Untitled-33-810x500.png

Muž s Downovým syndrómom zomrel v nemocnici v Spojenom kráľovstve po tom, ako mu personál 9 dní nedával stravu

65
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, aby zastavili asistovanú samovraždu.
  • 56-ročný muž s Downovým syndrómom zomrel po 9 dňoch bez jedla.
  • Nemocnica nedostatočne starala o muža s Downovým syndrómom a demenciou.
  • Rodina dostala odškodnenie 22 500 libier za zlé zaobchádzanie s mužom.

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy

Vyšetrovanie zistilo, že 56-ročný muž s Downovým syndrómom zomrel v britskej nemocnici po tom, čo ho deväť dní nekrmili.

Podľa BBC muž zomrel v roku 2021 po tom, čo ho zdravotníci v nemocnici Poole General Hospital v Dorsete označili za“šokujúce zlé zaobchádzanie”. Muža, ktorý mal Downov syndróm a demenciu, prijali do nemocnice so zlomeným bedrovým kĺbom. Potom skončil smrťou na zápal pľúc po tom, ako mu deväť dní nepodávali’žiadne jedlo ani tekutiny.

ČÍTAJTE: Západná kultúra ignoruje múdrosť Hippokratovej prísahy na vlastné nebezpečenstvo

Rodina muža začala po jeho smrti vyšetrovanie. Obvinenia voči nemocnici tvrdili, že jej nedostatočná starostlivosť o muža viedla k “jeho následnému vážnemu zhoršeniu stavu a smrti.” Po šiestich mesiacoch NHS Litigation Authority, NHS Resolution zistil, že nemocnica’svojím konaním skutočne nezabezpečila primeranú starostlivosť, pričom uviedol, že “na základe vyváženosti pravdepodobnosti, priznané porušenie povinností spôsobilo zhoršenie stavu… a muž by nezomrel, keď sa tak stalo.”

V dôsledku toho rodina muža’teraz dostala odškodnenie 22 500 libier [približne 28 400 USD].

“Bol to šokujúci prípad. Išlo o zlé hospodárenie nemocnice. Z hľadiska NHS to bola ‘nikdy’ – klinická nedbanlivosť, ktorá sa nikdy nemala stať,” povedal Adrian Cormack, právnik rodiny.

Na udalosť reagovala aj Asociácia Downovho’syndrómu.

“Boli sme zhrození a roztrpčení, keď sme si prečítali podrobnosti o nedávnom prípade zlyhania v starostlivosti o pána s Downovým syndrómom, ktorý zomrel počas pobytu v nemocnici v Poole,” uviedla v vyhlásenie. “Akútne nemocnice by mali mať špeciálne vyškolené styčné sestry pre pacientov s poruchami učenia, ktoré by poskytovali ďalšie poradenstvo a podporu tímu, ktorý sa stará o pacienta s poruchami učenia, a samozrejme, všetci zamestnanci by mali byť kvalifikovaní v uspokojovaní potrieb všetkých pacientov s poruchami učenia a ďalšími zraniteľnými miestami, ako je napríklad demencia.”

Čítajte: Asistovaná samovražda nikdy nie je v skutočnosti o ‘voľbe’: tu’je prečo

Organizácia ďalej pokračovala: “Veľmi dúfame, že nemocničný tím sa z tohto tragického prípadu poučí a zabezpečí, aby boli zavedené systémy, ktoré zabezpečia, že sa tieto pochybenia nebudú môcť nikdy opakovať.”

Nie je to’prvý prípad úmrtia muža s Downovým syndrómom v dôsledku zanedbania lekárskej starostlivosti v Spojenom kráľovstve; v roku 2021 zomrel 32-ročný muž po viacerých prípadoch zlyhania a zanedbania starostlivosti v nemocnici. Predčasne narodené deti s diagnózou Downovho syndrómu čelia diskriminácii aj v maternici, keďže je legálne ich v ktoromkoľvek bode tehotenstva zabiť. Tieto prípady sú súčasťou pretrvávajúceho trendu v Spojenom kráľovstve, v ktorom sú ľudia so zdravotným postihnutím bežne diskriminovaní a nemôžu získať lekársku starostlivosť, ktorú si zaslúžia.

Prevzaté so súhlasom z Live Action.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom s výzvou, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy