P1030074-810x500.jpg

Ghanskí biskupi ďakujú svojmu parlamentu za podporu prorodinného zákona proti LGBT agende

28
Kultúra života

Katolícka biskupská konferencia Ghany (GCBC) vydala vyhlásenie, v ktorom chváli politikov v krajine za presadzovanie prorodinného zákona, ktorého cieľom je bojovať proti neusporiadanej LGBT agende.

“Chceme poďakovať parlamentu za doterajšiu prácu na návrhu zákona, najmä za angažovanosť predsedu parlamentu Rt. Hon.S. Bagbina zabezpečiť úspešné prijatie zákona,” uviedla GCBC vo vyhlásení z 18. novembra, pričom sa odvolávala na júlový postup návrhu zákona o podpore správnych ľudských sexuálnych práv a ghanských rodinných hodnôt z roku 2021 z predbežnej fázy do fázy “posudzovania,” čím sa zákon posunul o krok bližšie k tomu, aby sa stal zákonom.

“Naliehavo žiadame, aby urýchlili kroky na jeho prijatie, a vyzývame prezidenta, aby schválil návrh zákona hneď, ako ho schváli parlament,” dodali biskupi.

Prvýkrát bol navrhovaný zákon predstavený v júni 2021 a jeho cieľom je podporiť tradičnú sexuálnu etiku v Ghane a zároveň odmietnuť takzvané “práva” ľudí na zapojenie sa do deviantného správania alebo jeho propagáciu.

V návrhu zákona sú zahrnuté navrhované trestné sankcie pre tých, ktorí sa zapájajú do homosexuálnych aktov alebo takéto akty propagujú. Patrí sem aj úplný zákaz manželstiev “rovnakého pohlavia,” adopcií detí osobami rovnakého pohlavia a iných verejných prejavov homosexuálneho alebo transrodového správania. Návrh zákona sa tiež snaží potlačiť transrodovú ideológiu zákazom mrzačiacich lekárskych zákrokov na osobách s pohlavnou zmenou.

Nie je to po prvýkrát, čo biskupi Ghany zaujali rozhodný postoj proti šíreniu LGBT ideológie v kresťanskej väčšinovej krajine.

V roku 2015 GCBC vydala vyhlásenie obhajujúce pro-life a pro-family hodnoty, pričom zdôraznila dôležitosť zachovania dôstojného pohľadu na ľudskú sexualitu.

Ak Západ naďalej presadzuje agendu LGBT na domácej pôde aj v zahraničí, čoraz viac afrických národov začína zaujímať stanovisko.

Okrem Ghany sa k tejto téme prihlásili aj národy Ugandy, Kenya, a Namibia prijali alebo presadili zákony proti sodomii alebo manželstvám “osôb rovnakého pohlavia.”

Afrika’pokračujúci odpor voči akceptácii sodómie viedol pro-LGBT medzinárodné orgány a krajiny vrátane Spojených štátov, Európsku úniu, Organizáciu Spojených národov a Svetovú banku, aby sa pokúsili prinútiť krajiny v regióne vzdať sa svojich zásad, pretože by museli čeliť finančným alebo ekonomickým dôsledkom.

V októbri americký prezident Joe Biden a jeho administratíva oznámili, že Uganda bude vyradená z programu “African Growth and Opportunity Act” kvôli jej novému zákonu proti sodomii. V auguste Svetová banka podnikla podobné kroky, keď zmrazila pôžičky Ugande kvôli jej’neochote prijať sodomiu.