Tucker-Putin-e1707479781838-810x500.png

Putin povedal Tuckerovi, že keby Rusko nezasiahlo na Ukrajine, bolo by to "zavinené zanedbanie

0
Neutral

Povedzte Kongresu, aby zastavil financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli Bidenovou administratívou

V očakávanom rozhovore s populárnym komentátorom Tuckerom Carlsonom ruský prezident Vladimir Putin hovoril o svojich motívoch, ktoré ho viedli k invázii na Ukrajinu pred dvoma rokmi, o mnohých rozhodnutiach, ktoré Spojené štáty a ich partneri urobili, aby vyprovokovali vojnu, o schopnosti CIA’ignorovať politiku USA.prezidentov USA a predstavu, že Rusko má v úmysle napadnúť západnú Európu, ako zjavne “vymyslenú.

Po dlhej a podrobnej prezentácii histórie regiónu a bezprostrednej prípravy na ruskú inváziu na Ukrajinu z 24. februára 2022 Putin zdôvodnil, ako USA porušili svoj ústny záväzok rozšíriť NATO na východ po rozpade Sovietskeho zväzu. Pri piatich vlnách rozširovania to dospelo do kritického bodu na samite NATO v Bukurešti v roku 2008, ktorý deklaroval zámer aliancie prijať Ukrajinu a Gruzínsko napriek tomu, že Bushova administratíva mala jasné pochopenie, že by to mohlo pripraviť pôdu pre vojnu s Ruskom.

Takisto označil proces, ktorý stál za štátnym prevratom d’na Ukrajine v roku 2014, za zinscenovaný CIA s cieľom uľahčiť využitie tohto štátu ako odrazového mostíka agresie proti ruskej vlasti. To zahŕňalo aj kyjevskú vládu’vojnu proti domácim Rusom v rámci ich vlastných hraníc na východe krajiny.

Čítajte: ‘Monumentálna provokácia’: V roku 2008 sa teda pre Ukrajinu otvorili dvere NATO. V roku 2014 došlo k prevratu (a) začali prenasledovať tých, ktorí prevrat neakceptovali,” Putin povedal: “Vytvorili hrozbu pre Krym, ktorý sme museli vziať pod svoju ochranu. V roku 2014 začali vojnu v Donbase s použitím lietadiel a delostrelectva proti civilistom. Vtedy sa to všetko začalo.”

“Spustili rozsiahlu vojenskú operáciu. Potom ďalšiu. Keď zlyhali, začali pripravovať ďalšiu. To všetko na pozadí vojenského rozvoja tohto územia a otvárania dverí NATO”

“Ako sme mohli nevyjadriť znepokojenie nad tým, čo sa deje? Z našej strany by to bola zavinená nedbanlivosť,”povedal. “Lenže politické vedenie USA nás dotlačilo k hranici, ktorú sme nemohli prekročiť, pretože by to mohlo zničiť samotné Rusko. Okrem toho sme nemohli nechať našich bratov vo viere, vlastne časť ruského ľudu, tvárou v tvár tejto vojnovej mašinérii.”

Pripomenul úsilie o dosiahnutie mierovej dohody v apríli toho roku v tureckom Istanbule. Uviedol, že mali dohodnutú dohodu, vrátane “deinštitucionalizácie” Ukrajiny, európski predstavitelia mu však povedali, že musí “vytvoriť podmienky na konečné podpísanie dokumentov.”

“Moji kolegovia vo Francúzsku, v Nemecku povedali: ‘Ako si predstavujete, že podpíšu zmluvu s pištoľou pri hlave?”požadujúc stiahnutie vojsk z Kyjeva, vysvetlil ruský prezident. “Len čo sme stiahli naše vojská z Kyjeva, naši ukrajinskí vyjednávači okamžite hodili do koša všetky naše dohody dosiahnuté v Istanbule a pripravili sa na dlhodobú ozbrojenú konfrontáciu s pomocou Spojených štátov a ich satelitov v Európe.”

Vysvetlil reálnu prítomnosť nacistickej ideológie na Ukrajine a inde, ktorá bije na popredné miesto v pamäti ruského ľudu kvôli Hitlerovým’zverstvám voči nim a iným počas druhej svetovej vojny.

Na otázku o predstave, ktorá sa uvádza v USA a inde, že Rusko je agresívne a plánuje rozšíriť svoje územia na západ do Poľska a ďalších krajín, Putin povedal: “Snažia sa zastrašiť vlastné obyvateľstvo imaginárnou ruskou hrozbou. To je zjavná skutočnosť. A mysliaci ľudia, nie filištínci, ale mysliaci ľudia, analytici, tí, ktorí sa zaoberajú skutočnou politikou, jednoducho inteligentní ľudia, dokonale chápu, že ide o podvrh. Snažia sa’podnecovať ruskú hrozbu."”

Toto tvrdenie podporuje aj významný politológ a autor Dr. John Mearsheimer, ktorý v prednáške z roku 2015 poznamenal, že“neexistuje žiadny dôkaz o tom, že by si (Spojené štáty) mysleli, že Putin bol pred krízou (v roku 2014) agresívny. Neexistuje’žiadny dôkaz, že sme hovorili o rozšírení NATO, pretože sme museli zadržať Rusov.”

“Stalo sa tu to, že po vypuknutí krízy 22. februára sme sa potom rozhodli, že Rusko je agresívne. Potom sme rozhodli, že Rusko sa usiluje o vytvorenie Veľkého Ruska. Bolo to po skutočnosti,” vysvetlil autor bestsellerov.

Putin sa ďalej venoval “propagandistickej vojne,” Carlsonovi povedal “že je veľmi ťažké poraziť Spojené štáty, pretože Spojené štáty kontrolujú všetky svetové”médiá a mnohé európske médiá.”

V súvislosti s klesajúcim kurzom amerického dolára Putin vysvetlil, že “používať dolár ako nástroj zahraničnopolitického boja je jednou z najväčších strategických chýb, ktorých sa dopustilo politické vedenie USA. Dolár je základným kameňom moci Spojených štátov… Len čo sa politické vedenie rozhodlo používať americký dolár ako nástroj politického boja, bola tejto americkej moci zasadená rana.”

Čítajte: Pol. Douglas Macgregor hovorí Tuckerovi, že americký postup vo vojne na Ukrajine sa ‘obrátil proti nemu’

Ruský prezident tiež uviedol, že napriek všetkým sankciám a obmedzeniam využívaným voči jeho krajine, “Rusko bolo vlani prvou ekonomikou v Európe,” piatou najväčšou ekonomikou na svete.

Sťažoval sa na agresívnu politiku Západu voči Rusku od rozpadu Sovietskeho zväzu a hovoril o ukrajinskom prezidentovi Volodymyrovi Zelenskom, ktorý oklamal svojich voličov tým, že po kampani, v ktorej tvrdil, že nastolí mier, prijal tvrdú politiku voči Rusku.

Putin spomenul aj slávneho literárneho velikána “Dostojevského, ktorý bol na Západe veľmi známy” a ktorý veľa hovoril “o ruskej duši.”

“Všetci na Západe si myslia, že ruský národ bol navždy rozdelený nepriateľstvom a teraz sa opäť spojí. Jednota stále existuje,”zvolal. “Prečo ukrajinské úrady likvidujú Ukrajinskú pravoslávnu cirkev? Pretože spája nielen územie, ale spája aj naše duše. Nikto nebude môcť oddeliť dušu.”

RELATED

On a pravoslávni preláti odsúdili kroky Zelenského’na vysťahovanie mníchov, zabavenie chrámov na Ukrajine

Najlepšou cťou pre našich veteránov je postaviť sa proti všetkým neokonzervatívcami organizovaným vojnám, počnúc Ukrajinou

Tucker Carlson oznamuje pripravované vydanie rozhovoru s Putinom v Rusku

Je ukrajinský prezident Zelenskyj a ruský’Vladimir Putin globalisti?"

Tucker Carlson: To je šialené’...USA sú vo vojne s Ruskom a Ukrajina prehráva

‘To je šialené’: Tucker Carlson vyčíta Amerike’bezohľadný pochod k tretej svetovej vojne

Tucker Carlson: Washington vždy chcel vojnu s Ruskom

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli