Screenshot-2024-02-20-2.46.17-PM-810x500.png

Texaský právnik, ktorý sa sedemkrát pokúsil potratiť svoje nenarodené dieťa, dostal len šesť mesiacov väzenia

25
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Prvá osoba obvinená z útoku na tehotnú ženu dostala len 180 dní väzenia.
  • Právnik pokúsil sa niekoľkokrát vyvolať potrat svojmu nenarodenému dieťaťu.
  • Manželka mala podozrenie, keď našla prázdne balenia potratových liekov v koši.
  • Podľa štatistík, viac ako polovica interrupcií v USA je vyvolaná potratovými tabletami.

Prvá osoba obvinená z trestného činu útoku s cieľom vyvolať potrat v texaskom okrese Harris uzavrela dohodu a bola odsúdená len na šesť mesiacov (180 dní) väzenia a 10 rokov podmienečne.

Mason Herring, samostatný právnik ktorý vykonával právnickú prax v Novom Mexiku a Texase, sa niekoľkokrát pokúsil tajne spôsobiť smrť svojho nenarodeného dieťaťa. Svojej manželke otrávil vodu a športový nápoj misoprostolom, látkou často používanou na vyvolanie potratu. Keď jeho manželka začala mať podozrenie na zakalenú vodu, vytrval a povzbudzoval ju, aby zostala hydratovaná,” dokonca odmietal odísť, kým nedopije jeho odvar.

Podľa článku denníka New York Times z 8. februára 2024 sa Herring “v rámci dohody o vine a treste priznal k zraneniu dieťaťa a útoku na tehotnú [ženu].”

Catherine Herringová, podozrivá’manželka, začala mať podozrenie, keď jej manžel vyniesol odpadky. Vo svojej sťažnosti uviedla, že to bolo “pre neho nezvyčajné”, pretože “nerobí domáce práce”” Keď skúmala, čo je v koši, našla v ňom prázdne balenia Cyruxu.

Podľa New York Times, “hlavnou zložkou Cyruxu je misoprostol, ktorý sa v niektorých krajinách používa na interrupcie. ”Spojené štáty sú jednou z týchto krajín a podľa štatistík z roku 2022 predstavuje režim potratových tabletiek (ktorý pozostáva z dvoch liekov – mifepristónu a misoprostolu) viac ako polovicu interrupcií v USA. Misoprostol je druhým liekom v tomto režime na dokončenie chemického potratu.

Podľa organizácie Abortion Pill Reversal Network, “viac ako 4 000 detí bolo zachránených prostredníctvom zvrátenia potratovej tabletky”, ktoré spočíva v podaní progesterónu v snahe prekonať mechanizmus mifepristónu, prvého lieku v režime potratovej tabletky. Potratový priemysel však narýchlo vyvíja “stratégiu jedného lieku” na vyvolanie potratu v prípade obmedzenia mifepristónu.

Pozoruhodné je, že dcéra Herringovcov’ Josephine prežila, ale narodila sa predčasne a s oneskoreným vývojom. Teraz má 18 mesiacov a odborníci predpovedajú, že jej otec príde o právnickú licenciu za pokus o ukončenie jej života ešte v maternici.

“Neverím, že 180 dní je spravodlivosť za pokus o zabitie svojho dieťaťa sedemkrát, ” Catherine Herring vyhlásila. Tvrdí, že skúsenosť s nátlakom a drogami, ktoré jej spôsobili potrat, plánuje využiť na “podporu a obhajobu obetí domáceho násilia.”

Prepísané so súhlasom Live Action.