teen-hugs-mom-810x500.jpg

Návrh zákona v Illinois by mohol uväzniť rodičov za to, že nepomohli dcéram potratiť vnúča

15
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Illinoiskí rodičia a opatrovníci môžu byť obvinení z trestného činu zneužívania detí
  • Navrhovaná legislatíva by trestala rodičov, ktorí odmietnu pomôcť deťom podstúpiť interrupciu
  • Demokratická poslankyňa predložila návrh zákona, ktorý by menil a dopĺňal zákon o zneužívaní detí
  • Pro-life skupiny vyhrali veľké víťazstvo proti útoku illinoiských demokratov na tehotenské centrá

Illinoiskí rodičia a opatrovníci by mohli čeliť obvineniam z trestného činu zneužívania detí, ak nepomôžu svojim deťom alebo iným osobám, ktoré sú v ich starostlivosti, podstúpiť interrupciu.

Navrhovaná legislatíva by bola zameraná aj na rodičov, ktorí odmietnu pomôcť svojim neplnoletým deťom podstúpiť chirurgické alebo chemické zmrzačenie, aby sa mohli prezentovať ako opačné pohlavie.

Demokratická poslankyňa Anne Stava-Murrayová predložila návrh zákona minulý týždeň. HB4876 by zmenil a doplnil “Zákon o nahlasovaní zneužívaných a zanedbávaných detí” tak, aby bolo možné vyhlásiť za “zneužívané dieťa” kohokoľvek, komu sú odmietnuté “služby primárnej starostlivosti, potratové služby alebo služby potvrdzujúce pohlavie.”

Takisto by chránil potratárov, chirurgov a iných zdravotníckych pracovníkov pred “občianskou alebo trestnou zodpovednosťou”, ak zabijú nenarodené deti alebo odoberú zdravé orgány deťom bez súhlasu ich rodičov”. Za zneužívanie detí obvinenia hrozí väzenie aj pokuty.

Je to súčasť širšej kampane illinoiských demokratov, ktorej cieľom je zlikvidovať všetku ochranu nenarodených detí, maloletých detí, ktoré chcú podstúpiť interrupciu, a žien vo všeobecnosti. Štát už legalizoval potraty počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva. Štát už tiež nevyžaduje oznámenie rodičom. Okrem toho štát Illinois priamo financuje interrupcie z dolárov daňových poplatníkov na základe zákona, ktorý v roku 2017 podpísal liberálny republikánsky guvernér Bruce Rauner.

Demokratom a propotratovým aktivistom v štáte sa však nepodarilo prinútiť pro-life centrá pre tehotné ženy, aby propagovali interrupcie a odporúčali na ne. Po federálnej žalobe sa guvernér J. B. Pritzker a generálny prokurátor Kwame Raoul dohodli, že nebudú presadzovať zákon Senátu č. 1909, ktorý bol zameraný na tehotenské centrá pre údajné “klamlivé obchodné praktiky.”

Samotný štát súhlasil, že nebude presadzovať zákon po federálnej žalobe Spoločnosti Thomasa Mora a tehotenských informačných centier.

Odpovedá:pro-life skupiny vyhrali veľké víťazstvo proti útoku illinoiských demokratov’ na tehotenské centrá

Podľa jedného z prominentných pro-life lídrov v štáte môže táto prehra pro-potratového hnutia oživiť tento najnovší zákon.

Eric Scheidler, výkonný riaditeľ Pro-Life Action League, zosmiešnil návrh zákona ako “kreatívny” pre hľadanie nových spôsobov, ako “démonizovať” “pro-life Illinoisans.”

Počas telefonického rozhovoru Scheidler pre LifeSiteNews povedal, že opatrenie je “jednoducho navrhnuté tak, aby bolo útechou pro-potratovým silám tu v štáte Illinois.”

Zákon “je odpoveďou na obrovskú porážku”, ktorú utrpeli Pritzker a Raoul. Pro-Life Action League bola žalobcom v súdnom spore proti štátu.

Prehra viedla k “kritike” guvernéra a generálneho prokurátora zo strany propotratových aktivistov, hoci štát prakticky nemal inú možnosť, ako zákon fakticky zrušiť.

“Pro-potratoví radikáli v štáte sa v skutočnosti nezaujímajú o ústavu, nezaujímajú sa o občianske práva, nezaujíma ich sloboda prejavu ani spravodlivý proces,”povedal Scheidler.

“Sú”naštvaní”na guvernéra a generálneho prokurátora, naznačil Scheidler.

“Myslím si, že toto môže byť naozaj pokus opäť ukázať, ako radikálne môžu byť za potraty, keď sa vyhrážajú, že pôjdu po rodičoch, ktorí sa snažia odradiť svoju dcéru od potratu,” povedal.

Líder pro-life sa vyjadril aj k irónii, že zákon o zneužívaní detí, ktorého cieľom je potrestať fyzické a emocionálne poškodzovanie dieťaťa, by mohol trestať rodičov za to, že nepomáhajú svojim dcéram pri potrate.

“Neuveriteľnou iróniou je, že zákon, ktorý mal chrániť naše deti pred zneužívaním, Zákon o upozornení rodičov na potrat, bol zrušený, a teraz”idú ďalej a snažia sa trestať rodičov” za to, že chránia svoje dcéry pred potratom.

Iróniou je, že mladé dievčatá sa stávajú “menej bezpečnými” zrušením rodičovského oznámenia, ktoré môže pomôcť zachytiť zneužívanie, napríklad zo strany učiteľa, zdôraznil Scheidler.

“Je dosť nepríjemné, že vezmú zákon o zneužívaní detí a prekrútia ho tak, aby zneužívanie detí, sexuálne zneužívanie, ktoré často vedie k potratu, bolo pre predátorov jednoduchšie,” povedal.

“Myslím si, že toto je niečo, čo by malo hlboko, hlboko urážať illinoiských rodičov,” povedal Scheidler.

Poznamenal, že interrupcie zanechávajú najmä maloleté dievčatá emocionálne a fyzicky poškodené, okrem toho, že ničia nevinný ľudský život.

“Ak chceme chrániť naše dcéry, chceme ich chrániť pred potratmi,” povedal Scheidler.

Ak sa Scheidler vyjadril len k potratovému aspektu zákona, je to aj rozsiahle zdokumentované, že transgenderové lieky a operácie okrem propagovania klamstva, že niekto môže zmeniť svoje pohlavie, sú aj fyzicky a emocionálne škodlivé.

Najnovší pokus legislatívnych demokratov kriminalizovať byť za život, odporca transgenderizmu

Predložený návrh zákona nie je ojedinelým prípadom. Predstavitelia demokratov sa v posledných rokoch snažili kriminalizovať tak to, že sú za život, ako aj to, že sú proti transgenderizmu.

Príklad delegátka z Virgínie Elizabeth Guzmanová dvakrát predložila legislatívu, ktorá podľa všetkého navrhovala, aby polícia a sociálni pracovníci mohli vyšetrovať rodičov za zneužívanie detí, ak nepodporili svojich maloletých pri trvalých chirurgických alebo chemických zákrokoch.

“Ak sa dieťa podelí s týmito poverenými spravodajcami o to, čo prežíva, nehovoríme len o fyzickom zneužívaní alebo psychickom týraní, čo je úlohou tohto povereného spravodajcu, aby informoval Úrad na ochranu detí (CPS),” povedala Guzmanová, sama sociálna pracovníčka, pre pobočku ABC News. “A potom sa do toho’všetci zapoja. Predtým, ako sa rozhodne, že bude vznesené obvinenie zo strany CPS, prebieha aj vyšetrovanie, ktoré vedie nielen sociálny pracovník, ale aj policajné vyšetrovanie.”

Reportér sa Guzmanovej konkrétne opýtal, aké budú sankcie, “ak vyšetrovanie dospeje k záveru, že rodič nepotvrdzuje svoje LGBTQ dieťa.”

“No, najprv musíme ukončiť vyšetrovanie,” povedala Guzmanová vo svojej odpovedi. “Môže to byť trestný čin, môže to byť priestupok, ale vieme, že obvinenie zo strany CPS by mohlo poškodiť vaše zamestnanie, mohlo by poškodiť ich vzdelanie, pretože v dnešnej dobe si mnohí ľudia pred ponúknutím zamestnania robia prieskum v databáze CPS.”

Podľa jej následných tvrdení boli jej názory skreslené.

Čítajte: ‘Transgender’cyklisti ukradli prvé a druhé miesto na ženských’majstrovstvách štátu Illinois

Stať Washington je tiež žalovaný za zákon, ktorý by mohol odoberať deti z domovov, ak ich rodičia nepodporujú v identifikácii ako opačné pohlavie. Právnická skupina, ktorá vedie žalobu proti tomuto zákonu, ho nazvala “štátom sankcionovaným únosom.”

Demokratickí predstavitelia sa tiež dlhodobo snažia trestať pro-life názory, vrátane zamerania sa na tehotenské centrá s trestom za to, že nepodporujú potraty.

Napr. demokratický kongresman z New Jersey Josh Gottheimer začal útok proti neziskovým organizáciám, pričom ich nazval “kliniky vymývajúce mozog kultom.”

New Jersey tiež poslalo širokú sžiadosť o predvolanie na tehotenské centrum v štáte, čo vyvolalo žalobu zo strany Alliance Defending Freedom, ako v decembri 2023 informoval LifeSiteNews.