belgian_euthanasia-810x500.jpg

Skupina podporujúca potraty lobuje u vlády Trudeaua, aby zamietla granty zamestnávateľom, ktorí sú proti eutanázii

7
Kultúra smrti

Skupina podporujúca potraty presadzuje, aby zamestnávatelia, ktorí sú proti eutanázii, boli diskvalifikovaní z grantov na letné pracovné miesta, ktoré poskytuje kanadská federálna vláda.   

Podľa informácií, ktoré 16. januára zverejnil Blacklock’s Reporter, Abortion Rights Coalition of Canada (ARCC), tá istá skupina, ktorá v roku 2017 úspešne lobovala za to, aby zamestnávateľom podporujúcim život boli zamietnuté federálne granty na letné pracovné miesta, presadzuje, aby z toho istého programu boli vylúčení zamestnávatelia, ktorí sú proti eutanázii.

“Práva zahŕňajú nielen reprodukčné práva, ale aj práva LGBTQ, rasovú rovnosť, právo na lekársku pomoc pri umieraní a všetky ostatné základné práva chránené našou chartou a kódexmi ľudských práv,” napísala výkonná riaditeľka ARCC Joyce Arthurová v podaní pre výbor pre ľudské zdroje Dolnej snemovne.  

“Keď sa skupiny zameriavajú najmä na boj proti ľudským právam, ich financovanie by bolo v rozpore s povinnosťou vlády zabezpečiť rovnosť, a dokonca by ju poškodzovalo,” dodala Arthurová. “Bez ohľadu na prácu v rámci Kanadského leta, aj keď ide o kosenie trávnika, táto práca poskytuje živobytie škodlivému mandátu a aktivitám skupiny”.” 

Jack Fonseca z Campaign Life Coaltion pre LifeSiteNews povedal: “Je’hlboko znepokojujúce vidieť, že federálna vláda je lobovaná, aby aktívne diskriminovala zamestnávateľov, ktorí sú proti eutanázii.”  

“Je to’ešte viac znepokojujúce, pretože už vieme, že liberálny režim Justina Trudeaua’je plne oddaný kultu smrti a celkom určite bude konať na základe odporúčania Joyce Arthurovej’” dodal. “Koniec koncov, ide o ten istý liberálny režim, ktorý sa chystá v marci tohto roku rozšíriť eutanáziu na depresívnych a duševne chorých Kanaďanov. Títo liberálni poslanci si zabíjanie a smrť cenia viac než takmer čokoľvek iné.” 

“Myslím, že by sme’nemali byť prekvapení, že ARCC, skupina, ktorej celým poslaním je presadzovať zabíjanie detí v maternici, teraz presadzuje, aby boli zamestnávatelia nútení súhlasiť s vraždením starších, postihnutých a duševne chorých ľudí výmenou za vládne granty,” vyhlásil. “ARCC je skutočne nechutná organizácia. V zdravom svete by poslanci všetkých strán stáli v Dolnej snemovni, aby odsúdili Joyce Arthurovú.”  

Podľa údajov Health Canada v roku 2022 13 241 Kanaďanov zomrelo prostredníctvom MAiD (Medical Assistance in Dying) smrtiacich injekcií, čo predstavuje 4,1 percenta všetkých úmrtí v krajine za tento rok a 31,2-percentný nárast oproti roku 2021.   

Aj keď čísla za rok 2023 ešte neboli zverejnené, všetko nasvedčuje tomu, že situácia bude ešte pochmúrnejšia ako v roku 2022. 

V roku 2017 na základe odporúčania ARCC liberálna vláda pod vedením premiéra Justina Trudeau nariadila zamestnávateľom podpísať “potvrdenie”, že súhlasia s potratmi a transrodovými “právami”, aby mohli získať granty na letné pracovné miesta.   

Nový zákon, zameraný na pro-life organizácie, ako je Campaign Life Coalition (CLC), nariadil, že na získanie federálnych grantov na pracovné miesta musia zamestnávatelia potvrdiť, že: “pracovné miesto aj hlavný mandát organizácie”rešpektujú individuálne ľudské práva v Kanade vrátane hodnôt, z ktorých vychádza Kanadská charta práv a slobôd, ako aj iné práva.”  

“Medzi ne patria reprodukčné práva a právo nebyť diskriminovaný na základe pohlavia, náboženstva, rasy, národnostného alebo etnického pôvodu, farby pleti, mentálneho alebo fyzického postihnutia, sexuálnej orientácie alebo rodovej identity či vyjadrenia,” pokračovalo sa v ňom.    

Tento krok vyvolal pobúrenie pro-life organizácií z celej Kanady, pričom združenie Právo na život z Toronta a Centrum pre bioetickú reformu z Calgary podali žaloby.  

V decembri 2018 ministerka zamestnanosti, pracovných síl a práce Patty Hajdu oznámila že federálna vláda ruší kontroverznú atestáciu Canada Summer Job 2018.   

V novom ateste na rok 2019 sa však uvádza: “Akékoľvek financovanie v rámci programu Canada Summer Jobs nebude použité na oslabenie alebo obmedzenie výkonu práv, ktoré sú v Kanade právne chránené.”   

Naďalej bola do formulára žiadosti o zamestnanie v rámci programu Canada Summer Jobs na rok 2019 pridaná nasledujúca otázka, v ktorej sa od žiadateľov žiada, aby uviedli, “ako bude vaša organizácia zabezpečovať bezpečné, inkluzívne a zdravé pracovné prostredie bez obťažovania a diskriminácie.” 

V súčasnosti výbor pre ľudské zdroje dolnej komory parlamentu skúma proces podávania žiadostí o Canada Summer Jobs a prijíma príspevky od rôznych skupín o tom, ako program uspel alebo zlyhal.  

Začiatkom tohto mesiaca Evangelical Fellowship of Canada argumentovala, že ministerstvo práce naďalej diskriminuje kresťanských zamestnávateľov, ktorí sa uchádzajú o granty na letné pracovné miesta.  

“Proces posudzovania zahŕňa individuálne posudzovanie žiadostí, ktoré môže byť subjektívne, svojvoľné, nekonzistentné, nepredvídateľné, netransparentné a ktoré v niektorých prípadoch zrejme zahŕňa ideologickú selekciu,” napísala kresťanská organizácia. “Dozvedeli sme sa od dostatočného počtu náboženských skupín, že sa obávame, že nejde len o ojedinelé prípady.”   

Podľa Fonsecu, “Teraz, keď je to verejné, potrebujeme, aby sa cirkvi a duchovní vodcovia všetkých denominácií vyjadrili. Najmä ospalí a väčšinou mlčiaci katolícki biskupi Kanady musia otvoriť ústa a odsúdiť toto diskriminačné odporúčanie a držať Justina Trudeaua’pri nohách.” 

“Konzervatívna opozícia tiež musí odsúdiť túto poburujúcu a nemorálnu diskrimináciu,” vyhlásil. “Na záver dúfam, že to povedie k ďalším žalobám proti kanadskému programu letných pracovných miest a tomuto Trudeauovmu režimu.”