shutterstock_2319033787-810x500.jpg

Calgary stiahlo obvinenia voči mužom zatknutým za súkromnú konverzáciu o Million Person March

35
Kultúra života

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom a súdom, aby podporili rodičovské práva.

Calgary stiahlo obvinenia voči dvom mužom, ktorí boli zatknutí po tom, ako diskutovali o Million Person March for children v mestskej doprave.

Dňa 14. novembra oznámila právnická organizácia The Democracy Fund (TDF), ktorá zastupuje týchto dvoch mužov, že mesto Calgary sa rozhodlo stiahnuť obvinenia voči dvom mužom, ktorí boli obvinení z porušenia mestského predpisu obmedzujúceho prejav vo verejnej doprave.

“Mesto Calgary stiahlo všetky obvinenia voči dvom mužom, ktorí mali narušiť pohodlie neznámemu užívateľovi dopravného prostriedku počas cesty na ‘1 Million March 4 Children’ v septembri 2023,” napísala TDF v tlačovej správe.

Muži sa mali tento mesiac dostaviť na súd, ale podľa právnika TDF a riaditeľa súdnych sporov Alana Honnera sa už nemusia dostaviť.

Muži boli obvinení z porušenia predpisu mesta ktorý zakazuje používateľom verejnej dopravy vykonávať činnosť, ktorá by “narušila komfort, pohodlie alebo pokojné používanie a užívanie dopravného systému akejkoľvek rozumnej osoby.”

Mesto Calgary však zatiaľ nezverejnilo podrobnosti ich rozhovoru, ktoré sú údajne v rozpore s týmto predpisom.

Dvaja muži sa viezli väčšinou prázdnym vlakom na ceste, aby sa 20. septembra zúčastnili Pochodu milióna ľudí na obranu detí pred LGBT propagandou v školách. Podľa TDF sa zdá, že iný cestujúci ich rozhovor prehlušil a nahlásil.

Dvoch mužov po vystúpení z vlaku zadržali príslušníci poriadkovej polície. Polícia jednému z mužov nasadila putá, zatiaľ čo sa snažila potvrdiť jeho totožnosť.

Honner prezradil, že muži neboli informovaní o tom, ako ich rozhovor porušil zákon, a to napriek mnohým žiadostiam adresovaným mestu o vysvetlenie. Keďže však obvinenia boli stiahnuté, mesto už nemusí vysvetľovať ich dôvod.

Honner dodal, že s oboma mužmi rokuje o tom, či sa budú domáhať “informácií o stiahnutých obvineniach inou právnou cestou.

TDF vyjadrila znepokojenie nad nárastom počtu mestských predpisov používaných na obmedzenie kontroverzných, ale nie trestných rozhovorov. V júli Calgary prijalo predpis obmedzujúci šírenie obrázkov všetkých nenarodených cicavcov.

Podľa nového predpisu musia byť “všetky materiály, ktoré obsahujú obrázok plodu, vložené do nepriehľadnej obálky s varovným štítkom a spiatočnou adresou odosielateľa. Porušovateľom budú hroziť pokuty až do výšky 1 000,00 USD.”

Dávnejšie, v marci, Calgary zaviedlo ďalší podzákonný predpis, ktorý zakazuje “diskriminačné protesty v blízkosti verejných zariadení”, medzi ktoré patria verejné bazény, rekreačné strediská a knižnice, po protestoch proti podujatiam drag queen story hour pre deti vo verejných knižniciach.

Podobne aj organizácia Campaign Life Coalition (CLC) nedávno upozornila na rastúci počet kanadských miest, ktoré prijímajú zákony na cenzúru protestov proti indoktrinácii LGBT. Medzi mestá, ktoré pristupujú k ďalšiemu obmedzovaniu slobody prejavu, patria Edmonton, Calgary, Kitchener, Cambridge, St. Catharines a Waterloo.

Pošlite naliehavú správu kanadským zákonodarcom a súdom s odkazom, aby podporili rodičovské práva.