Musk-interview-810x500.png

Elon Musk kritizuje generálneho riaditeľa spoločnosti Disney a prebudené korporácie za stiahnutie reklám z X

44
Neutral

Poznámka redaktora: Tento príbeh obsahuje explicitné vyjadrovanie.

Podráždený Elon Musk v stredu počas intenzívneho 90-minútového rozhovoru na summite The New York Times DealBook Summit opakovane odkázal korporáciám, ktoré sťahujú reklamu z X, aby si trhli nohou.

“Ak sa ma niekto pokúša vydierať reklamou, tak ma vydierať peniazmi? Choďte sa vy*rať. Je to jasné? Dúfam, že áno,” povedal.

Musk sa v posledných dňoch stal terčom útokov zo strany mainstreamových médií a veľkých podnikov, ako sú Coca-Cola, Microsoft a Disney, za to, že odpovedal na príspevok na X, ktorý obviňoval “židovské komunity” zo šírenia “nenávisti” voči bielym Američanom.

“Povedali ste skutočnú pravdu,” uviedol vtedy Musk.

Rozvinul to tým, že ako príklad uviedol Ligu proti hanobeniu

“ADL nespravodlivo útočí na väčšinu Západu, napriek tomu, že väčšina Západu podporuje židovský národ a Izrael. Je to preto, lebo podľa svojich vlastných zásad nemôže kritizovať menšinové skupiny, ktoré sú ich hlavnou hrozbou. Nie je to správne a musí to prestať,” napísal post.

Musk v rozhovore Andrewovi Rossovi Sorkinovi, ktorý je Žid, viackrát povedal, že ľutuje svoj “hlúpy” príspevok, ktorý korporátne a ľavicové spravodajské kanály označili za “antisemitský.”

A zároveň uviedol, že médiá neinformovali o jeho objasnení o ADL a že je nielen “filosemita”, ale úplne mu nevadí, že ho nemajú radi.

“Nemám vôbec problém s tým, že ma nenávidia. Nenávisť preč.”

“Myslím si, že som [milý človek],” tiež povedal, “ale určite’nebudem robiť nejaké stepy, aby som ľuďom dokázal, že som.”

Musk tiež vyzval generálneho riaditeľa spoločnosti Disney Boba Igera.

Iger, tiež Žid, predtým povedal, že “nie je nevyhnutne pozitívne”, aby sa spoločnosť Disney spájala s X vzhľadom na Muskov’príspevok.

Disney bola v posledných desaťročiach jednou z vedúcich síl na svete pri normalizácii transgenderizmu a LGBT ideológie, čím kazila milióny amerických detí.

Viditeľne rozrušený Musk povedal Sorkinovi, že ho Iger a iní’šikanóznou taktikou neodradia.

“Dúfam, že prestanú. Nerobte’reklamu,” vyhlásil. “Hej, Bobe!”

Sorkin naliehal na Muska, čo si myslí, že sa stane, ak budú inzerenti naďalej bojkotovať X.

Doterajšie správy sugestujú, že X prišiel o približne 75 miliónov dolárov príjmov.

“To’zabije spoločnosť,”odpovedal bez uvedenia konkrétnych finančných údajov. “A celý svet sa dozvie, že títo inzerenti zabili spoločnosť a my to veľmi podrobne zdokumentujeme.”

Musk mal pre svoje publikum, z ktorého väčšinu tvorili manažéri spoločností, ďalšie vybrané slová.

“Záleží mi na realite dobra, nie na jeho vnímaní. A to, čo vidím všade, sú ľudia, ktorým záleží na tom, aby vyzerali dobre a pritom robili zlo. F*ck them.”

Takisto sa ohradil voči tvrdeniam, že jeho vlastníctvo pre X bolo problematické.

“Miera, do akej bol starý Twitter v podstate mäkkou bábkou vlády, bola smiešna,” povedal. “Zdá sa mi, že došlo“k veľmi vážnemu porušeniu prvého dodatku v zmysle toho, akú veľkú kontrolu mala vláda nad starým Twitterom a už ju nemá.”

Na otázku, či by v hypotetickom prezidentskom súboji v roku 2024 volil Joea Bidena namiesto Donalda Trumpa, Musk odpovedal: “Myslím, že by som nevolil Bidena. Nehovorím, že by som’hlasoval za Trumpa, ale myslím, že je to tu určite ťažká voľba.”

Musk v máji slávne povedal moderátorovi CNBC Davidovi Faberovi, že je mu’jedno, či hovorenie pravdy, najmä o ľuďoch ako George Soros, ktorý podľa jeho slov “nenávidí ľudstvo,” znižuje jeho bohatstvo. “Budem’hovoriť, čo chcem povedať, a ak dôsledkom toho bude strata peňazí, tak nech je.”