Censorship-in-Ireland-810x500.jpg

Írsko sa chystá vziať nôž na slobodu prejavu občanov

26
Kultúra smrti

Mnohí z vás pravdepodobne videli zábery z nedávnych nepokojov v Dubline, ktoré boli reakciou na útok alžírskeho migranta nožom na deti. Írska vláda sa v reakcii na to rozhodla potlačiť - nie migráciu, ale schopnosť írskeho ľudu hlasno sa proti nej postaviť. Oživila úsilie o prijatie zaťažujúceho “zákona o nenávistných prejavoch” s názvom Criminal Justice (Incitement to Violence or Hatred and Hate Offences) Bill 2022. Ak chcete získať predstavu o tom, aký je radikálny, prečítajte si sami: 

 

Ako povedal Rod Dreher podotkolna stránke The European Conservative: “Ak máte v držbe knihu, fotografiu, meme, noviny alebo čokoľvek, čo kritizuje ‘chránenú’ triedu—vrátane rasových a sexuálnych menšín, transrodových osôb a migrantov (pretože ‘národnosť’ je chránenou charakteristikou)—môžete byť vinný zo zločinu z nenávisti. Všimnite si, že podľa navrhovaného zákona nemusia dokazovať, že ste podnecovali násilie alebo nenávisť. Stačí, aby ste vlastnili materiál, ktorý podľa úsudku úradov k tomu môže viesť.” 

Tento zákon má rozsiahly rozsah a plní viacero funkcií. Po prvé, ako poznamenal Dreher (a iní), je to užitočný nástroj na umlčanie tých Írov, ktorí sa stavajú proti vládnej politike prepravy migrantov a utečencov do ich komunít. Po druhé, umožňuje vláde začať stíhať zvyšných tradicionalistov, ktorí sú proti sexuálnej revolúcii, tým, že preklasifikuje to, čo boli kedysi názory takmer všetkých Írov, na “nenávisť.” Pre vládu je skutočná sloboda prejavu v skutočnosti nebezpečná—a senátorka írskej Strany zelených Pauline O’Reillyová vystúpila a povedala to pri obhajobe zákona začiatkom tohto roka. 

PODROBNÉ: Irsko sľubuje zásah proti ‘nenávistným prejavom’ po útoku nožom alžírskeho imigranta

“Keď sa nad tým zamyslíte, všetky zákony, všetka legislatíva je o obmedzovaní slobody,” povedala. “Presne to’tu’robíme—obmedzujeme slobodu—ale’robíme to pre spoločné dobro. V celej našej ústave uvidíte—áno, máte práva, ale sú obmedzené pre spoločné dobro. Všetko musí byť vyvážené, a ak vaše názory na identitu iných ľudí’idú na to, aby sa ich život stal nebezpečným, neistým a spôsobili im také hlboké nepohodlie, že nemôžu žiť v pokoji, potom si myslím, že je našou úlohou ako zákonodarcov obmedziť tieto slobody pre spoločné dobro.” 

O’Reilly hovorí, že tí, ktorí odmietajú transgender ideológiu—názor, že muži sa môžu stať ženami alebo ženy mužmi—musia byť umlčaní silou štátu “pre spoločné dobro.” Používanie “preferovaných zámen” sa stane núteným prejavom. Odmietnutie súhlasiť s niečími’klamnými tvrdeniami o identite sa stane predmetom trestu a možno aj trestného stíhania. Rozsah pôsobnosti zákona o nenávistných prejavoch totiž naznačuje, že aj zosmiešňovanie tvrdení o transsexuáloch by mohlo viesť k vzneseniu obvinenia. O’Reilly otvorene priznáva, že cieľom tohto zákona je odobrať slobody—ale trvá na tom, že to je vždy cieľom tvorby zákonov. (Všimnite si, ako prosebne priznáva, že “áno, máte práva.”) Preto sú voľby dôležité—pretože keď vládu tvoria plechoví totalitári ako O’Reilly, ich definícia “spoločného dobra” vládne." 

Ako poznamenal Rod Dreher, írska vláda je odhodlaná chrániť írsky ľud pred ním samým—a je ochotná ho kvôli tomu násilne umlčať.  

PREČÍTAJTE SI: Nová správa: Protikresťanské násilie, potláčanie náboženskej slobody na vzostupe v Európe