BSS-810xx500-1-810x500.jpg

Biskup Strickland: "Našou jedinou nádejou" je opäť vnímať život ako posvätný dar od Boha

57
Kultúra života
V článku sa dočítate:
  • Biskup Strickland kritizuje kultúru smrti a tvrdí, že je potrebné vrátiť sa k úcte k životu.
  • Odsúdenie zástancov života v Tennessee je podľa neho zdrvujúce a škodí celému ľudstvu.
  • Strickland vyzýva k modlitbám za obrátenie a hovorí, že postaviť sa za život je laskavé.
  • Strickland zdôrazňuje úlohu Panny Márie a svätých v živote Cirkvi a vyzýva k ich poznanie.

V dvojdielnej epizóde The Bishop Strickland Show tento týždeň biskup Joseph Strickland komentuje kultúru smrti, úlohu Panny Márie a svätých v Cirkvi a ďalšie témy.

Strickland začína prvú časť epizódy výzvou, aby viac ľudí hovorilo pravdu aj tvárou v tvár prenasledovaniu, a dodáva, že je “rád, že to môže robiť.” Pripomínajúc, že svätý Ján Pavol II. hovoril o “kultúre smrti, ktorá nás sužuje,” Strickland poznamenáva, že v posledných rokoch sa “rozmohla.”

“Našou jedinou nádejou je vrátiť sa k úcte k životu, ktorý pochádza od Boha, je posvätný a je pokladom, o ktorý sa treba starať a starať, a nie ho likvidovať podľa nášho rozmaru,” hovorí.

Podľa Stricklanda je nedávne odsúdenie šiestich zástancov života v Tennessee za porušenie zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (FACE) je “zdrvujúce.” Podľa jeho názoru sa ľudia musia postaviť proti “agende” smrti, pretože “škodí celému ľudstvu.” Je tiež presvedčený, že postaviť sa za život je tá najláskavejšia vec, ktorú môžu urobiť aj tí, ktorí sú rozhodne za potraty.

“Paradoxne, Boh im dáva život a dal im slobodnú vôľu, aby sa rozhodli pre tieto hrozné rozhodnutia,” poznamenáva Strickland. “Modlíme sa za obrátenie, ale musíme jednoducho pokračovať v tom, aby sme vždy hovorili o posvätnosti života každého človeka, dokonca aj toho, ktorý si život neváži.”

Strickland rozoberá poznámky bývalého teológa z vtedajšej Kongregácie (dnes Dikastéria) pre náuku viery (DDF) týkajúce sa Fiducia Supplicans, pátra Nicolu Buxa, ktorý s vatikánskymnovinárom Edom Pentinom minulý mesiac hovoril. Strickland sprostredkovalvysielanie interview na X a vyzýva katolíkov, aby si ho prečítali.

Páter Bux povedal Pentinovi, že vyhlásenie DDF, ktorého autorom je prefekt dikastéria kardinál Victor Manuel Fernández, nie je magisteriálne, a teda pre veriacich záväzné. Strickland v diskusii na Twitteri vyzýva ľudí, aby sa modlili za to, aby sa proti deklarácii vyjadrilo viac duchovných. Pripomína tiež, že svätý Peter v Skutkoch apoštolov odmietol prestať používať meno Ježiš a že musíme napodobňovať apoštolov v hovorení pravdy v nádeji, že “sa posilní čoraz viac ľudí.”

Strickland začína druhú časť epizódy diskusiou o sne sv. Jána Bosca, v ktorom videl loď v búrke, na ktorú útočí armáda, ale zachráni sa tým, že sa priviaže k dvojici stĺpov, z ktorých jeden je zakončený Najsvätejšou sviatosťou, druhý Pannou Máriou.

Snímok nazýva “prorockým,” Strickland hovorí, že sen zdôrazňuje zasvätenie sa Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu skrze Nepoškvrnené Srdce Panny Márie. Vskutku, napriek všetkému, čo na nás svet a diabol môžu “hodiť”, pokiaľ budeme pripútaní k dvojitým kotvám Eucharistie a Panny Márie, zvíťazíme napriek tomu, aká hrozivá bude “búrka”, v ktorej sa Cirkev nachádza.

Záverom svojho komentára o sne odporúča ľuďom “ísť hlbšie do týchto pilierov,” ďalej odporúča ľuďom poznať schválené zjavenia Panny Márie, konkrétne tie Guadalupe, Lurdy a Fatima.

“Mária opakuje to, čo hovorí jej Syn a všetci svätí, a my to naozaj musíme brať do úvahy,” hovorí.

Strickland strávi zvyšok relácie rozoberaním úlohy Panny Márie a svätých v živote Cirkvi.

Rozoberajúc Pannu Máriu, Strickland zdôrazňuje, že jej podpora Krista ide “ruka v ruke” s jej podporou Cirkvi, pričom Cirkev je jeho mystickým telom a jej poslaním je podporovať život Cirkvi. “Láska medzi Ježišom a Máriou, je tajomstvom lásky, ktoré si myslím, že všetci naozaj potrebujeme preskúmať a prijať tak hlboko, ako len môžeme,” hovorí.

Katolíci ďalej Pannu Máriu neuctievajú, ale ctia si ju. Podľa neho potrebujeme najmä odvážne, ale s láskou vyzývať ľudí, ktorí tvrdia, že katolíci ju uctievajú, a pýtať sa ich, aké modly majú vo svojom živote. “Vyvoláva to myšlienku uctievania čohokoľvek iného ako Boha, vzdávania úcty čomukoľvek inému ako Bohu, dovolenie, aby čokoľvek iné ako Boh riadilo náš život, v tom nás všetkých v dnešnej“kultúre treba vyzvať, ” tvrdí Strickland.

Strickland odpovedá na námietku, že katolíci sa modlia k mŕtvym ľuďom, tým, že svätí, Panna Mária je Kráľovná svätých, majú večný život s Bohom v nebi, a rozptyľuje toto nedorozumenie slovami, že Panna Mária a svätí sú “živší ako my.”To, že Panna Mária a svätí už majú večný život, nám dáva nádej, aby sme boli odvážni v opozícii voči falošným posolstvám a akejkoľvek autorite šíriacej klamstvo; máme prísľub večného života, ktorý nás čaká.

Toto chápanie spoločenstva svätých nám pomáha pochopiť, kto sme ako katolíci, a pripomína nám, že všetko, čo robíme, máme robiť vo svetle evanjelia. Tí, ktorí sa riadia populárnou mienkou, poznamenáva Strickland, nemajú pevný základ a budú trpieť odsúdením.

“Ak sa budeme stále posúvať podľa populárneho meradla sveta v tejto dobe, sme“odsúdení na zmätok a na prázdny život, ktorý v konečnom dôsledku stráca večný život a vedie nás do zatratenia,” tvrdí. “Keď’nežijeme s perspektívou ľudí viery a nevieme, kto je Ježiš Kristus ako Pán všetkého …, už’žijeme život odsúdenia, a ak sa neprebudíme, bude sa rozvíjať až do tohto večného odsúdenia.”

Strickland v závere epizódy povzbudzuje ľudí, aby “spoznali” svätých, a hovorí “tak ako my zhromažďujeme priateľov, ktorí majú príbehy, ktoré rezonujú s naším príbehom, a máme radi rovnaké veci, povzbudzujem ľudí, aby si okolo seba zhromaždili spoločenstvo priateľov v nebi, svätých, ktorí majú podobné záujmy.”

Ak si chcete pozrieť všetky predchádzajúce epizódy The Bishop Strickland Showkliknite sem a navštívte stránku LifeSite’Rumble venovanú The Bishop Strickland Show.