Justin_Trudeau_elected-810x500.jpg

10 spôsobov, ako Justin Trudeau urobil Kanadu v roku 2023 ešte horšou

47
Kultúra smrti

Mnohí Kanaďania sa tento rok zobudili a zistili, že žijú v dystopickom štáte, akým je Kanada premiéra Justina Trudeaua. 

Podľa prieskumu verejnej mienky Kanaďania označili Trudeaua za najneobľúbenejšieho premiéra za posledných 55 rokov. Nespočetné množstvo ďalších prieskumov verejnej mienky odhaľuje pokles popularity Trudeaua’a 371 169 Kanaďanov ho vyzýva, aby odstúpil ešte pred ďalšími voľbami.  

Ako Trudeau definitívne stratil popularitu u Kanaďanov po 8 rokoch pôsobenia vo funkcii premiéra? Možno si Kanaďania konečne uvedomili deštruktívnu povahu jeho politiky. Alebo možno rastúce životné náklady spôsobili, že sa Kanaďania prebudili do reality Trudeauovej’Kanady.   

V každom prípade tu je desať spôsobov, ako Trudeau a jeho vláda tento rok zničili Kanadu.   

10. Zničenie integrity a morálky kanadskej armády 

V júni bola kanadská armáda všestranne odsúdená za “vyvesenie vlajky hrdosti” na počesť “2SLGBTQI+ komunít.” 

V tom istom mesiaci boli kanadskí vojaci v Lotyšsku prinútenínakúpiť si vlastné prilby a potraviny, keď Trudeauova vláda nezabezpečila riadne zásobovanie a namiesto toho vynaložila svoje prostriedky na dánskych vojakov. O niekoľko týždňov neskôr Trudeau prednášal tým istým vojakom o “klimatických zmenách” a dezinformáciách.  

V novembri predstavitelia priznali, že národná’armáda sa zmenšuje na nebezpečne nízke počty, keďže Trudeau naďalej presadzuje LGBT agendu na kanadských vojakoch. Okrem nízkeho náboru má armáda problémy aj s udržaním vojakov.  

Člen kanadských ozbrojených síl predtým povedalLifeSiteNews, že medzi povinnosťou očkovania COVID a presadzovaním LGBT agendy stratili kanadskí vojaci dôveru v armádu.   

9. Zdanlivo nekončiaci škandál Trudeauovej nadácie 

Nadácia Pierra Elliota Trudeaua, pomenovaná po Justinovom’otcovi, bola tento rok podrobená zvýšenej kontrole v súvislosti s jej prepojením na Čínu.   

Koncom septembra poslanci Dolnej snemovne jednomyseľne odhlasovali aby generálny audítor krajiny’prešetril dotáciu vo výške 125 miliónov dolárov, ktorú daňoví poplatníci poskytli v roku 2001 na pomoc pri založení Trudeauovej nadácie.  

Toto vyšetrovanie prišlo len niekoľko mesiacov po tom, čo kanadskí poslanci z Verejných účtov Dolnej snemovne hlasovali za začatie vyšetrovania po tom, ako sa objavila správa s podrobnosťami o tom, ako nezisková skupina dostala dar vo výške 200 000 dolárov, ktorý mal byť údajne spojený s Čínskou komunistickou stranou (ČKS).  

Po zverejnení tejto správy odstúpila celá správna rada vrátane prezidenta a generálneho riaditeľa  odstúpila.    

Odvtedy konzervatívci obvinili Trudeauovu’liberálnu vládu, že ignorovala zahraničné zásahy, pretože to bolo pre nich politicky výhodné, čo bolo obvinenie, ktoré sa stalo len pikantnejším, keď Trudeau menoval “rodinného priateľa” za “nezávislého” vyšetrovateľa údajného čínskeho zasahovania do volieb  

8. Udelenie výnimky z uhlíkovej dane, ale len pre Kanaďanov hlasujúcich za liberálov 

V októbri Trudeau oznámil že pozastavuje výber uhlíkovej dane z vykurovacieho oleja pre domácnosti na tri roky, čo je ustanovenie, z ktorého profitujú predovšetkým atlantické provincie ovládané liberálmi. Väčšina Kanaďanov vykuruje svoje domovy čistým zemným plynom, palivom, ktoré nebude oslobodené od uhlíkovej dane.   

Túto neobjektívnu výnimku ostro odsúdili Kanaďania, ako aj mnohí politici vrátane premiérov Tima Houstona z Nového Škótska, Blaina Higgsa z Nového Brunswicku, Douga Forda z Ontária, Danielle Smithovej z Alberty a Scotta Moea zo Saskatchewanu, ktorí vyzvali na uľahčenie dane z uhlíka pre všetkých Kanaďanov 

Uhlíkovú daň, ktorá je formulovaná ako spôsob zníženia emisií uhlíka, stála jednotlivých Kanaďanov stovky dolárov ročne navyše napriek vládnym zľavám.      

Očakáva sa, že zvýšené náklady budú opäť rásť, pretože nedávna správa odhalila že na dosiahnutie Trudeauových’čistých nulových cieľov do roku 2050 je potrebná daň z uhlíka vo výške viac ako 350 USD za tonu.      

V súčasnosti Kanaďania žijúci v provinciách pod federálny systém stanovovania cien uhlíka platia 65 dolárov za tonu, ale Trudeauova vláda má za cieľ, aby Kanaďania do roku 2030 platili 170 dolárov za tonu.  

Napriek tomu, že Kanaďania aj politici podporujú oslobodenie od uhlíkovej dane pre všetkých, Trudeau a jeho vláda odmietajú poskytnúť úľavy Kanaďanom.    

7. Zbavenie Kanady kresťanského dedičstva 

V máji, po korunovácii kráľa Karola III, Trudeauova vláda prepracovala návrh kanadskej koruny, ktorá sa nachádza na kráľovskom erbe, a to odstránením všetkých náboženských symbolov. 

Nový návrh odstránil všetky náboženské symboly, pričom kríže a fleur-de-lis nahradil javorovými listami, snehovými vločkami a hviezdami. Tento krok spôsobil, že niektorí obvinili Liberálnu stranu z politizácie symbolu koruny a kráľovského erbu.   

Táto zmena nie je Trudeauovým’prvým pokusom o odstránenie náboženských symbolov z Kanady, napriek tomu, že je pokrstený katolík. V roku 2019 vláda Quebecu prešla návrh zákona, ktorý zakazuje štátnym zamestnancom vystavovať náboženské symboly na svojich osobách počas práce.   

Dodatočne bol Trudeau nútený priznať, že “Vianoce nie sú rasistické” po správe Kanadskej komisie pre ľudské práva, v ktorej sa tvrdí, že sviatky ako Vianoce a Veľká noc sú formou diskriminácie a náboženskej neznášanlivosti a že slávenie narodenia Ježiša Krista je “zjavným príkladom” náboženských predsudkov, ktoré majú korene v kolonializme.  

6. Obmedzenie práva Kanaďanov nosiť zbrane  

Tento mesiac sa stal zákonným predpisom kontroverzný návrh kanadskej federálnej vlády na záber zbraní C-21, ktorý zakazuje mnohé druhy zbraní vrátane všetkých ručných zbraní a zároveň nariaďuje program výkupu niektorých pušiek a brokovníc, po tom, čo senátori hlasovali 60- 24 za návrh zákona. 

V máji, prešiel v Poslaneckej snemovni. Po tom, ako Trudeau spočiatku popieral, že by zákon mal vplyv na poľovníkov, nakoniec priznal že C-21 skutočne zakáže niektoré typy poľovníckych pušiek. 

Premiérka Alberty Danielle Smithová spolu s premiérmi z nie menej ako štyroch ďalších provincií sa postavili proti C-21.Ale podobne ako v prípade uhlíkovej dane, obavy Kanaďanov Trudeaua zrejme nezaujímali.

5. Zvýšenie cien potravín pre Kanaďanov prostredníctvom klimatických regulácií 

Podľa novembrovej správy náklady na potraviny pre štvorčlennú rodinu v Kanade v roku 2024 zvýšia o 700 USD spolu so zvýšením výdavkov domácností, ako je nájomné a komunálne služby.  

Vtedy riaditeľ Kanadskej federácie daňových poplatníkov Franco Terrazzano pre LifeSiteNews povedal: “Daň z uhlíka zdražuje ceny potravín.”   

“Keď Trudeau’uhlíková daň zdražuje farmárom pestovanie potravín a kamionistom rozvoz potravín, jeho uhlíková daň zdražuje rodinám nákup potravín,” vysvetlil.    

Správa by nemala prekvapiť Kanaďanov, ktorí uvažujú o septembrovú správu kanadského štatistického úradu, ktorá odhaľuje, že ceny potravín rastú rýchlejšie ako celková miera inflácie – celková miera inflácie v krajine – keďže základné potraviny medziročne rastú tempom 10 až 18 percent.  

4. Plytvanie miliónmi dolárov daňových poplatníkov na propagáciu LGBT agendy 

V júni, určenom mesiaci homosexuálnej “hrdosti,” Trudeauova vláda pridelila1.5 miliónov eur, čo je podľa jeho slov “núdzové financovanie” pre “mesiac hrdosti” na financovanie zvýšenej bezpečnosti organizáciám, ktoré organizujú sprievody. 

Koncom júna sa objavili záznamy odhalili, že liberálna vláda dala 12 miliónov dolárov na “pride” podujatia počas rokov výluky COVID. 

3. Blokovanie Kanaďanov pri prezeraní a zdieľaní správ na Facebooku a Instagrame

V júni bol Senátom schválený zákon o cenzúre internetu, zákon C-18, Online News Act. Tento zákon nariaďuje veľkým technologickým spoločnostiam platiť za zverejňovanie kanadského obsahu na svojich platformách.  

V dôsledku toho Meta, materská spoločnosť Facebooku a Instagramu,  zablokovala všetok prístup k spravodajskému obsahu v Kanade, zatiaľ čo Google másúhlasil, že na základe nových právnych predpisov zaplatí kanadským starším médiám 100 miliónov dolárov.  

Kritici Trudeauových’nedávnych zákonov, ako napríklad technologický magnát Elon Musk, sa vyjadrili, že legislatíva ukazuje, že “Trudeau sa snaží potlačiť slobodu slova v Kanade.”   

Musk sa vyjadril po tom, ako národný’telekomunikačný regulátor oznámil, že vďaka novým právomociam, ktoré mu boli udelené prostredníctvom zákona o online streamingu, niektorí podcasteri budú novobudú musieť “registrovať” u vlády.

2. Podpora zvýšeného prístupu k potratom a míňanie peňazí daňových poplatníkov na zabíjanie nenarodených Kanaďanov  

Trudeau je rovnako ako jeho otec presvedčeným zástancom zabíjania nenarodených detí a rok 2023 nebol výnimkou. V januári Trudeau a>potvrdilženské’“právo na voľbu”, keď bol konfrontovaný s fotografiou obete potratu na ulici v Hamiltone v Ontáriu.   

Podľa Trudeaua’rozpočet na rok 2023 zahŕňal 36 miliónov dolárov z fondu na potraty a zároveň obsahoval text, ktorý odsudzoval americké’2022 zrušenie Roe v. Wade.

Liberálna vláda tiež sľúbila, že bude dodávať americkým ženám potratové tabletky, ak budú tieto tabletky zakázané kvôli novým pro-life zákonom krajiny’

1. Urobiť z Kanady popredného poskytovateľa eutanázie na svete 

Podľa údajov Health Canada v roku 2022 zomrelo 13 241 Kanaďanov smrteľnými injekciami MAiD (Medical Assistance in Dying), čo predstavuje 4.1 percenta všetkých úmrtí v krajine za tento rok a 31,2-percentný nárast oproti roku 2021.   

Aj keď čísla za rok 2023 ešte neboli zverejnené, všetko nasvedčuje tomu, že situácia bude ešte pochmúrnejšia ako v roku 2022.

Najnovšie správy ukazujú, že MAiD je šiestou najčastejšou príčinou smrti. V typickom Trudeauovom štýle však nebola uvedená ako taká v Statistike Kanady’10 hlavných príčin úmrtí v rokoch 2019 až 2022. Na otázku, prečo sa MAiD podozrivo vynechala zo zoznamu, agentúra vysvetlila, že zaznamenávaochorenia, ktoré viedli Kanaďanov k rozhodnutiu ukončiť svoj život prostredníctvom eutanázie, ako hlavnú príčinu smrti, a nie skutočnú príčinu smrti. 

Znepokojujúce je, že 9. marca 2024 sa má MAiD rozšíriť o osoby trpiace výlučne duševnými chorobami. Je to dôsledok 2021 prijatia Zákona C-7, ktorý po prvýkrát umožnil chronicky chorým – nielen nevyliečiteľne chorým – kvalifikovať sa na tzv. smrť s pomocou lekára.

Rozšírenie eutanázie na osoby s duševnými chorobami znepokojuje dokonca aj krajne ľavicovú Novú demokratickú stranu (NDP). Odmietajúc tieto obavy, spolupracovník Trudeauovej nadácie vlastne nazval Trudeauov’režim eutanázie režimom “privilégií” a ubezpečil Kanaďanov, že väčšina tých, ktorí sú usmrtení, sú “bieli” “dobre situovaní” a “vysoko vzdelaní.”