Shutterstock_2387923881-810x500.jpg

Väčšina Kanaďanov tvrdí, že od nástupu Trudeaua do funkcie sú na tom finančne horšie: prieskum

20
Neutral

Nový prieskum ukázal, že väčšina Kanaďanov tvrdí, že sú na tom finančne horšie ako pred nástupom Trudeauovej vlády k moci.

Podľa decembrového prieskumu spoločnosti Nanos Research 53 % Kanaďanov uviedlo, že ich osobné financie sú v súčasnosti horšie ako pred ôsmimi rokmi pred nástupom premiéra Justina Trudeaua k moci, pričom väčšina uviedla financie ako najdôležitejší faktor pri hlasovaní.

“Keď je ekonomika v pluse a ľudia sa obávajú o zaplatenie účtov, sú nevrlí a chcú potrestať súčasnú vládu,” povedal Nik Nanos, hlavný dátový analytik spoločnosti.

“Ak máte problém zaplatiť za bývanie alebo potraviny, môžete si pomyslieť: ‘Čo môžem stratiť zmenou vlády?"” dodal.

Výskum, ktorý si objednala agentúra Bloomberg News, ukázal, že len 24 % respondentov uviedlo, že sú na tom teraz finančne lepšie ako pred ôsmimi rokmi, a 21 % uviedlo, že nedošlo k žiadnej zmene.

Podľa prieskumu boli najviac finančne negatívne ovplyvnení ľudia vo veku 35 až 54 rokov, pričom 61 % z tejto vekovej skupiny uviedlo, že sa im od nástupu Trudeauovej vlády k moci darí horšie.

V prieskume sa ďalej ukázalo, že 45 % respondentov uviedlo “životné náklady/infláciu (bývanie, potraviny, účty za energie)” ako najdôležitejší faktor pri rozhodovaní o svojom hlasovaní. Väčšina tých, ktorí považujú financie za prvoradé pri hlasovaní, patrí medzi mladších voličov, pričom necelých šesť z desiatich voličov vo veku 18 až 36 rokov ich uviedlo ako najdôležitejší faktor.

Pre porovnanie, len 14 % opýtaných považovalo za najdôležitejšiu otázku “životné prostredie/klimatické zmeny” a 12 % uviedlo zdravotníctvo.

Kanaďania’majú zvýšené finančné obavy v čase, keď ceny nehnuteľností vystrelili nahor v dôsledku nedostatočnej ponuky na trhu, špekulatívneho nakupovania a úrokové sadzby vzrástli na úroveň, aká nebola zaznamenaná už desaťročia.

Kanadská’úroková sadzba je na úrovni 5 %. V rovnakom čase v roku 2021 boli úrokové sadzby na úrovni 0,25 %.

Očakáva sa, že v roku 2024 sa navyše náklady na potraviny zvýšia o 700 USD na rodinu v súvislosti s prebiehajúcou Trudeauovou’uhlíkovou daňou. Podľa novembrového výskumu sa predpokladá, že celkový účet za potraviny pre štvorčlennú rodinu v roku 2024 bude 16 297,20 USD, čo je oproti minulému roku nárast o 701,79 USD.

“Uhlíková daň zdražuje ceny potravín,” povedal vtedy pre LifeSiteNews riaditeľ Kanadskej federácie daňových poplatníkov Franco Terrazzano.

“Keď Trudeau’s uhlíkovou daňou zdražuje farmárom pestovanie potravín a kamionistom ich rozvoz, jeho uhlíková daň zdražuje rodinám nákup potravín,” vysvetlil.

“Uhlíková daň bude stáť kanadských farmárov do roku 2030 1 miliardu dolárov. Vláda by mohla urobiť potraviny pre Kanaďanov cenovo dostupnejšími zrušením uhlíkovej dane.”

Kanaďania majú tiež problémy s platením účtov za energie a vykurovaním svojich domovov opäť kvôli Trudeauovej’uhlíkovej dani, ktorá je formulovaná ako spôsob zníženia emisií oxidu uhličitého, ale stojí Kanaďanov napriek zľavám stovky eur ročne viac.

Očakáva sa, že zvýšené náklady sa budú len zvyšovať, keďže nedávna správa odhalila že na dosiahnutie Trudeauových’čistých nulových cieľov do roku 2050 je potrebná daň z uhlíka vo výške viac ako 350 USD za tonu.

V súčasnosti Kanaďania žijúci v provinciách, na ktoré sa vzťahuje federálny systém stanovovania cien uhlíka platia 65 dolárov za tonu, ale Trudeauova vláda si stanovila cieľ 170 dolárov za tonu do roku 2030.

Začiatkom minulého roka Bank of Canada priznala, že Trudeauove federálne programy “na boj proti klimatickým zmenám ktoré niektorí provinční predstavitelia považovali za “extrémne , skutočne pomáhajú podnecovať infláciu.

Trudeauova vláda’aktuálne environmentálne ciele –ktoré sú v súlade s’ “OSN’ “Agendou 2030 pre udržateľný rozvoj” – zahŕňajú postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.

Zníženie a prípadné odstránenie takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú”energiu bol tiež tlačený Svetovým ekonomickým fórom (WEF) – globalistickou skupinou, ktorá stojí za socialistickým “programom Veľkého resetu”, v ktorom Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.