Screenshot-2024-02-08-at-2.48.25-PM-e1707481263848-810x500.png

Edmonton plánuje na jeseň zaviesť politiku "15-minútového mesta" v štýle WEF

16
Neutral

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom, aby zakázali mrzačiace operácie pre deti so zmeneným pohlavím

Mesto Edmonton v provincii Alberta chce na jeseň tohto roku v rámci svojej iniciatívy “oblastného plánovania” predstaviť politiku “15-minútového mesta” v štýle Svetového ekonomického fóra.   

“Plány mestských častí sú kľúčom k realizácii vízie ‘Spoločenstvo komunít The City Plan’položením základov pre 15-minútové komunity,” uvádza sa v e-mailovej správe mesta, ktorú získal Rebel News. 

“Táto vízia je pre nových a súčasných obyvateľov, aby mali viac možností bývania, rekreácie, vzdelávania a zamestnania vo všetkých častiach Edmontonu’a aby mali viac možností cestovania v rámci jednotlivých častí a medzi nimi,”pokračuje e-mail.   

Plány pre 15-minútové komunity v Edmontone boli prvýkrát oznámené vo februári minulého roka, ale zdá sa, že na jeseň tohto roka sa začnú konkrétne kroky.

Podľa nového plánu Edmonton rozdelí svojich 400 štvrtí na 15-minútové “okrsky.” Podľa mesta je plán “nevyhnutným nástrojom” vzhľadom na rastúci počet obyvateľov.   

Mesto tvrdí, že v súčasnosti zvažuje spätnú väzbu od obyvateľov a že konečná “politika okresov” má byť zverejnená v apríli.

Do mája chcú predstavitelia mesta zorganizovať “zmysluplné diskusie” s obyvateľmi a potom, po ďalšom preskúmaní Radou metropolitného regiónu Edmonton v lete, Edmonton pravdepodobne schváli novú politiku na jeseň.

Plán prichádza napriek odporu Alberťanov, ktorí tvrdia, že nechcú vo svojej provincii 15-minútové mestá.  

Počas októbrového výročného zasadnutia Zjednotenej konzervatívnej strany (UCP) jej členovia navrhlipolitiku, ktorá je v rozpore so Svetovým ekonomickým fórom’15-minútovými mestami a energetickými nariadeniami premiéra Justina Trudeaua’ktoré majú ohroziť energetickú sieť Alberty’.   

Starosta Edmontonu Amarjeet Sohi je však bývalým poslancom za Liberálnu stranu, ktorá je známa tým, že si želá realizáciu plánov a nariadení WEF.  

Podľa mestského’“plánovania mestských častí,” plán má za cieľ “posunúť Edmonton smerom k mestu, kde má každý prístup k vybaveniu a službám v okruhu 15 minút chôdze, kotúľania alebo jazdy dopravným prostriedkom od svojho domova. Štvrte však nemajú byť samostatné. Pre niektoré domácnosti by 15-minútový prístup mohol znamenať návštevu okolitých štvrtí.” 

“Plánovanie štvrtí nie je o obmedzovaní pohybu, monitorovaní ľudí alebo sledovaní emisií oxidu uhličitého jednotlivca”a nič sa na to nezavedie,” ubezpečil obyvateľov.   

Model 15-minútového mesta vymysleli profesor Carlos Moreno a vedci z Chaire ETI na Sorbonne Business School. V súčasnosti ho propaguje WEF aj Organizácia Spojených národov (OSN). 

Na svojej webovej stránke OSN vyhlasuje, že model “bol prijatý niekoľkými mestami na celom svete ako vzor pre obnovu po skončení krízy 19. storočia.” 

Aj keď sa plán navrhuje ako spôsob, ako môžu obyvatelia nakupovať na mieste, znížiť emisie oxidu uhličitého a žiť v komunite, odborníci varovali, že by mohol obmedziť slobodu pohybu tých, ktorí v mestách žijú.  

Analyzujúc koncepciu 15-minútových miest, prispievateľ LifeSiteNews Kennedy Hall upozornil, že táto myšlienka je prevrátením kresťanského spoločenského poriadku tým, že sa spoločnosť nesústreďuje okolo Boha, ale okolo človeka.

Povedzte svojmu poslancovi a senátorom aby zakázali mrzačiacu operáciu pre deti so zmeneným pohlavím