Mazzucato-810x500.jpg

EXKLUZÍVNE: Ateistka Mariana Mazzucato obhajuje členstvo v Pápežskej akadémii pre život, bagatelizuje potraty

0
Kultúra smrti
V článku sa dočítate:
  • Kontroverzná členka Pápežskej akadémie pre život vyvoláva pobúrenie s ateistickými a pro-potratovými názormi.
  • Pápež František ju obhajuje, no katolíci kritizujú jej prítomnosť v akadémii.
  • Mazzucato je známa ekonómka a propagátorka potratov a ateizmu.
  • Jej členstvo v akadémii vyvoláva medzinárodnú polemiku a odsúdenie katolíckej cirkvi.

Kontroverzná členka Pápežskej akadémie pre život Mariana Mazzucato pre LifeSiteNews povedala, že považuje za veľmi smutné, že ideme dozadu namiesto dopredu, keď sa jej pýtali na jej členstvo v akadémii v spojení s jej ateistickým presvedčením a pro-potratovými názormi.

Ekonómka a spolupracovníčka Svetového ekonomického fóra Mariana Mazzucato na tlačovej konferencii pri príležitosti aktuálneho zhromaždenia Pápežskej akadémie pre život’odpovedala na otázku LifeSite’v súvislosti s jej ostro diskutovanou prítomnosťou ako členky PAV.

Pápež František v októbri 2022 vymenoval Mazzucato’za “radovú akademičku” PAV, jej prítomnosť však vyvolala pobúrenie medzi katolíkmi, ktorí tento krok ostro kritizovali ako ďalší dôkaz toho, že PAV’sa zriekla svojho účelu “.”

Čítajte: Pápežská akadémia pre život sa za pápeža Františka vzdala svojho účelu  

“Považujem za veľmi smutné, že ideme dozadu namiesto dopredu. Ja’som akademik, ekonóm, nikdy som nenapísal žiadny príspevok, blog, článok v časopise ani knihu, v ktorej by bolo čo i len slovo potrat alebo náboženstvo,”povedal Mazzucato v odpovedi na otázku tohto reportéra’ako vidí svoju úlohu v PAV vzhľadom na svoj samozvaný ateizmus a podporu potratov.

Pokračovala, pričom sa ohradila proti tomu, že LifeSite vyzdvihuje jej verejné pôsobenie v spomínaných témach:

Kedysi som retweetla komika, ktorý podľa mňa odviedol veľmi dobrú prácu, keď práve upozornil na pokrytectvo okolo niektorých z týchto otázok, a skutočnosť, že retweet na akademickej konferencii, ako je táto, vyzdvihuje novinár, ktorý by mal komunikovať s tým, čo sme’práve povedali a aká je naša odbornosť a o čom budeme hovoriť na tejto konferencii – Poviem len, že to považujem za smutné.

Mazzucato je členom Výboru OSN pre rozvojovú politiku, predsedom Rady WHO pre ekonomiku zdravia pre všetkých, profesorom ekonómie na University College London a bývalým členom Rady Svetového ekonomického fóra pre globálnu agendu v oblasti ekonomiky inovácií.

Pravidelný prispievateľ WEF je tiež samopopisným “ateistom” a je nadšene za potraty– na poslednú skutočnosť upozorňujú aj iné zdroje, vrátane EWTN, v čase jej nominácie.

Jej ateistické a propotratové názory vyvolali v čase jej vymenovania medzinárodnú polemiku a pobúrenie, čo prinútilo pápeža a arcibiskupa Vincenza Pagliu, veľmi kontroverzného predsedu PAV’ obhajovať jej členstvo. František zašiel tak ďaleko, že vysvetlil že ju tam osobne umiestnil a dodal, že “je to skvelá ekonómka zo Spojených štátov. Dal som ju tam, aby som tomu dodal trochu viac ľudskosti.”

Čítajte: ‘Škandalózna zrada’: V odpovedi pre LifeSite Mazzucato o svojej prítomnosti v PAV uviedla, že je to preto, “že moja každodenná práca so študentmi, výskumom, ale aj s tvorcami politiky je zameraná na prepracovanie ekonomiky tak,’aby bola dobrá pre ľudstvo, pre ľudí na celom svete, nielen na globálnom severe.”

Mazzucato neodpovedala na otázku o svojom ateizme, ale namiesto toho citovala čísla o globálnom zdravotníctve a nedostatočnej infraštruktúre:

V celosvetovom meradle približne 4,5 miliardy ľudí, čo je viac ako polovica svetovej populácie, nemá úplný prístup k základným zdravotníckym službám. Viac ako 2 miliardy ľudí nemajú prístup k bezpečne spravovanej vode a každých 80 sekúnd zomrie jedno dieťa mladšie ako päť rokov na choroby spôsobené znečistenou vodou a klimatické zmeny sú na najlepšej ceste spôsobiť do konca tohto storočia 83 miliónov nadbytočných úmrtí v dôsledku zvyšovania teplôt spôsobených emisiami skleníkových plynov.

Takéto štatistiky by podľa nej mali byť hlavným cieľom novinárskeho’ úsilia a povedala: “Nebolo by skvelé, keby vaše noviny a všetky ostatné noviny a všetci novinári na svete mali skutočnú zvedavosť, aby sa naliehavo rozprávali s biológmi, fyzikmi, básnikmi, ekonómami a povedali ‘čo urobíte, ako nám pomôžete?’, a nie sa pýtať ekonómky, čo si myslí o potratoch.”

Už v roku 2014, ako uviedol portál LifeSiteNews report, potraty zabili viac ako jednu miliardu detí od roku 1920. V minulom roku potraty zabili viac ako 44,6 milióna nenarodených detí, čím sa stali hlavnou príčinou smrti na celom svete už najmenej piaty rok po sebe a sú zodpovedné za viac úmrtí ako ďalších sedem príčin smrti dohromady.

Katolícka cirkev odsudzuje potraty – úmyselné zabíjanie najnevinnejších a najbezbrannejších ľudských bytostí – ako “nevýslovný zločin.”

Čítajte: ‘Najväčšia genocída v dejinách’: Ekonómka, ktorá dnes vystúpi na PAV s prejavom na tému “Riadenie ekonomiky pre spoločné dobro,” tiež uviedla, že “mám 4 deti, za 5 rokov, ja’nie som ani jedna, ktorá viete, to praktizuje [potraty]. Ale do toho’vám nič nie je, do toho mi nič nie je, na to’nemyslím.”

“Všetko, na čo myslím,”uviedol Mazzucato,“je, ako urobiť život na zemi počas nášho života, nie po našej smrti, čo najlepším pre väčšinu ľudí na svete a inšpiruje ma tento pápež, pretože o tom’hovorí deň čo deň.”

Mazzucato je významným propagátorom zakladateľa WEF Klausa Schwaba Veľkého resetovania globálnych spoločenských zmien a štrukturálnych zmien, v ktorých sa rast, finančná stabilita a samotná spoločnosť točí okolo dodržiavania “cieľov v oblasti klimatických zmien”. V októbri 2020 bola autorkou jedného z článkov časopisu TIME’Great Reset, opisujúceho futuristickú víziu roku 2023, ktorá je celá postavená na koncepte obrovskej, finančnej zmeny v súlade so zelenou politikou a “klimatickou zmenou.”

Čítajte: Nositeľ Nobelovej ceny odsudzuje alarmistické klimatické predpovede: ‘Neverím, že existuje klimatická kríza’

Mazzucato opísal svetovú populáciu, ktorá si uvedomila “potrebu, aby vlády vytvorili koordinovanú reakciu na klimatické zmeny a nasmerovali globálne fiškálne stimuly na podporu ekologického hospodárstva.”

V samostatnom diel sa Mazzucato vyslovil za klimatické výluky, v rámci ktorých by vlády “obmedzili používanie súkromných vozidiel” a “zakázali konzumáciu červeného mäsa.”Ľudia by nútene znášali “extrémne úsporné opatrenia, zatiaľ čo spoločnosti vyrábajúce fosílne palivá by museli zastaviť vrty.”

ČÍTAJ: Globalisti vyvolali finančný kolaps, aby pripravili pôdu pre nový ekonomický svetový poriadok

Jeho členstvo v PAV je síce v pôvodnom zložení akadémie’nemysliteľné, ale prichádza vo svetle jej prepracovanie pápežom Františkom od roku 2016.

Pápež v novembri 2016 vydal nové stanovy PAV, v ktorých boli členovia už nemusia podpisovať vyhlásenie že zachovávajú pro-life učenie Cirkvi a zároveň sa rozšíril mandát PAV o zameranie sa na životné prostredie.

Čítajte: Pápež: Členovia Pápežskej akadémie pre život už nemusia podpisovať pro-life vyhlásenie

V dôsledku toho bola PAV opísaná ako preniknutá “heretickým gnosticizmom,” a Paglia’svojím vedením vtiahol akadémiu do pravidelného škandálu a ďalšieho znevažovania, čo vyvolalo výzvy na jeho okamžité odstúpenie.