Screenshot-2024-02-08-at-1.06.12-PM-810x500.png

Poilievre napokon namieta proti "blokátorom puberty". Dôvodom je tlak prorodinných Kanaďanov

18
Kultúra života

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zakázali mrzačiace operácie pre deti so zmeneným pohlavím

Po tom, čo sa zdalo, že sa tejto otázke týždeň vyhýbal, líder Konzervatívnej strany Pierre Poilievre konečne vyjadril podporu zákazu “transformácie” detí v Alberte.

7. februára Poilievre povedal novinárom na parlamentnom kopci, že je proti používaniu “blokátorov puberty” u detí, týždeň po tom, čo Alberta zaviedla legislatívu chrániacu deti pred najhoršími dôsledkami transgender ideológie.    

“Myslím si, že by sme mali chrániť deti a ich schopnosť robiť dospelé rozhodnutia, keď budú dospelé,” povedal Poilievre. 

“Ste proti blokátorom puberty pre deti mladšie ako 18 rokov, aby bolo jasné,” naliehal reportér.  

“Áno,” odpovedal Poilievre. 

Poilievre’sa vyjadril presne týždeň po tom, čo premiérka Alberty Danielle Smithová oznámila azda najsilnejšiu prorodinnú legislatívu v Kanade, ktorá chráni deti pred život meniacimi takzvanými “operáciami zhora a zdola”, ako aj inými extrémnymi formami transgender ideológie.  

Smithová uviedla, že jej vláda z Jednotnej konzervatívnej strany (UCP) čoskoro predloží legislatívu, ktorá by v prípade schválenia zakázala lekárom v provincii lekársky alebo chirurgicky “transformovať”deti mladšie ako 17 rokov. Nová legislatíva bude tiež vyžadovať súhlas rodičov so zmenou priezviska v škole. Na jeseň príde ďalšia legislatíva, ktorá zakáže biologickým mužom, ktorí tvrdia, že sú ženami, súťažiť v ženských športoch.  

Smithovi sa okamžite dostalo obrovskej podpory zo strany Kanaďanov, ale namiesto toho, aby sa pridal k chóru, Poilievre údajne inštruoval svojich federálnych konzervatívnych poslancov, aby mlčali.

Too little, too late

Začiatkom tohto týždňa, keď Poilievre nastavil svojim poslancom náhubokv súvislosti s novou politikou Alberty’sa prorodinne orientovaní Kanaďania cítili oprávnene zradení. 

Poilievre sa v minulosti otvorene vyjadril podporu homosexuálnym “manželstvám,” a len nedávno sa jeho manželka dostala na titulky novín pre podporovala názory páru’za potraty. 

Ako prominentný prorodinný aktivista Chris Elston písal, nemožno sa považovať za konzervatívca, keď človek odmieta “odsúdiť rezanie a sterilizáciu detí.”  

Líder Ľudovej’strany Kanady Maxime Bernier, tiež obvinil Poilievra, že je “falošný konzervatívec,” pretože skutoční konzervatívci by bránili deti pred nezvratnými lekárskymi rozhodnutiami.  

LifeSiteNews tiež kritizoval Poilievra za jeho rozhodnutie a spustil VoterVoice kampaň, v ktorej vyzýva lídra opozície, aby umožnil svojim poslancom slobodne podporovať Smith’ovu legislatívu a presadzovať prorodinné názory na federálnej úrovni.

Krátko po tom, ako sa na nás začala valiť kritika, Poilievre povedalreportérom, že “Justin Trudeau by sa mal vycúvať” z rozhodnutia Alberty’o ochrane detí, pričom sa odvolával na vyhlásenia ministrov kabinetu Liberálnej strany, ktorí odsúdili Smithovu’novú politiku.

“Mal by nechať rodičov vychovávať deti a nechať provincie riadiť školy a nemocnice,”pokračoval Poilievre, pričom sa výrazne zastavil pri vyjadrení podpory pre rozhodnutie Alberty’.

Nakoniec v stredu Poilievre oznámil, že podporuje zákaz často sterilizujúcich “blokátorov puberty” pre neplnoleté osoby, čo možno vnímať len ako rozhodnutie prijaté po tom, čo sa zdalo byť jasné, že väčšina Kanaďanov má rovnaký názor. 

Poilievreho’týždeň oneskorenú reakciu na obranu detí by mali prorodinne orientovaní Kanaďania považovať za “príliš málo, príliš neskoro”, najmä vzhľadom na jeho počiatočné nevyjadrenie k tejto záležitosti, v ktorom rýchlo odklonil pozornosť od témy mrzačenia pohlavia obvinením Trudeaua, že využíva prorodinné otázky na odpútanie pozornosti Kanaďanov od prudko rastúcich nákladov na bývanie a uhlíkovej dane. 

Poilievrova’domnienka, že Kanaďanov viac zaujímajú rastúce náklady na bývanie než prorodinné otázky, sa zdá byť prinajmenšom nepodložená, ak vezmeme do úvahy obrovský tlak na prorodinnú legislatívu v celej krajine a desaťtisíce protestujúcich, ktorí vyšli do ulíc minulý rok v septembri počas Million Person March proti indoktrinácii LGBT v školách. 

Poilievre bol pozoruhodne chýbal na Million Person March a podobne ako v súčasnej situácii dokonca zašiel tak ďaleko, že jeho kancelária povedala jeho zástupcovi, aby sa zdržal akýchkoľvek vyhlásení o tomto hnutí.    

To viedlo mnohých ľudí na internete k tomu, aby obvinili lídra konzervatívcov zo zbabelosti a z toho, že premrhal dobrú príležitosť zmobilizovať svoju základňu.   

V ďalšej podobnosti so situáciou v Alberte, po rozhorčení nad Poilievrovým’náhubkom poslancov po pochode, spolu s ohromujúcou dôkazom toho, že konzervatívni Kanaďania sú za prorodinné zákony, Poilievre vyjadril podporu rodičovským právam a zatrúbil Trudeauovi, že “démonizuje znepokojených rodičov.”

Prorodinní Kanaďania našli svoj hlas, a to’prináša zmenu  

Konzervatívni lídri, ktorí neprejavovali takmer žiadne obavy z LGBT propagandy tlačenej na deti, boli čoraz viac nútení spozornieť, pretože Kanaďania sa postavili na stranu LGBT aktivistov. 

Kým v Alberte’budú pripravované pravidlá doteraz najsilnejšie v Kanade, pokiaľ ide o ochranu detí pred najextrémnejšími aspektmi transrodového hnutia, konzervatívne vedené vlády Saskatchewan a New Brunswick v minulom roku tiež prijali opatrenia na ochranu detí.   

Saskatchewan pod vedením premiéra Scotta Moea nedávno prijal nové pravidlá nariaďujúce, aby boli rodičia informovaní, ak ich dieťa “zmení” pohlavie v škole. 

Vyzerá to tak, že hlasy prorodinne orientovaných Kanaďanov sa dostali aj k federálnej vláde, čo prinútilo Poilievra aspoň slovne podporiť toto hnutie. 

Kampaň Life Coalition’Jack Fonseca pre LifeSiteNews uviedol, že “obrat o 180 stupňov na Poilievre’zo strany Poilierovcov dokazuje aj význam prorodinného lobingu a mnohých protestov za rodičovské práva proti indoktrinácii LGBT, ktoré sa uskutočnili v uplynulom roku, od zhromaždení #1MillionMarch4Children, cez podujatia organizované Joshom Alexandrom a Billboardom Chrisom, až po CLC’s National Pride Flag Walk-Out Day ktoré vyprázdnené školy, na naše celoslovenské peticiu vyzývajúcu politických lídrov, aby zakázali zmenu pohlavia u detí v Kanade, ktorá ešte pred Poilievre’ovým vyhlásením proti blokátorom puberty získala viac ako 10 000 podpisov.” 

“Poilievre bol príliš dlho zbabelým lídrom, pripraveným opičiť sa po Justinovi Trudeau’s talking points o sociálnych otázkach a tlieskať všetkým jeho protirodinným politikám, nie preto, že by im skutočne veril, ale preto, že sa obával, že zaujatie opačného stanoviska by vytvorilo príležitosť pre CBC a Toronto Star poškodiť ho v prieskumoch verejnej mienky,” tvrdil Fonseca.  

“Veľmi populárna politika rodičovských práv premiéra Smitha’prinútila Poilievra uvedomiť si, že sa liberálnych médií predsa len nikdy nemusel báť,” pokračoval. “Vidiac širokú popularitu Smithovej’politiky, myslím si, že aj Poilievre bol nútený vybrať si medzi tým, či bude naďalej stáť na strane Trudeaua v otázke ideológie LGBT, alebo takpovediac prejde cez uličku a postaví sa na stranu Danielle Smithovej.” 

Fonseca vyjadril ľútosť nad tým, že Poilievre zrejme opustil svoje osobné presvedčenie, aby získal hlasy: “V skutočnosti si myslím, že Poilievre už v nič neverí.” 

“Kedysi sa identifikoval ako zástanca života a rodiny,”pripomenul. “Ale všetky tie roky v bruchu skorumpovanej politickej mašinérie spôsobili, že stratil svoje zásady a pravdepodobne aj svoju katolícku vieru.” 

“Takže teraz Pierre pôjde tam, kam sa zdá, že idú prieskumy verejnej mienky, a momentálne sú”s podporou rodičovských práv proti ideológii LGBT,” vysvetlil.   

Ak Fonseca oslavoval Poilievre’podporu prorodinného hnutia, vyzval ho, aby sa “ospravedlnil za to, že podporil Trudeau’zákon o stíhaní rodičov, C-4, eufemisticky nazvaný ‘Zákaz konverznej terapie,’ a zaviazal sa ho zrušiť.” 

Mnohí odborníci upozornili, že návrh zákona by zrejme umožnil uväzniť rodičov až na 5 rokov, ak odmietnu povoliť svojmu malému dieťaťu “prechod” na iné pohlavie.   

“Pierre musí napraviť svoju minulú podporu tohto zákona,” vyhlásil Fonseca. “Bolo by pre neho dosť jednoduché urobiť verejnú ‘mea culpa’ a povedať: ‘Mýlil som sa. Je mi to ľúto. Keď budem’premiérom, zruším zákon o stíhaní rodičov,’a to’by mal urobiť.” 

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom aby zakázali mrzačiace operácie pre deti so zmeneným pohlavím