shutterstock_2306090301-e1700156619318-810x500.jpg

Prečo sa finančné krádeže vo vojne na Ukrajine možno konečne skončia

57
Kultúra smrti

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu pred financovaním vojen na Ukrajine a v Izraeli

Poznámka od spoluzakladateľa LifeSiteNews Steva Jalsevaca: Odhady nákladov, mŕtvych a zranených uvedené v tomto článku z amerických vládnych zdrojov nie sú spoľahlivé, pretože Bidenova administratíva si nedokáže plne priznať politickú katastrofu svojej zástupnej vojny s využitím Ruska s cieľom dosiahnuť zmenu režimu v Rusku, rozbiť najväčšiu krajinu sveta a prevziať kontrolu nad jej obrovskými prírodnými zdrojmi. Mnohé alternatívne spravodajské zdroje uvádzajú, že počet ukrajinských obetí je oveľa vyšší, možno až 400 - 500 000, a finančné náklady USA a EÚ sú tiež oveľa vyššie, než sa priznáva.

Nikto nepozná skutočné náklady, pretože audity vojenských výdavkov USA sa ukázali ako nemožné, Ukrajina je najviac skorumpovanou, peniaze perúcou európskou krajinou a existujú ďalšie, mnohomiliardové náklady na zhromažďovanie spravodajských informácií/CIA súvisiace s konfliktom, ktoré nikdy neboli poskytnuté verejnosti. Konflikt stál Západ aj obrovské priame a nepriame náklady, ako napríklad ničivé hospodárske dôsledky americko-americkéhoriadené vyhodenie plynovodu Nord Stream do vzduchu, za ktoré sa súčasná propagandistická kampaň USA snaží pripísať vinu za túto katastrofu ukrajinským agentom, keďže USA sa angažujú v stiahnutí podpory neúspešnej vojny.

Takisto bezprecedentná úroveň neúspešných západných sankcií voči Rusku sa Západu vypomstila, pričom najviac utrpela EÚ v rozsahu mnohých miliárd dolárov a v miere, ktorá ohrozuje hospodársku stabilitu EÚ. Vojnou a sankciami výrazne utrpeli aj mnohé ďalšie, najmä chudobné rozvojové krajiny. Zničenie hlavného ruského potrubia na výrobu čpavku Ukrajinou/NATO pripravilo tieto národy o kriticky potrebné hnojivá a posunulo vpred globalistickú kampaň ‘proti klimatickým zmenám’ proti používaniu hnojív.

Vojna, sankcie a katastrofálne zabitie veľmi rozumného diplomatického mierového urovnania, na ktorom sa Ukrajina a Rusko dohodli v marci 2022, spôsobili Ukrajine a Západu oveľa väčšie škody ako Rusku. Bývalému komunistickému národu sa prekvapivo podarilo v mnohých ohľadoch profitovať z toho, že sa musel brániť akciám NATO proti nemu súvisiacim s konfliktom.

Rusko si prekvapivo udržalo zdravú ekonomiku a získalo množstvo nových spojencov z radov národných štátov, ktorí predstavujú väčšinu svetovej’populácie, a to vďaka tomuto strašnému vojnovému sprisahaniu s cieľom zvýšiť ekonomickú hegemóniu Západu a presadiť globalistickú agendu UN/WEF/ Blackrock/Vanguard/State Street/Great Reset/New World Order. LifeSiteNews od samého začiatku konfliktu vycítil túto agendu a dôrazne podporoval mierové rokovania s cieľom zachrániť ukrajinské životy.

Nikdy sme nepodporovali ruskú špeciálnu vojenskú operáciu. Uznávali sme však, že Rusko má oprávnené obavy z porušených sľubov USA súvisiacich s neustálym, zbytočným rozširovaním NATO pozdĺž jeho hraníc. A existuje pochopiteľné, vážne znepokojenie Ruska nad hrozným ostreľovaním a nevyprovokovaným zabitím 14 000 ruskojazyčných ukrajinských civilistov ukrajinskou armádou od násilného prevratu na Ukrajine, ktorý sa uskutočnil za asistencie USA a v roku 2014 viedol k zmene režimu. Sme jednoducho nekompromisne za život, za mier a proti globalistickej tyranii.

HISTÓRIA NAOZAJ

(Mercola) — Ukrajina bola roky považovaná za jeden z najviac, ak nie “naj” skorumpovaných národov v Európe. Túto povesť si udržala až do dňa, keď ju koncom februára 2022 napadlo Rusko, a vtedy médiá na celom svete zrazu začali prepisovať históriu.

Čítajte: Právnik Tuckerovi Carlsonovi: Ukrajina sa dopúšťa ‘šokujúceho’ prenasledovania pravoslávnych kresťanov

Ako poznamenal Ted Galen Carpenter, vedúci pracovník pre štúdium obrany a zahraničnej politiky v Cato Institute, v triezvom a jasnozrivom článku publikovaný v apríli 2022:

Vyjadrenia amerických a iných západných predstaviteľov, ako aj všadeprítomné správy v spravodajských médiách vytvorili o Ukrajine ohromujúco zavádzajúci obraz. Prejavuje sa sústredené úsilie vykresliť krajinu… ako odvážnu a ušľachtilú baštu slobody a demokracie…

Predstava, že Ukrajina bola takým príťažlivým demokratickým modelom vo východnej Európe, že samotná existencia krajiny’desila Putina…, je mýtus… Ešte pred vypuknutím vojny sa v politickom riadení Ukrajiny’vyskytovali škaredé príklady autoritárstva…

Neonacistický prápor Azov bol neoddeliteľnou súčasťou vojenského a bezpečnostného aparátu prezidenta Petra Porošenka’a túto úlohu si zachoval aj počas Zelenského’prezidentovania…

Krajina nie je symbolom slobody a liberálnej demokracie a vojna nie je existenčným bojom medzi demokraciou a autoritárstvom. Ukrajina je prinajlepšom skorumpovaný, kvázi‐demokratický subjekt so znepokojujúcou represívnou politikou.

Vzhľadom na túto triezvu realitu sú výzvy, aby sa Američania postavili na stranu Ukrajiny, nemiestne. Zachovanie nezávislosti a územnej celistvosti Ukrajiny rozhodne nestojí Spojeným štátom za to, aby riskovali vojnu s jadrovo vyzbrojeným Ruskom.

Aj keď prezident Joe Biden stále posielal desiatky miliárd dolárov amerických daňových poplatníkov na Ukrajinu v mene “obrany demokracie,” Zelenskyj zakázal všetky opozičné strany v krajine a zaradil na čiernu listinu amerických politikov a novinárov, ktorí spochybňovali účasť USA v konflikte. Toľko o demokracii a demokratických hodnotách.

Je pomoc Ukrajine súčasťou schémy prania špinavých peňazí?

Podľa Panama Papers zverejnených v roku 2016, ktoré boli opísané ako “obrovský únik viac ako 11.5 miliónov finančných a právnych záznamov, [ktoré] odhaľujú systém, ktorý umožňuje zločin, korupciu a protiprávne konanie,” Zelenskyj je pravdepodobne rovnako skorumpovaný ako jeho predchodcovia, keďže on, jeho manželka a niekoľko spoločníkov vlastnia “skrytý majetok v zahraničí.”

Prečo teda USA posielajú miliardy dolárov na Ukrajinu bez toho, aby vyžadovali akékoľvek účtovníctvo o tom, kam všetky tieto peniaze idú? Podľa oficiálnych údajov o sledovaní pomoci USA poslali 76.EUR vo vojenskej, finančnej a humanitárnej pomoci Ukrajine ku koncu júla 2023.

Čítajte: plukovník Douglas Macgregor: USA čelia na Ukrajine geopolitickej kontrole reality

Európska únia prispela v tom istom časovom horizonte ďalšími 85,1 miliardami dolárov. A v polovici októbra 2023 Biden navrhol ďalší balík zahraničnej pomoci vo výške 105 miliárd dolárov, 61 mld. dolárov, z ktorých pôjde na Ukrajinu.

Nedostatočný dohľad v kombinácii s nedostatočným ukrajinským pokrokom v konflikte a odmietaním začať mierové rokovania vyvoláva podozrenie, že tieto balíky pomoci môžu byť jednoducho ďalšou schémou prania špinavých peňazí, akú sme videli pri FTX. Najmenej 178 miliónov dolárov poslaných na Ukrajinu prostredníctvom dnes už neexistujúcej kryptografickej burzy FTX mohlo byť preprané späť do Demokratickej strany v USA.

Ukrajina je stále plná korupcie

Nedávno sa mainstreamové médiá začali vracať k otázke korupcie na Ukrajine, pravdepodobne preto, že verejné vnímanie korupcie môže celú operáciu ohroziť.

Napr. 2. októbra 2023 Politico informovalo o získaní “citlivého, ale neutajovaného” strategického dokumentu, v ktorom predstavitelia Bidenovej administratívy varujú, že “vnímanie korupcie na vysokej úrovni” by mohlo “podkopať dôveru ukrajinskej verejnosti’a zahraničných lídrov’ vo vojnovú vládu.” Podľa Politico:

Administrácia chce tlačiť na Ukrajinu, aby obmedzila úplatkárstvo… Príliš hlasné vyjadrovanie sa k tejto otázke by však mohlo povzbudiť odporcov americkej pomoci Ukrajine, z ktorých mnohí sú republikánski zákonodarcovia a snažia sa takúto pomoc zablokovať. Akékoľvek vnímanie oslabenej americkej podpory Kyjevu by tiež mohlo spôsobiť, že viaceré európske krajiny si svoju úlohu dvakrát rozmyslia.

Ukrajinské úplatkárstvo už dlho znepokojuje amerických predstaviteľov… Táto téma však bola po plnohodnotnej invázii Ruska’vo februári 2022 dehonestovaná…

Viac ako rok po plnohodnotnej vojne americkí predstavitelia viac tlačia na túto tému na verejnosti aj v súkromí. Napríklad poradca pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan sa začiatkom septembra stretol s delegáciou ukrajinských protikorupčných inštitúcií.

Druhý americký predstaviteľ oboznámený s rokovaniami potvrdil pre POLITICO správy, že Bidenova administratíva rokuje s ukrajinskými predstaviteľmi o možnom podmienení budúcej hospodárskej pomoci ‘reformami, ktoré by riešili korupciu a urobili z Ukrajiny atraktívnejšie miesto pre súkromné investície.’

Čítajte: Whistleblowers: FBI sa zamerala na nevaxikovaných agentov, ktorí nenosili’masky, zúčastňovali sa ‘náboženských aktivít’

Na vojenskú pomoc, ktorá tvorí väčšinu peňazí vynakladaných na Ukrajinu, však žiadne takéto podmienky navrhnuté neboli. Podobne v polovici septembra 2023 agentúra Reuters informovala že “miliardy dolárov pomoci určené pre Zelenského vládu’ako aj ambície vstúpiť do Európskej únie sa vezú na tom, či Ukrajina dokáže, že to s bojom proti korupcii a prijatím dobrej správy vecí verejných myslí vážne.”

Zelenskij sa zasa čoraz viac snaží prezentovať ako neochvejný bojovník proti korupcii a v januári 2023 prepustil viac ako tucet vysokých úradníkov na základe obvinení z korupcie.

V auguste tiež vyhodil všetkých vedúcich odvodových úradov v celej krajine po tom, ako vyšlo najavo, že muži sa podplácali, aby sa vyhli vojenskej službe platením za zdravotné výnimky. V septembri tiež prepustil svojho ministra obrany pre obvinenia z korupcie na ministerstve. V lete tohto roku bol za prijímanie úplatkov zatknutý aj sudca ukrajinského najvyššieho súdu.

Takéto hromadné vyhadzovy a zatýkanie vysokopostavených osôb však len málo pomohli utlmiť fámy a obvinenia, že Zelenskyj stále toleruje korupciu vo svojom najbližšom okolí, možno preto, že je to&nbsppravda. Podľa jedného z najvyšších Zelenského poradcov, ktorý sa mimo záznamu rozprával s novinárom Time, “ľudia kradnú, akoby’zajtra nebolo zajtra.”

Drahá, nevyhratá vojna

Na stretnutí s americkými senátormi v septembri 2023 Zelenskyj požiadal o ďalšie finančné prostriedky so slovami “Dávate’peniaze. My’dávame svoje životy.” Podľa amerických predstaviteľov bolo skutočne do polovice augusta 2023 zabitých najmenej 70 000 z 500 000 ukrajinských vojakov a ďalších 100 000 až 120 000 bolo zranených.

Ďalších 9 614 ukrajinských civilistov bolo tiež bolo zabitých k 10. septembru 2023. Do mlynčeka na mäso bolo hodených toľko ukrajinských mladých ľudí, že priemerný vek ukrajinských vojakov je teraz 43 rokov. Muži do 60 rokov čelia riziku, že budú kedykoľvek odvedení.

Dodávky potravy pre delá sú také nízke, že Ukrajina nedávno aktualizovala svoj branný zákon, aby zahrnul aj ženy. Ženy vo veku od 18 do 60 rokov so zdravotníckym vzdelaním, vrátane lekárok, zdravotných sestier, pôrodných asistentiek, zubných lekárov a lekárnikov, sa musia od 1. októbra 2023 zaregistrovať na vojenskú službu.

Na rozdiel od svojich mužských kolegov však ženy nemajú zákaz opustiť krajinu, pokiaľ nie sú povolané do aktívnej služby. Ukrajina sa tiež snaží získať späť čo najviac Ukrajincov aj z iných krajín. S týmto cieľom Nórsko nedávno oznámilo, že zaplatí 1 500 eur v hotovosti každému Ukrajincovi, ktorý sa chce vrátiť domov.

Čítajte: Nikki Haleyová odsúdená za to, že anonymné účty na sociálnych sieťach nazvala ‘hrozbou pre národnú bezpečnosť’

Aj napriek obrovským sumám peňazí, ktoré sa na Ukrajinu sypú, posielaným zbraniam, odvodom žien a starších civilistov, Ukrajina nerobí žiadne pokroky a nemá žiadnu mysliteľnú možnosť vyhrať. Dokonca aj niektorí najbližší pomocníci Zelenského’sa teraz vyjadrujú, že’si “klame” a myslí si, že ešte môže nejako vyhrať.

Krajinám NATO dochádza munícia a varujú pred nedostatkom, zatiaľ čo Rusko zvýšilo výrobu vojenskej techniky viac ako desaťnásobne. A aj keď budeme pokračovať v dodávkach zbraní, Ukrajine chýbajú oschopní bojovníci, ktorí by ich mohli použiť.

Predpokladané povojnové zisky

V konečnom dôsledku si kladieme otázku, či korupcia skutočne nie je hlavnou príčinou tejto vojny. Je americká verejnosť okrádaná a Ukrajina vysávaná o mladých ľudí, zatiaľ čo si relatívne malý počet skorumpovaných jednotlivcov napĺňa vrecká hotovosťou?

Vyzerá to tak, najmä vo svetle správ, že BlackRock, ktorý už vlastní väčšinu súkromných aktív na svete, sa pripravuje na zisk z povojnovej Ukrajiny. Ako písal portál Business Today začiatkom mája 2023:

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj sa nedávno stretol s manažérskym tímom spoločnosti BlackRock, najväčšej svetovej spoločnosti pre správu aktív, aby prediskutovali vytvorenie investičného fondu zameraného na obnovu hospodárstva krajiny’prostredníctvom verejného a súkromného kapitálu. Netzines túto správu neprijali dobre a mnohí Zelenského za toto stretnutie kritizovali.

Jeden z používateľov Twitteru uviedol: ‘Daňoví poplatníci platia vojnové účty, súkromné firmy dostávajú zisky.’ ‘Ukrajina sa privatizuje a predáva spoločnostiam ako Blackrock,’ uviedol ďalší.

Podľa tlačovej služby prezidentskej kancelárie strany diskutovali o podrobnostiach vytvorenia investičného fondu’a realizácie veľkých podnikateľských projektov na Ukrajine.

O Ukrajinu majú záujem aj USA privatizáciu svojich bánk, čo otvorí dvere centrálnym bankárom, aby ich prevzali. A’nezabúdajme, že veľkým plánom povojnovej obnovy Ukrajiny’je premeniť celú krajinu na inteligentné mestá s “inteligentnými vládami” riadenými umelou inteligenciou.

Čítajte: New York Gov. Kathy Hochul says state is monitoring social media-for ‘hate’ speech

Je to tiež testovacia plocha pre vojnové technológie spojené s umelou inteligenciou said to “dláždi cestu pre vojnu s umelou inteligenciou v budúcnosti,” hoci sa zdá, že v súčasnosti im neposkytuje veľké výhody.

Skrátka, zdá sa, že americkí a európski daňoví poplatníci platia za zničenie Ukrajiny a likvidáciu obrovského počtu jej obyvateľov, aby potom technokratickí globalisti a centrálni bankári mohli profitovať z privatizácie a prestavby Ukrajiny na “inteligentnú krajinu” model pre zvyšok sveta.

Pretlačené so súhlasom Mercola.

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli