Sad_child-810x500.jpg

Štúdia nepravdivo tvrdí, že homosexuálne náhradné materstvo nie je škodlivé pre deti

39
Kultúra smrti

Nová štúdia tvrdí, že deti narodené homosexuálnym otcom, ktorí ich získali prostredníctvom náhradného materstva, nie sú poškodené - a ďalej neuveriteľne tvrdí, že tieto deti sú na tom lepšie ako deti narodené heterosexuálnym rodičom.

Autori tvrdia, že ich štúdia “vyvracia obavy z možných škodlivých účinkov na vývoj dieťaťa v prípade náhradného materstva alebo výchovy homosexuálnymi otcami.”

Vedci zo Spojených štátov, Belgicka a Talianska si svojou štúdiou stanovili cieľ - “dúfali, že prinesú dôkazy, ktoré by mohli vyvrátiť predsudky a diskrimináciu homosexuálnych otcov prostredníctvom náhradného materstva medzi tvorcami sociálnej politiky, ako aj poskytnúť užitočné, empiricky podložené poznatky pre lekárov prichádzajúcich do styku s rodinami homosexuálnych otcov.”

Tiež napísali, že “výskum o homosexuálnych otcoch prostredníctvom náhradného materstva je naliehavo potrebný na poučenie zainteresovaných strán, ktoré vytvárajú právne predpisy a regulácie, ktoré negatívne ovplyvňujú tieto rodiny.”

Nijaká štúdia, ktorá by mala zistiť výhody detí vychovávaných bez matky, by však nemohla prekonať problém morálky: dieťa má prirodzené právo byť vychovávané v domácnosti s matkou a otcom.

Štúdia tiež nemôže prekonať morálne problémy s surrogacy, medzi ktoré patrí onanizmus, cudzoložstvo a ničenie ľudského života, ktoré nevyhnutne vyplýva z laboratórneho vytvárania ďalších embryí.

Štúdia je navyše príliš malá a má chybný dizajn na to, aby poskytla nejaké zmysluplné poznatky o údajných výhodách takzvaných homosexuálnych otcov.

Výskumníci robili nábor homosexuálnych mužov prostredníctvom skupín LGBT a na klinikách pre liečbu neplodnosti. Výskumníci však urobili dôležité vylúčenie, ktoré pravdepodobne ovplyvnilo ich výsledky – homosexuálny otec, ktorý vyplnil prieskum, musel byť vo “vzťahu s partnerom alebo manželkou, s ktorými pôvodne plánoval spolurodičovstvo.” Inými slovami, vylúčili homosexuálne vzťahy s väčším volatilitou partnerov, čo by pre dieťa znamenalo ďalšiu nestabilitu.

Homosexuálni respondenti štúdie boli tiež bohatší a mali vyššiu úroveň vzdelania, čo znamená, že si mohli na pomoc pri starostlivosti o deti najímať externú pomoc, pravdepodobne opatrovateľku. To by mohlo zmierniť, ale nie odstrániť dlhodobé dôsledky ich rozhodnutia vychovávať deti bez matky.

Vedci napriek malej vzorke vyhlásili, že “zákazy náhradného materstva pre homosexuálnych mužov sa zdajú byť založené výlučne na predsudkoch, ktoré nemajú oporu v spoločenskovednom výskume.”

Zavedený spoločenskovedný výskum ďalej dokazuje, že deti potrebujú mamu a otca

Pričom existuje množstvo dôkazov, okrem zdravého rozumu, logiky a morálky, ktoré by ukázali na problémy homosexuálnych mužov pri kúpe detí prostredníctvom náhradného materstva. Napríklad sociológ Mark Regnerus uskutočnil rozsiahlu štúdiu, ktorá zahŕňala skúsenosti dospelých, ktorí sa obzerali späť na svoje detstvo, vrátane niektorých, ktorí boli vychovávaní v lesbických alebo homosexuálnych mužských domácnostiach.

“Podľa jednej štatistiky deti lesbických matiek takmer 12-krát častejšie uvádzajú, že sa ich rodič alebo dospelý sexuálne dotýkal, než deti vychovávané v neporušených biologických rodinách,” LifeSiteNews reported. “Na otázku, či boli niekedy znásilnené, 31 percent detí vychovávaných lesbickými matkami a 25 percent detí vychovávaných homosexuálnymi otcami odpovedalo áno v porovnaní s ôsmimi percentami detí z intaktných biologických rodín.”

Ďalšia štúdia od výskumníka a kňaza z Katolíckej univerzity v Amerike zistila, že deťom vychovávaným v heterosexuálnych rodinách sa darí lepšie. Jeho štúdia zahŕňala 512 detí z rodín rovnakého pohlavia, zatiaľ čo väčšina štúdií, ktoré údajne zisťovali výhody homosexuálnej “výchovy”, používala vzorky menšie ako 50.

Páter Paul Sullins stated:

Ak partneri rovnakého pohlavia nemôžu, aspoň v súčasnosti, splodiť dieťa, ktoré by bolo biologickým potomkom oboch partnerov, tak ako je ním každé dieťa počaté partnermi opačného pohlavia, je ťažké si predstaviť, ako by rodičia rovnakého pohlavia mohli niekedy zopakovať takú úroveň prínosu pre blaho dieťaťa, aká je vo vzťahoch opačného pohlavia s dvoma biologickými rodičmi.

P. Sullins tiež zistil, že “7,4 % detí vychovávaných rodičmi opačného pohlavia má emocionálne problémy, zatiaľ čo 17,4 % detí vychovávaných rodičmi rovnakého pohlavia má podobné problémy,” ako už predtým informoval LifeSiteNews. “Podobne 10.2 percentá detí vychovávaných rodičmi opačného pohlavia majú ADHD a iné emocionálne problémy, zatiaľ čo 19,3 percenta detí vychovávaných rodičmi rovnakého pohlavia má rovnaké problémy.”

Zdravý rozum môže tiež ukázať, že deti vychovávané homosexuálmi sú v nevýhode. Hoci sa v akademických kruhoch môže považovať za tabu priznať problémy partnerov rovnakého pohlavia vychovávajúcich deti, stále je prijateľné diskutovať o rôznych výhodách, ktoré deti dostávajú od mamy a otca – ide o implicitné odmietnutie homosexuálneho “rodičovstva.”

A 2018 štúdia “zistila, že adolescenti žijúci s dvoma biologickými rodičmi uvádzali vyššiu úroveň rodinnej spolupatričnosti aj pohody ako ich rovesníci, ktorí bývali v nevlastných manželských rodinách alebo so slobodnými rodičmi.”

Aj keď štúdia použila údaje z 90. rokov 20. storočia, a preto nemohla primerane porovnať výsledky s deťmi vychovávanými v homosexuálnych domácnostiach, stále potvrdzuje, že deťom sa najlepšie darí, keď ich vychovávajú dvaja biologickí rodičia.

Tieto rozdiely môžu byť obzvlášť viditeľné, keď deti vstúpia do tínedžerského veku. Je pozoruhodné, že štúdia otcov homosexuálov nezahŕňala žiadnych rodičov tínedžerov – vekové rozpätie bolo od jedného roka do 10 rokov. Napriek tomu dospievanie prináša špecifické zmeny v tom, ako sa deti vzťahujú k svojim rodičom, pričom dospievajúci viac inklinujú k svojim otcom. Napríklad štúdia Pennsylvánskej štátnej univerzity z roku 2012, trvajúca sedem rokov, zistila, že “mládež, ktorá trávila viac času [jeden na jedného] so svojimi otcami, mala v priemere vyššiu všeobecnú sebaúctu a zmeny v spoločenskom čase s otcami boli pozitívne spojené so zmenami v sociálnych kompetenciách.”

Sociologička z Pensylvánskej štátnej univerzity Susan McHaleová, komentujúc štúdiu, na ktorej sa podieľala, uvádzala “dospievajúci naďalej trávia čas so svojimi rodičmi a že tento spoločný čas, najmä spoločný čas s otcami, má dôležité dôsledky pre psychologické a sociálne prispôsobenie dospievajúcich’.”Dokonca aj otcovia, ktorí svojim deťom rozprávajú otrepané vtipy, majú prínos v ich vývoji.

Lety liberálne feministky tvrdili, že deti nepotrebujú vo svojom živote mužov a že ženy potrebujú mužov, “ako ryby potrebujú bicykel.”Teraz ľavičiari tvrdia, že v skutočnosti dvaja muži môžu deti vychovávať úplne v pohode. Ani jeden z týchto postojov nie je pravdivý a žiadny akademický výskum nikdy nemohol vyvrátiť hodnotu dieťaťa vychovávaného matkou a otcom.