Screenshot-2024-01-29-1.32.34-PM-810x500.png

Globalistické elity na Davose 2024 dali jasne najavo, že cenzúra je jednou z ich hlavných priorít

77
Neutral

Na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) počas konferencie v Davose, ktorá sa konala od pondelka do piatku, mnohí rečníci a účastníci diskusií neustále zdôrazňovali potrebu cenzúry “dezinformácií a dezinformácií”.

Predstavitelia vlád, univerzít a neziskových organizácií sa v prejavoch a diskusiách počas celého summitu zamerali na túto údajne hrozivú hrozbu. Mnohí naliehali na celosvetovú spoluprácu v boji proti tzv. dezinformáciám a zasadzovali sa za presadzovanie konkrétnych cenzúrnych opatrení na potlačenie šírenia nevhodného obsahu na internete, najmä v období pred voľbami v roku 2024.

Napr. európska komisia (EK) Predsedníčka Ursula von der Leyen odštartovala svoju “zvláštny príhovor” v utorok rečou o tom, aké hrozivé sú “dezinformácie a dezinformácie” pre svetový poriadok.

“Pre globálnu podnikateľskú komunitu nie je hlavným problémom na nasledujúce dva roky konflikt alebo klíma, ale dezinformácie a dezinformácie, tesne nasledované polarizáciou v našich spoločnostiach,” povedala von der Leyenová na úvod svojho prejavu.

Predsedníčka EK citovala nedávnu správu WEF’Global Risks 2024 správu, ktorá v septembri 2023 uskutočnila prieskum medzi viac ako “1 400 odborníkmi na globálne riziká, tvorcami politík a vedúcimi predstaviteľmi priemyslu” s cieľom zistiť, čo považujú za najvýznamnejšie globálne riziká v blízkej budúcnosti. “Dezinformácie a dezinformácie” sa umiestnili na prvom mieste zoznamu, pričom “polarizácia spoločnosti” sa umiestnila na treťom mieste; správa osobitne označila riziká v súvislosti s voľbami, ktoré sa uskutočnia v roku 2024.

“Tieto riziká sú vážne, pretože obmedzujú našu schopnosť riešiť veľké globálne výzvy, ktorým čelíme,” pokračovala von der Leyenová. “Opäť súťažíme medzi krajinami intenzívnejšie ako za niekoľko desaťročí. A to robí tému tohtoročného stretnutia v Davose ešte aktuálnejšou. Obnovenie dôvery … Teraz je čas na to, aby sme viac ako kedykoľvek predtým podporovali globálnu spoluprácu.”