Marsha-Caddle-e1708013252567-810x500.jpg

Barbadoský minister pre technológie hovorí, že kríza COVID mala "výhodu" v zavedení digitálneho preukazu totožnosti

18
Neutral
V článku sa dočítate:
  • Barbadoská ministerka pre technológie vyhlásila, že kríza COVID bola "výhodou" pre zavedenie digitálneho ID.
  • Ministerka tvrdí, že digitálna transformácia je globálnou otázkou a neexistuje ohraničenie.
  • Digitálne preukazy totožnosti poskytujú ľuďom "jedinečnú stopu" a možnosť komunikovať s vládou.
  • Kritici tvrdia, že digitálna identifikácia môže viesť k systému sociálneho kreditu a diskriminácii.

Barbadoská ministerka pre technológie na Svetovom summite vlád (WGS) vyhlásila, že kríza COVID bola “výhodou”, pretože umožnila jej vláde zaviesť digitálne ID pre “každého jednotlivca.”

Počas panelovej diskusie na WGS v Dubaji s názvom “Digital Government: Marsha Caddleová povedala: “Znie to zvláštne, keď sa povie, že kríza je výhodou, ale napríklad počas COVID sme mohli vykonať určitú prácu, aby sme zabezpečili, že každá budova má jedno ID budovy.”

“S tým súvisí aj to, že každý jednotlivec má nové digitálne ID,”dodala. “Zatiaľ sme”mali približne 90 % využitie tohto projektu a myslíme si, že tieto dva projekty spolu nám umožnia plne digitalizovať štátnu správu.”

Čítajte: Tucker Carlson vyzýva transhumanistov, ktorí ‘si myslia, že’sú Boh’ na Svetovom samite vlád

Caddle, minister priemyslu, inovácií, vedy a technológií malého ostrovného štátu v Karibiku, zdôraznil, že “digitálna transformácia” je “globálnou otázkou.”

“Podstata digitálnej transformácie je taká, že nemá hranice a neexistuje ohraničenie,” povedala. “Svetový”pokrok je len taký, aký je pokrok každej krajiny”.”

“Myslím si, že’to je dôležitá vec, ktorú si treba uvedomiť, a preto sú také dôležité partnerstvá, aké’sme tu schopní vytvoriť s pomocou SAE, aby sme sa uistili, že”plne zdemokratizujeme prístup k digitalizácii.”

Caddle vysvetlil, že digitálne preukazy totožnosti poskytujú ľuďom “jedinečnú stopu” a “online akési zrkadlo alebo repliku toho, kto ste”, aby “mohli komunikovať s vládou.

“Toto online zrkadlo alebo replika toho, kto ste, nám v takej malej krajine dáva obrovské možnosti,” povedala.

“V prvom rade sme schopní zhromažďovať množstvo informácií, ktoré sa týkajú štandardných súborov údajov, ktoré ľudia zbierajú. Napríklad sčítanie ľudu nám poskytuje množstvo informácií, štúdie o chudobe v krajine, ako je prieskum životných podmienok a prieskum rozpočtu domácností. Ale potom máme aj veľa administratívnych údajov. Spôsob, akým ľudia každý deň komunikujú s vládou, nám poskytuje veľmi bohaté súbory údajov.”

“Prvá vec, ktorú teraz začíname robiť, je zriadenie nezávislého orgánu pre štatistiku a analýzu údajov, ktorý nám umožní dobre plánovať, pochopiť: Kedy ľudia nastúpia do autobusu? Ktoré trasy sú najčastejšie? Na ktorých trasách ľudia čakajú najdlhšie? Ako dlho čakajú ľudia v rade na úrazovke a pohotovosti nemocníc?"

“Všetky tieto informácie potrebujeme, aby sme ich vedeli správne dolovať, ” uviedla. “Ale musíme byť schopní dať štatistickému úradu určitú mieru nezávislosti, aby ľudia pochopili, že ľudia nechodia”po vašich údajoch.”

Caddleová tiež pochválila “jednotnú platobnú platformu pre vládne služby”, ktorú zaviedla vláda na Barbadose.

Ministerka techniky uviedla, že tieto “bohaté súbory údajov” o občanoch musia byť transparentné, t. j, že ľudia budú informovaní vždy, keď vláda získa prístup k ich údajom.

“Kedy vláda získa prístup k vašim údajom? Na aký účel a kto to je? V akom dennom čase? Koľkokrát za rok?"

“Toto sú veci, ktoré podľa nás dodajú ľuďom istotu, že vláda nepristupuje k vašim údajom z iných dôvodov, než prečo by sme mali,” uviedla.

Ak by sa aj prísľub transparentnosti dodržal, nezabránil by vládam vylúčiť občanov, ktorí nevyhovujú jej mandátom, z niektorých aspektov života spoločnosti, tvrdia kritici digitálnej identifikácie. Takéto vlády by podľa nich mohli vytvoriť de facto systém sociálneho kreditu, čoho dôkazom je diskriminácia ľudí, ktorí odmietli žolíky COVID, zo strany vlád na celom svete.

ČÍTAJTE: ELITYWEF tout ‘safety’ technológie digitálneho preukazu totožnosti používanej na kontrolu ľudí počas blokovania COVID