Untitled-7-810x500.png

Environmentálna skupina vyzýva na kriminalizáciu poľnohospodárstva a rybolovu ako činov "ekocídy

48
Kultúra smrti

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND

Keď si myslíte, že zo Svetového ekonomického fóra nemôže vyjsť nič hlúpejšie, dostávame toto: poľnohospodárstvo je závažný zločin a rovná sa genocíde. Áno, čítate správne.

Tieto perly múdrosti pochádzajú od Jojo Mehta, spoluzakladateľa, výkonného riaditeľa a hlavného hovorcu organizácie Stop ekocíde International. Podľa pani Mehty je každá činnosť, ktorej výsledkom je potrava - rybolov, poľnohospodárstvo, lov atď. - vedie k “masovému poškodzovaniu a ničeniu prírody”, a preto by sa mala zastaviť. Nielen zastaviť; tieto činnosti by mali byť právne uznané za “závažný trestný čin” a podľa toho potrestané. Hlavným cieľom jej organizácie je, aby sa “environmentálna vražda” stala medzinárodným trestným činom pred Medzinárodným trestným súdom.

(Na logické otázky, čo pani Mehta konzumuje a odkiaľ alebo ako získava potraviny, zatiaľ nedostala odpoveď)

Čítajte: Kanaďania zaplatia takmer 500 miliónov dolárov na daniach z predaja, aby financovali Trudeauovu’uhlíkovú daň v roku 2024

Na vysvetlenie, “ekocída” bol termín vytvorený na uznanie ničenia životného prostredia ako vojnového aktu (spomeňte si na Agent Orange používaný počas vojny vo Vietname). Pokiaľ viem, poľnohospodári neboli’zapojení do vojny.

Mehta intonuje:

Cieľom našej organizácie a ďalších spolupracovníkov je dosiahnuť, aby to [zber potravín] bolo právne uznané za závažný zločin… Ak’vediete kampaň za ľudské práva, aspoň viete, že masové vraždy, mučenie a všetky tieto veci sú závažné zločiny. Ale v oblasti životného prostredia neexistuje žiadny ekvivalent. Na rozdiel od medzinárodného zločinu, ako je genocída, ktorý zahŕňa konkrétny úmysel, pri ekocíde vidíme, že ľudia sa vlastne snažia robiť, že podniky sa snažia robiť, zarábať peniaze, chovať ryby, robiť všetky tie veci, ktoré produkujú energiu a tak ďalej. Chýba však povedomie a svedomie o vedľajších účinkoch, o vedľajších škodách, ku ktorým pri tom dochádza.

Mehta tvrdí, že tejto “ekocíde” možno zabrániť prostredníctvom právnych “odstrašujúcich a preventívnych” opatrení. Zavedením legislatívy proti “ekocíde” by medzinárodné trestné súdy (ako aj vlády jednotlivých štátov) mohli ísť po energetických spoločnostiach, poľnohospodárstve a ďalších subjektoch považovaných za páchateľov a stíhať ich za budúce katastrofy, ktoré údajne nastanú.

Inými slovami, poľnohospodári, farmári a rybári musia byť potrestaní za zločin pestovania, chovu alebo zberu potravín. “Označenie poľnohospodárstva a rybolovu za ekocídu a následná kriminalizácia ekocídy je len jednou z mnohých snáh, ktorých cieľom je zabrániť bežným občanom vyrábať alebo zaobstarať si potraviny,” poznamenáva tento článok.

Keďže Mehta tak ležérne hádže pojmom “genocída”, pozrime sa’na to, čo je “genocída”. Podľa slovníka American Heritage Dictionary je genocída definovaná ako:

Systematické a rozsiahle vyhladzovanie alebo pokus o vyhladenie národnostnej, rasovej, náboženskej alebo etnickej skupiny.

A teraz si zoberte poľnohospodárstvo a iné metódy výroby potravín a čo máte? Presne tak, množstvo mŕtvych ľudí úmyselne zabitých hladomorom. Inými slovami, genocídu. Zdá sa, že logika nie je silnou stránkou Jojo Mehty; alebo, čo je pravdepodobnejšie, je tak opitá mocou za globálnu nadvládu, že si myslí, že genocída je v poriadku, pokiaľ zachraňuje planétu a netýka sa jej.

Čítajte:EÚ sa pohráva s jazykom, zatiaľ čo poľnohospodári’ horia ohne

WEF je posadnutý kontrolou toho, čo jete. Obhajuje zvýšenie spotreby hmyzu, zníženie produkcie ryže, vylúčenie mäsa a mliečnych výrobkov a zákaz hnojív a pesticídov. Teraz chce zrejme kriminalizovať výrobu a zber potravín. Čo to títo ľudia fajčia?"

Pri potravinách živočíšneho pôvodu, ako sú mäso a mliečne výrobky, je pod drobnohľadom poľnohospodárskych expertov z panelov WEF najmä ryža (ktorá je základnou potravinou pre viac ako polovicu svetovej&nbsppopulácie).

V ich článku “Takto ryža škodí planéte,”WEF uvádza: “Globálna produkcia ryže uvoľňuje do atmosféry škodlivé skleníkové plyny, ktoré spôsobujú toľko škody ako 1 200 priemerne veľkých uhoľných elektrární.”

Článok sa ohradzuje voči metóde zaplavovania ryžových polí na kontrolu buriny (odhliadnuc od toho, že je to pravdepodobne jediná možná metóda kontroly buriny, ktorá je najšetrnejšia k planéte): “Mikróby, ktoré sa živia rozkladajúcou sa rastlinnou hmotou na týchto poliach, produkujú skleníkový plyn metán. A keďže sa ryža pestuje tak hojne, jej množstvo, ktoré vzniká, nie je na zahodenie – približne 12 % celosvetových ročných emisií.”

Jich riešením je ponúknuť “vyváženie” presného množstva vody, ktoré sa má použiť na poliach, bez toho, aby sa pripustilo, že takéto modifikované techniky pravdepodobne drasticky znížia produkciu ryže, čím sa ryža stane oveľa drahšou (najmä v krajinách tretieho sveta). Verte mi, že pestovatelia ryže (ani iných druhov) nie sú hlúpi. Strávili stáročia až tisícročia hľadaním najlepších spôsobov, ako maximalizovať produkciu a zároveň minimalizovať náklady. To, že títo ľudia z WEF (ktorí pravdepodobne nikdy nevypestovali ani paradajku na svojej terase) začnú poľnohospodárov poučovať o ich odbornosti, je povýšenecké. Nie, dovolím si to opraviť: je to zlo.

Prečo zlo? Pretože je’zrejmé, čo je konečným cieľom WEF: znížiť počet obyvateľov na svete. Ak to nedokáže choroba X, potom by to mohlo dokázať prerušenie alebo zníženie produkcie potravín a (s ich bezkonkurenčnou logikou) označenie poľnohospodárov za masových vrahov. Y’viete, genocída, aby sa zabránilo ekocíde.

Bezduchý Yuval Noah Harari, jeden z hlavných poradcov Svetového ekonomického fóra, tvrdí, že smerujeme k svetu, v ktorom ľudia nebudú existovať: “Drvivú väčšinu obyvateľstva jednoducho nepotrebujeme, pretože budúcnosť je o vývoji stále sofistikovanejších technológií, ako je umelá inteligencia.”

Podporovatelia rýchlo poukázali na to, že Harariho’slová boli vytrhnuté z kontextu; ale naozaj je príliš ďaleko od možnosti veriť, že známi kontrolóri z WEF nenávidia ľudstvo a chcú nás všetkých vyhubiť? Súčasťou dosiahnutia tohto cieľa je kriminalizácia poľnohospodárstva, rybolovu, živočíšnej výroby a iných foriem získavania potravín. Zlikvidujte potraviny, zlikvidujte ľudí a hľa, problém je vyriešený. Len si pomyslite, ako rýchlo by sa zabránilo “ekocíde”, keby tu neboli ľudia!

PREČÍTAJTE SI: Väčšinu klimatických zmien spôsobuje Slnko, nie CO2, povedal astrofyzik Tuckerovi Carlsonovi

Nie je potrebné dodávať, že davoské elity sú oslobodené od obmedzení, ktoré’zúfalo chcú uvaliť na zvyšok ľudstva. Nebudú’od nich žiadať, aby sa vzdali tepla, svetla, dopravy alebo luxusných potravín. Ale aj tí najzarytejší vegáni z ich radov musia jesť; a pokiaľ nie sú schopní’vypestovať si vlastné potraviny, sú’plní sh… hnoja (z ktorého je, nech sa páči, úžasný kompost).

Svetové ekonomické fórum bolo nazvané najväčšou hrozbou pre ľudstvo. Úprimne povedané,’s týmto názorom je ťažké nesúhlasiť.

Prevzaté so súhlasom WND News Center.