Putin-with-Tucker-810x500.png

USA riadi CIA a ďalšie agentúry, nie volení predstavitelia, tvrdí Putin v rozhovore s Tuckerom Carlsonom

0
Neutral

Ruský prezident v rozhovore s Vladimírom Putinom, ktorý Tucker Carlson zverejnil vo štvrtok večer, potvrdil tvrdenie moderátora, že americkú vládu neriadia ľudia, ktorí boli zvolení, ale iní, vrátane šéfov agentúr.”

“To”je pravda, to”je pravda,” povedal Putin a potvrdil tak Carlsonovu”otázku v tejto súvislosti po tom, ako ruský prezident”opísal tri skúsenosti, ktoré mal s americkými prezidentmi a ktoré naznačujú, že je to tak.

V rozhovore, ktorý len na platforme ‘X’ získal 156,7 milióna pozretí za niečo vyše 24 hodín, Putin spomína, ako jeho národ dúfal a očakával, že bude “prijatý do bratskej rodiny civilizovaných národov” po páde Sovietskeho zväzu (28:14).

V roku 1999 však došlo k “roztržke”, keď NATO uskutočnilo dva a pol mesačnú bombardovaciu kampaň na Belehrad v Juhoslávii. S námietkou proti tomuto porušeniu medzinárodného práva “Rusko protestovalo a vyjadrilo svoju nevôľu” v súvislosti s útokom proti svojim spojencom pravoslávnym Srbom.

Keď sa Putin stal v roku 2000 prezidentom, chcel obnoviť vzťahy so Západom a počas prijímania odchádzajúcich U. S.amerického prezidenta Billa Clintona v Moskve sa ho opýtal: “Bill, myslíte si, že keby Rusko požiadalo o vstup do NATO, myslíte si, že by sa to stalo?"”Clinton’odpovedal kladne: “viete, je to’zaujímavé. Myslím si, že áno,” spomína.

“Ale večer, keď sme sa stretli na večeri, povedal: ‘Viete, hovoril som’so svojím tímom, nie, teraz to’nie je možné,” spomína Putin.

Čítajte: ‘Monumentálna provokácia’: Po niekoľkých rokoch snahy o budovanie vzťahov inými spôsobmi Putin pokračoval v spomínaní na výmenu názorov s prezidentom Georgeom W. Bushom okolo roku 2008, keď “opakovane nastolil otázku, že Spojené štáty (agentúry) by nemali podporovať separatizmus alebo terorizmus na severnom Kaukaze (v Gruzínsku). Ale ony v tom aj tak pokračovali.”

Podľa Putina si Bush myslel, že je “nemožné”, aby toto tvrdenie bolo pravdivé a požiadal o dôkaz, ktorý mu ruský prezident okamžite poskytol. Keď si uvedomil, že správa je presná, Bush reagoval so zjavným hnevom: “Nuž, ja’im nakopem zadok.”

Po tom, ako čakal na výsledky tohto uznesenia amerického prezidenta a nedostal žiadnu odpoveď, Putin požiadal svojho riaditeľa FSB, aby napísal CIA a opýtal sa na výsledok. Po tom, čo opäť nedostal žiadnu odpoveď a napísal druhýkrát, “CIA odpovedala: ‘Pracovali sme s opozíciou v Rusku. Sme presvedčení, že je to správne, a budeme v tom pokračovať." ’”

“Je to’jednoducho smiešne,” komentoval to Putin. “No dobre. Uvedomili sme si, že to neprichádza do úvahy.”

Čítajte: Putin povedal Tuckerovi, že by bolo ‘zavinenou nedbanlivosťou’, keby Rusko nezasiahlo na Ukrajine

Tretia spomienka v tejto súvislosti pochádza z roku 2007 návšteva Putina v Bushovom dome na brehu oceánu v Kennebunkporte v štáte Maine, kde mal “veľmi vážny rozhovor s prezidentom Bushom a jeho tímom.”

S vedomím, že budovanie systémov protiraketovej obrany každým štátom osobitne by ohrozilo bezpečnosť každého’z nás, Putin navrhol, aby Rusko, Európa a USA na takomto vývoji spolupracovali.

“Len si predstavte, že by sme takúto globálnu strategickú bezpečnostnú výzvu mohli vyriešiť spoločne,”povedal vtedy Putin Bushovi. “Svet sa zmení. Budeme mať’pravdepodobne spory, pravdepodobne ekonomické a dokonca aj politické. Ale mohli by sme radikálne zmeniť situáciu vo svete.”

Bush súhlasil a spýtal sa: “Myslíte to vážne?", na čo Putin odpovedal: “Samozrejme.”Bývalý prezident povedal, že USA budú musieť tento návrh zvážiť. O niečo neskôr prišli do Moskvy minister obrany Robert Gates a ministerka zahraničných vecí Condoleezza Riceová a informovali Putina, že s jeho myšlienkou súhlasia, ale “s určitými výnimkami.”

Keďže rozhovory boli dôverné, Putin odmietol poskytnúť viac podrobností, ale povedal, že “nakoniec nám jednoducho povedali, aby sme sa stratili … náš návrh bol odmietnutý.” Uviedli tiež, že ich rozmiestnenie obranných rakiet vo východnej Európe bolo spôsobené hrozbami zo strany Iránu.

Čítajte: Trump COVID official relates shocking saga of experience in DC, profound corruption of ‘Deep State’

V tomto bode Putin odpovedal, že Rusko bude potom nútené “vytvoriť také úderné systémy, ktoré určite prekonajú systémy protiraketovej obrany.”

A tak Rusko vyvinulo “hypersonické (raketové) systémy s medzikontinentálnym doletom a pokračujeme v ich vývoji,”vysvetlil Putin. “V súčasnosti sme pred všetkými, Spojenými štátmi a ostatnými krajinami, pokiaľ ide o vývoj hypersonických úderných systémov. A každý deň ich zdokonaľujeme.”

Plukovník Douglas Macgregor nedávno potvrdil, že tieto hypersonické rakety sú veľmi presné, môžu zasiahnuť pohyblivé ciele na mori, napríklad lietadlové lode, a naďalej “neexistuje spôsob, ako ich zostreliť alebo sa proti nim brániť.”

Čítajte: Plukovník Douglas Macgregor: “V súčasnosti sa už nedajú zostreliť, ani sa proti nim brániť. Macgregor: Izrael’svojím konaním v Gaze môže spôsobiť vlastnú deštrukciu, tretiu svetovú vojnu

To už ovplyvnilo vojnové kalkulácie na Blízkom východe, kde vyznamenaný armádny veterán varoval pred útokom USA na Irán, keďže ten v súčasnosti vlastní takéto rakety vyrobené v Číne, hoci podľa tohto originálneho ruského technologického vynálezu.

Podobne, “Rusko dalo jasne najavo, že Irán považuje za strategického partnera veľkého významu,” vysvetlil minulý týždeň Macgregor. “Rusko nebude stáť bokom a nedovolí (USA) zničiť Irán. Poskytne Iránu všetko, čo potrebuje na svoju ochranu, a bude stáť pri Iráne.”

USA. ‘obranné’ raketomety v Poľsku a Rumunsku môžu hostiť útočné Tomahawky ‘na verande nášho domu,’ hovorí Putin

Putina a Rusov okrem rozširovania NATO veľmi znepokojujú aj “obranné” raketomety MK 41, ktoré USA a ich spojenci rozmiestnili v Poľsku a Rumunsku. Podľa Foreign Policy sa tieto systémy dajú “prispôsobiť aj na odpaľovanie útočných rakiet Tomahawk”, ktoré sú od 80. rokov 20. storočia “preferovanou zbraňou” na uskutočnenie viac ako 4 000 útočných útokov na mnohých miestach vrátane Iraku, Sýrie a bývalej Juhoslávie. “Teraz sa Rusko obáva, že by mohlo byť ďalším cieľom.”

Dva mesiace pred ruskou inváziou na Ukrajinu 23. decembra 2021 sa Putin dal k dispozícii na štvorhodinovú tlačovú konferenciu a odpovedal na otázku západného novinára, ktorý sa ho pýtal, či bezpodmienečne zaručí, že Ruská federácia nenapadne Ukrajinu, alebo “to bude závisieť od toho, ako dopadnú rokovania?”

“Naše kroky nebudú závisieť od priebehu rokovaní,” odpovedal, “ale od bezpodmienečného zaistenia bezpečnosti Ruska”dnes a v budúcnosti. V tejto súvislosti sme dali jasne najavo, že ďalšie rozširovanie NATO’na východ je neprijateľné.”

Ruský prezident vtedy pokračoval:

Čo je tu nepochopiteľné? Umiestňujeme rakety v blízkosti hraníc Spojených štátov? Nie, to Spojené štáty prišli k nám domov so svojimi raketami, už sú na verande nášho domu. Je to nejaká prehnaná požiadavka – nerozmiestňovať ďalšie útočné systémy pred naším domom? Čo je tu také nezvyčajné? Ako by Američania reagovali, keby sme umiestnili naše rakety na hranici Kanady a USA alebo umiestnili naše rakety na hranici Mexika a USA?

Prišli k našim hraniciam a teraz hovoria, že aj Ukrajina vstúpi do NATO. To znamená, že aj tam rozmiestnia svoje raketové systémy … A vy odo mňa požadujete nejaké záruky. Musíte nám dať záruku – vy! A to okamžite, teraz! A nie sa o tom rozprávať desaťročia a nie pod mäkkými rečami o potrebe zaistiť bezpečnosť pre všetkých. Pokračujú v tom, čo si naplánovali … Nikoho neohrozujeme … Chceme si zaistiť vlastnú bezpečnosť.

V súvislosti so zjavnými gestami Ruska vstúpiť do aliancie NATO, spolupracovať s raketovými systémami vzájomnej obrany a požiadať USA o pomoc.USA ukončiť podporu “separatizmu alebo terorizmu” v Gruzínsku, ktoré boli všetky odmietnuté americkými vládnymi agentúrami, ako sú CIA a ministerstvo zahraničných vecí, Putin Carlsonovi povedal: “Neboli sme to my (kto spôsobil tento konflikt). Navrhli sme ísť opačnou cestou a boli sme zatlačení späť.”

RELEVANTNÉ:

Trump v primárkovom prejave v New Hampshire prisľúbil ‘zničiť globalistov z Deep State’

Plukovník Douglas Macgregor hovorí Tuckerovi, že americký postup vo vojne na Ukrajine má ‘backfired’

Najlepšou cťou pre našich veteránov je postaviť sa proti všetkým neokonzervatívnym vojnám, počnúc Ukrajinou

Tucker Carlson oznamuje pripravované vydanie rozhovoru s Putinom v Rusku

Sú ukrajinský prezident Zelenskyj a ruský’Vladimir Putin globalisti?

Trump sa vzoprel ‘tajnej spoločnosti GOP’ zrušením rozsudku Roe v. Wade a výzvou na mier na Ukrajine