuté zákazy federálneho financovania potratov, “uznanie úlohy rodičov, ktorí by sa mali zapojiť do procesu predtým, ako by ich neplnoletá dcéra mohla podstúpiť potrat,” a ochrana detí, ktoré prežili potrat.

Vyzvali tiež na “ochranné protokoly o chemických potratoch, aby sa znížilo riziko smrti a zranenia matky,” národný zákon o nahlasovaní potratov a ochranu práv svedomia.

NRLC neodpovedala na e-mailovú správu LifeSiteNews z dnešného rána ani na hlasovú poštu, ktorá jej bola zanechaná dnes popoludní.

LifeSiteNews sa pýtal, či sa skupina domnieva, že Kongres môže a mal by presadzovať stratégiu pripájania pro-life politík k prijatiu legislatívy, ktorá by sťažila vykonávanie potratov, s konkrétnym odkazom na myšlienky uvedené v predchádzajúcom článku.