GettyImages-51044440-810x500.jpeg

Pentagón zažalovali pre podrobnosti o údajnom pláne CIA "zbaviť sa" prezidenta Trumpa v roku 2017

15
Neutral

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

Federálnu vládu žalujú pre podrobnosti údajného plánu CIA, ako sa “zbaviť” prezidenta Trumpa.

Úradníci vládnej organizácie Judicial Watch vo vyhlásení potvrdili, že vedú konanie podľa zákona o slobodnom prístupe k informáciám proti ministerstvu obrany v súvislosti so správami vojenského dôstojníka “nadriadeným o údajnom rozhovore.”

Tá sa údajne odohrala približne v januári 2017 a týkala sa analytikov CIA Erica Ciaramellu a Seana Miska.

A týkala sa plánu “zbaviť sa” vtedajšieho prezidenta Trumpa.

Prípad sa snaží získať prístup k “akýmkoľvek a všetkým správam, ktoré predložil americký minister obrany. vojenského dôstojníka prideleného do Národnej bezpečnostnej rady svojim nadriadeným, ktoré sa týkali rozhovoru, ktorý vypočul približne v januári 2017 na ‘stretnutí všetkých pracovníkov’ NSC medzi analytikmi CIA Ericom Ciaramellom a Seanom Miskom, týkajúcom sa snahy ‘zbaviť sa’ vtedajšieho prezidenta Trumpa, o čom sa píše v článku Real Clear Investigations z 22. januára 2020…”

Prípad tiež požaduje záznamy o všetkých vyšetrovaniach týkajúcich sa tohto údajného rozhovoru a e-maily a komunikáciu s členmi Zboru náčelníkov štábov a od nich o týchto rozhovoroch.

Podľa článku Real Clear Investigations, “Sotva dva týždne po nástupe Donalda Trumpa do funkcie, Eric Ciaramella – analytik CIA, ktorého meno bolo nedávno spojené s tweetom prezidenta a spomínané zákonodarcami ako anonymný ‘whistleblower’, ktorý sa dotkol Trumpovho impeachmentu’, bol podľa bývalých kolegov vypočutý v Bielom dome, ako diskutuje s iným zamestnancom o tom, ako odstrániť novozvoleného prezidenta z funkcie.”

V správe sa uvádza, že Ciaramella aj Miško boli “držitelia Obamovej administratívy, ktorí pracovali v Trumpovom Bielom dome na otázkach zahraničnej politiky a národnej bezpečnosti. A obaja vyjadrili hnev nad novou Trumpovou ‘America First’ zahraničnou politikou, ktorá predstavuje zásadnú zmenu oproti prístupu prezidenta Obamu’k medzinárodným záležitostiam.”

Hľadací pes potvrdil, že išlo o “neidentifikovaného vojenského zamestnanca”, ktorý sedel v blízkosti Ciaramellu a Miska a počul ich diskusiu “o zvrhnutí Trumpa,” uviedla organizácia.

“Po tom, ako Flynn informoval [štáb] o tom, čo znamená ‘Amerika na prvom mieste’ zahraničná politika, Ciaramella sa obrátil na Miška a poznamenal: ‘Musíme ho odstrániť,’” povedal štábny pracovník. “A Miško odpovedal: ‘Áno, musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme prezidenta odstránili.’”

Vojenský zdroj pod podmienkou anonymity povedal: “Pod pojmom ‘odstrániť ho, ’ mali na mysli jeho odstránenie z funkcie akýmikoľvek prostriedkami. Vyvolala ich Trumpova’a Flynnova’vízia pre svet. Toto bolo prvé ‘stretnutie všetkých zamestnancov’, na ktorom mali možnosť vidieť Trumpov’národnobezpečnostný tím, a počas celého brífingu hundrali a nadávali zakaždým, keď Flynn povedal niečo, čo sa im nepáčilo o ‘Amerike na prvom mieste’.’”

“Spravodajská komunita sa zamerala na odstránenie Trumpa za to, že sa odvážil spochybniť korupciu Bidenovej rodiny a zasahovanie do volieb spojené s Ukrajinou a Barizmou,” povedal prezident organizácie Judicial Watch Tom Fitton. “Bidenovo ministerstvo obrany’vyše roka sedelo nad jednoduchou žiadosťou FOIA o zameraní Deep State na Trumpa, čo je jasné a jednoduché krytie.”

Real Clear Investigations uviedla, že Miško neskôr opustil Biely dom, aby sa pripojil k Adamovi Schiffovi v pláne impeachmentu Trumpa.

V decembri 2019 spoločnosť Judicial Watch zažalovala ministerstvo spravodlivosti a CIA za komunikáciu medzi Ciaramellom a bývalým agentom FBI Petrom Strzokom, bývalou právničkou FBI Lisou Pageovou, bývalým zástupcom riaditeľa FBI Andrewom McCabem a/alebo Úradom osobitného poradcu’s. V oboch prípadoch vláda odmietla poskytnúť záznamy, “odmietla potvrdiť alebo vyvrátiť existenciu alebo neexistenciu zodpovedajúcich záznamov”, pretože “potvrdenie alebo vyvrátenie existencie alebo neexistencie zodpovedajúcich záznamov by odhalilo informácie chránené zákonom o CIA, konkrétne existenciu alebo neexistenciu pracovnoprávneho vzťahu medzi agentúrou a pánom Strzamelom. Ciaramella.”

Prevzaté so súhlasom WND News Center.