SatanicChristmasTreeWisconsin-810x500.jpg

Železničné múzeum vo Wisconsine pod paľbou kritiky za satanistické a pro-transgenderové stromčeky vo vianočnej expozícii

77
Kultúra smrti

Národné železničné múzeum každoročne usporadúva Festival stromčekov, na ktorom vystavuje rôzne jedinečne ozdobené vianočné stromčeky, ale tohtoročná výstava vyvolala polemiku v súvislosti so zaradením satanistických a transrodových stromčekov, ktoré darovali aktivistické skupiny z Wisconsinu.

CatholicVote informuje o ohlasoch, ktoré múzeum vyvolalo tým, že do svojej expozície zaradilo stromček, ktorým prispel Satanský chrám vo Wisconsine a ktorý obsahuje “Zdravý Satan” a LGBT ozdoby a je zakončený obrátenou hviezdou; ako aj stromček s “transrodovou”tematikou od Bay Area Council on Gender Diversity s transrodovými vlajkami a ozdobami s citátmi a sloganmi ako “Chráňte trans deti.”

“Prinášanie stromčeka dovnútra, tradícia, ktorá sa začala ako pohanský rituál, sa vyvinula do cenenej sviatočnej praxe, ktorá nás spája s našimi rodinami a komunitami v duchu spolupatričnosti a pluralizmu,” uviedla satanistická skupina. “Dúfame, že pozornosť médií a články zamerané na náš stromček budú inšpirovať verejnosť, aby sa usilovala o poznanie a konala dobročinne a súcitne. Náš strom je symbolom týchto cností, ako aj svedectvom slobody náboženstva a prejavu.”

Čítajte: Veriaci katolíci z celých USA protestujú proti satanistickej konferencii v Bostone

“Veríme, že každý by mal byť zahrnutý bez ohľadu na svoju náboženskú skupinu, bez ohľadu na to, akého podniku alebo organizácie je’súčasťou,” povedala generálna riaditeľka múzea Jacqueline Franková, ktorá obhajovala rozhodnutie usporiadať stromy napriek negatívnemu prijatiu zo strany návštevníkov podujatia. “Takže nediskriminujeme, keďže sami nie sme náboženská skupina”” Dodala, že tento rok sú vystavené dva zo 66 stromov, čo je najviac v histórii podujatia.

“Konzervatívci sú často obviňovaní, že rozpútali kultúrnu vojnu alebo sa zameriavajú či fixujú na kultúrne otázky,” uviedol v komentári pre Fox News americký republikán Mike Gallagher z Wisconsinu. “Ale tu je dokonalý príklad toho, že sa to’nedeje. Čo’sa deje, je to, že sa práve snažíme brániť základné tradície alebo brániť naše deti uprostred týchto základných tradícií pred vpádom woke ideológie alebo útočnej kultúrnej propagandy postavenej na hlavu.”

“Keď sa rodičia a znepokojení občania obrátili na železničné múzeum, povedali, no, toto je vzdelávacia príležitosť pre deti, čo je úplne smiešne, nie?" ” pokračoval. “Myslím, že“nie je možné preceňovať, aké je to urážlivé pre kresťanov. Bolo by to v celkom malom zmysle to isté, ako mávať vlajkou Hamasu v synagóge.”

Národný satanský chrám (TST) je radikálna sekulárno-ľavicová skupina, ktorá podporujeprijímanie mena Satan’ako “symbolu večného rebela v opozícii voči svojvoľnej autorite”, pričom neverí, že Boh, diabol alebo iné nadprirodzené pojmy doslova existujú, ale tiež propaguje satanistické rituályJe známy tým, že agituje za celý rad ľavicových cieľov vrátane potratov a LGBT “pride,” pričom satanistická značka pomáha upozorňovať na jej vyčíňanie prostredníctvom šokovej hodnoty.

Čítajte: Virginia Catholics fight back against ‘After School Satan Club’ with Rosary rallies

Medzi jeho aktivity v posledných rokoch patrili “After School Satan Clubs” v rôznych školských obvodoch po celej krajine, ktoré sú účtované len ako pomoc pri výučbe “benevolencie & empatie, kritického myslenia, riešenia problémov, tvorivého vyjadrovania, osobnej suverenity,” a “súcitu” prostredníctvom hier, občerstvenia a iných aktivít.

Rôzne vyjadrenia TST a jeho predstaviteľov však naznačujú skôr aktivistický, protichodný cieľ, napríklad postaviť sa ako “alternatíva k náboženským klubom, ktoré používajú hrozby večného zatratenia na to, aby obrátili školské deti na svoj systém viery” a národná riaditeľka klubu After School Satan Club June Everettová projekt rámcuje ako protest proti školským náboženským klubom, keď hovorí, že “ak sa klub Dobrá správa zbalí a odíde z mesta, potom sa zbalíme a odídeme z mesta aj my.”

Kontaktné informácie pre Národné železničné múzeum

2285 S. Broadway
Green Bay, Wis. 54304
(920) 437-7623
[email protected]

Čítajte: Anti-religion After School Satan Clubs expand to Connecticut elementary school