shutterstock_355422737-810x500.jpg

Prechádza Amerika komunistickou revolúciou?

43
Kultúra smrti

Tento článok pôvodne uverejnilo spravodajské centrum WND.

V tomto prípade cestuje do Izraela, aby vyzeral hrdinsky, a zároveň sľubuje 100 miliónov dolárov ľuďom, ktorí sa snažia vyhladiť Izrael - realita doma je taká, že Bidenova administratíva naplno podnecuje marxistickú revolúciu, ktorá hrozí zničením Ameriky ako najväčšieho národa v dejinách.

Ako nedávno varoval bývalý prezident Donald Trump,  naša krajina sa stáva komunistickou! Chystá sa na marxizmus, chystá sa na naozaj&nbspzlé veci.” Trump sa poponáhľal dodať, “že ľudia v našej krajine takí nie sú - ale ľudia, ktorí ju riadia áno.”

Vydržte. Amerika “sa chystá na komunistickú”? Môže byť skutočne pravdou úplne nepredstaviteľné?

Čítajte: Nový republikánsky predseda Snemovne reprezentantov Mike Johnson v prvom prejave potvrdzuje Boha, odmieta marxizmus

Nemysliteľné, pretože Amerika predsa obetovala státisíce mladých životov v boji proti komunizmu v krajinách po celom svete – od Kórey a Číny cez Vietnam a Kambodžu až po Kubu a mnohé ďalšie, a zohrala dôležitú úlohu pri vytvorení NATO, aby “zadržala” šírenie komunizmu. Potom prišla zrážka so Sovietskym zväzom, ktorý mal jadrové zbrane. Americký’40. prezident Ronald Reagan, ktorý viedol vojensky a ekonomicky silnejšiu superveľmoc, vyzval sovietskeho prezidenta Michaila Gorbačova, aby “zbúral tento múr” – a padol nielen nenávidený Berlínsky múr, ale spolu s ním aj celý ZSSR.

Ako je teda možné, že len o niekoľko desaťročí neskôr môže 45. prezident Donald Trump nahlas vysloviť to, čo toľko Američanov tušilo, ale neodvážilo sa to povedať? Že najväčší, najslobodnejší a najúspešnejší národ v dejinách sveta je v plnom prúde komunistickej revolúcie.

Takto’to opisuje autor a komentátor Mark Levin v knihe Americký marxizmus:

Kontrarevolúcia americkej revolúcie je v plnej sile. A už ju nemožno odmietnuť ani ignorovať, pretože pohlcuje našu spoločnosť a kultúru, víri okolo nášho každodenného života a je všadeprítomná v našej politike, školách, médiách a zábave. Kedysi väčšinou nerelevantné, okrajové a podzemné hnutie je tu – je všade. Vy, vaše deti a vaši vnuci ste doň teraz ponorení a hrozí, že zničí najväčší národ, aký kedy vznikol, spolu s vašou slobodou, rodinou a bezpečnosťou.

“V Amerike, ” vysvetľuje Levin, “sa mnohí marxisti maskujú frázami ako ‘progresívci, ’ ‘demokratickí socialisti, ’ ‘sociálni aktivisti, ’ ‘komunitní aktivisti, ’ atď, (Marxizmus je, samozrejme, ideológia, zatiaľ čo komunizmus je implementácia tejto ideológie.) Levin dodáva:

Pôsobia pod nespočetným množstvom novovytvorených organizačných alebo identifikačných pomenovaní, ako napríklad ‘Black Lives Matter’ (BLM), ‘Antifa’ a ‘The Squad.’ A tvrdia, že presadzujú ‘ekonomickú spravodlivosť ’ ‘environmentálnu spravodlivosť ’ ‘rasovú spravodlivosť ’ ‘rodovú spravodlivosť ’ atď. Vymysleli nové teórie, ako napríklad kritickú teóriu rasy, a frázy a terminológie, ktoré súvisia s marxistickou konštrukciou alebo do nej zapadajú. Okrem toho tvrdia, že ‘dominantná kultúra’ a kapitalistický systém sú nespravodlivé a nespravodlivé, rasistické a sexistické, koloniálne a imperialistické, materialistické a ničiace životné prostredie.

“Samozrejme,” uzatvára, že skutočným cieľom tejto mnohotvárnej vzbury “je z tisícov dôvodov a tisíckami spôsobov rozvrátiť a roztrhať národ, a tým zneistiť a demoralizovať verejnosť; podkopať dôveru občanov v národné’inštitúcie, tradície a zvyky; vytvárať jednu pohromu za druhou; oslabovať národ zvnútra; a nakoniec zničiť to, čo poznáme ako americký republikanizmus a kapitalizmus.”

Nie je to Demokratická strana vášho otca’

V Amerike v roku 2023 je Demokratická strana – jej programy, základné hodnoty a odvážne a často bezohľadné metódy – prakticky na nerozoznanie od novodobých komunistov. Porovnajte si webovú stránku Komunistickej strany USA’(CPUSA.org) s webovou stránkou Národného výboru Demokratickej strany’(Democrats.org) a skúste rozoznať nejaký skutočne podstatný rozdiel. Keďže Komunistická strana USA bola dlho financovaná Sovietskym zväzom a tradične veľmi promoskovská, dalo by sa očakávať, že na jej webovej stránke sa stretneme s klasickými straníckymi heslami ako “Robotníci sveta, spojte sa!” popri fotografiách Marxa, Lenina a ďalších slávnych komunistov. Namiesto toho, CPUSA’je číslom 1 na vrchole stránky, verte tomu alebo nie, – ako sa na stránke’uvádza v krikľavom nadpise – “PRÁVA TRANS.”

“Démonizácia transrodových osôb v Spojených štátoch je dnes ústredným bodom kampane krajnej pravice”za politickú a ekonomickú nadvládu,” CPUSA’s feature story začína a pokračuje odsúdením “fašistickej” Republikánskej strany za jej “útlak farebných, imigrantov, žien a LGBTQ ľudí.”

V článku sa totiž básni:

V roku 2021 republikáni a evanjelickí kresťanskí zákonodarcovia v celej krajine predložili rekordný počet legislatívnych návrhov zameraných proti transsexuálom. Bolo predložených nie menej ako 110 návrhov zákonov v najmenej 37 štátoch. Od Havaja po Floridu, od Texasu po Maine sa republikáni naplno pustili do útokov na trans ľudí – najmä na trans študentky…

Podnecujúc svoju základňu svojím obvyklým receptom nenávisti, bývalý okupant Bieleho domu Donald Trump sa ochotne vložil do zhonu, aby zľahčoval aj transrodové osoby a ich podporovateľov, tvrdiac, ‘Joe Biden a demokrati presadzujú politiku, ktorá zničí ženské športy’’ Ako väčšina republikánov, ani on nikdy nevysloví skutočné slovo transrodové osoby, pretože by tým uznal realitu transrodových osôb.

Veľká otázka: Ako to, že sa komunisti s preukazmi – ktorí boli po celé generácie posadnutí “zlými kapitalistickými utláčateľmi”, ktorí vykorisťovali a zneužívali “robotnícku triedu” – záhadne začali namiesto toho zaoberať šialenou “woke” genderovou ideológiou? Prečo je dnešná Komunistická strana USA, rovnako ako dnešní ’demokrati, posadnutá radikálnou LGBT agendou a démonizáciou všetkých ’najmä kresťanov ’, ktorí sa jej stavajú do opozície? Ešte zásadnejšie je, čo majú vážne duševne chorí muži, ktorí trvajú na tom, že sú ženy, a ktorí ničia ženské’atletické disciplíny, spoločné s komunizmom?

Investigatívny novinár a výskumník Christopher Rufo osvetľuje ohromujúcu premenu komunizmu od čias studenej vojny po dnešok v “Novej tvári marxizmu.”

V podstate, vysvetľuje Rufo, zatiaľ čo sovietska, čínska a iné verzie komunizmu 20. storočia boli založené na koncepcii triedneho boja medzi utláčanou robotníckou triedou a kapitalistickou nadvládou, Amerika’obrovská a zväčša spokojná stredná trieda so svojou bezkonkurenčnou slobodou a ekonomickou stabilitou spôsobila, že “stará tvár” marxizmu sa tu nedá uplatniť. Preto bolo potrebné vytvoriť novú paradigmu útlaku pre marxizmus v Amerike, a to rasu   “utláčaných zahŕňajúcich všetkých “farebných ľudí a “utláčateľov , ktorými sú všetci belosi.

Čítajte: Prečo musíme odmietnuť používanie marxistického jazyka v reakcii na konflikt medzi Izraelom a Hamásom

Bolo teda prirodzené, že homosexuáli a transsexuáli naskočili na rovnakú “utláčanú menšinu”. Koniec koncov, mocné a dobre financované hnutie LGBT sa strategicky modelovalo podľa úspešného hnutia za občianske práva zo 60. rokov, pričom svojich členov stavalo do úlohy poškodenej, dlhodobo viktimizovanej menšiny. Navyše tým, že sa hnutie LGBT postavilo do pozície ďalšej nespravodlivo “marginalizovanej komunity, ” ako sú Afroameričania, ponúklo marxistickým revolucionárom ďalšiu výhodu: Slúžilo by ako zbraň zameraná špeciálne na kresťanstvo “ateistický komunizmus ”najväčší nepriateľ ”, pretože skutoční kresťania sú proti homosexuálnemu správaniu ako biblicky zakázanému (spolu s cudzoložstvom a inými sexuálnymi hriechmi), a tak by mohli byť vykreslení ako bigotné a proti LGBT “nenávistné osoby.”

Z toho vyplýva, že nelegálni cudzinci (nedávno prekrstení na “imigrantov bez dokladov”) sa stanú ďalšou “utláčanou menšinou”, ktorú budú dnešní ”komunisti – a demokrati – brániť, verbovať a vyzbrojovať ako súčasť novej marxistickej koalície v Amerike”.

Keďže sú dnešní’komunisti posadnutí tým, aby svoju ideológiu a agendu hlboko zakorenili do ďalšej generácie, v triedach štátnych škôl po celej Amerike sa denne uskutočňuje priame vymývanie mozgov, ako Rufo vysvetľuje:

Zavádzajú’kritickú teóriu rasy do vzdelávania K-12, napríklad rozdeľujú deti podľa rasy na dve strany miestnosti a deťom európskeho pôvodu hovoria: ‘Mali by ste cítiť vinu. Mali by ste cítiť hanbu. Mali by ste cítiť zodpovednosť za historické zločiny spáchané ľuďmi, ktorí vyzerajú ako vy.’ A druhej strane miestnosti povedať: ‘Mali by ste cítiť hnev. Mali by ste cítiť hnev, mali by ste cítiť ducha pomsty za zločiny spáchané v minulosti na ľuďoch, ktorí vyzerali ako vy, ľuďmi, ktorí vyzerali ako vaši spolužiaci na druhej strane miestnosti.’

Takýmto spôsobom sa mnohé zo základných emócií a postojov pre prijatie marxizmu/komunizmu – vrátane závisti, nenávisti voči spoločnosti’“utláčateľovi” triedy, pocit osobnej krivdy, pocit morálnej spravodlivosti ako príslušníka prenasledovanej “triedy obetí” a neutíchajúcu túžbu po pomste – sú implantované do ďalšej generácie Američanov.

‘Evanjelium závisti’

Rufo’vysvetľuje novodobú neokomunistickú zámenu rasovej krivdy a sexuálnych a rodových “menšín” za tradičných “utláčaných pracujúcich” je presná, ale zároveň vyvoláva veľké otázky.

V priamom dôsledku ‘hnutia za občianske práva v 60. rokoch, ktoré pamätne prerušil “prejav Martina Luthera Kinga’Mám sen”, veľká americká stredná trieda v podstate zmenila názor na rasovú segregáciu a od prijatia ’zákona o občianskych právach v roku 64 je Amerika ruku v ruke najmenej rasistickou krajinou na svete. Rovnako tak nelegálni cudzinci – ktorí porušili zákon aby vstúpili a žili v USA nelegálne – samozrejme nie sú legitímnou “utláčanou menšinou.” Ani homosexuáli, ktorí sú chránení zákonom prakticky vo všetkých smeroch a ktorí užívajú si vyšší priemerný príjem ako bežná populácia.

Takže americký marxistický príbeh je veľká lož.

Ale je tu ešte’viac. Ak sa paradigma komunizmu’“útlaku” môže tak dramaticky zmeniť – z “robotníci verzus kapitalisti” na “ľudia jednej rasy verzus ľudia inej rasy” na “ľudia identifikujúci sa ako homosexuáli alebo transrodoví ľudia verzus všetci, ktorí sa držia tradičných biblických morálnych hodnôt” – všetky divoko odlišné zámienky na vzburu a revolúciu – z toho vyplýva, že komunizmu/marxizmu nikdy nešlo v prvom rade o žiadnu konkrétnu nespravodlivosť alebo krivdu.

Veľký Winston Churchill ponúkol obrovskú nápovedu k tejto záhade, keď socializmus označil za “evanjelium závisti”; Jeho prenikavý opis priznáva, že marxizmus je náboženstvom ktorým skutočne je – náboženstvom zakoreneným v nenávisti a nespokojnosti, v závisti a vzbure, v túžbe po tom, čo majú iní, a v pohŕdaní nimi za to, že to majú. Niet divu, že marxizmus/komunizmus je ateistický.

Čítajte: Prebudený korporatívny marxizmus ničí srdce a dušu Ameriky

Sám Marx notoricky označoval náboženstvo za “ópium ľudu” (často nesprávne prekladané “opiát más”). Avšak v súlade s reflexívnym zvykom krajnej ľavice obviňovať iných zo zla, z ktorého sú sami vinní, Marx ironicky vytvoril dokonalé falošné náboženstvo, ktoré odvtedy slúži ako “ópium” stoviek miliónov ľudí.

Takže hoci je marxizmus/komunizmus vo veľmi reálnom zmysle náboženstvo, hoci falošné a toxické, najvyšší predstavitelia – náboženstva “veľkňazi” – v skutočnosti vň neveria. Hoci bol Vladimír Lenin uctievaný ako veľký vodca, ktorý veril v marxistický prísľub bratstva ľudí, bol to psychopat posadnutý mocou, ktorý nenávidel Boha, morálku, nukleárnu rodinu a všetko skutočne dobré a cnostné. Tu’je odhaľujúci citát z Lenina:

Každá náboženská idea, každá idea Boha, dokonca aj koketovanie s ideou Boha, je neodškriepiteľná podlosť… najnebezpečnejšieho druhu, nákaza najodpornejšieho druhu. Milióny hriechov, špinavých skutkov, násilných činov a fyzických nákaz… sú oveľa menej nebezpečné ako jemná, duchovná idea Boha.

Taký istý príbeh so Stalinom, ktorý úmyselne vyhladoval na smrť milióny mužov, žien a detí tým, že zablokoval hranice Ukrajiny’a zabránil vstupu akýchkoľvek potravín do hladujúceho národa. Podobne to bolo aj s “veľkým komunistickým vodcom” Číny Mao Ce-tungom, ktorého najvyšší Bidenova poradkyňa Anita Dunnová raz na kameru povedala, že si ho ctí ako jedného zo svojich “obľúbených politických filozofov,” má tú česť, že spôsobil oveľa viac ľudských obetí – medzi 40 a 80 miliónmi – než ktorákoľvek iná osoba vo svetových dejinách, oveľa viac než Hitler.

Nie je potrebné dodávať, že to neboli ľudia, ktorí by verili v “rovnosť” a “bratstvo ľudí”

Napokon sa ukáže pravda: Marxizmus (a jeho implementácia, komunizmus) predstavuje zlovoľné náboženstvo. A hoci uchvátil nespočetné milióny ľudí a ďalšie milióny zavraždil, jeho vodcovia vň’neveria a nikdy neverili. Všetko je to’obrovská pretvárka, aby mohli dosiahnuť a zväčšiť svoju osobnú moc, slávu, bohatstvo a privilégiá.

K tomuto záveru dospel George Orwell vo svojom klasickom románe Zvieracia farma, keď sa na konci príbehu objavia prasatá ako noví utláčatelia všetkých ostatných hospodárskych zvierat, ktorí nahradili pôvodného farmára “utláčateľa.” Keď boli konfrontované s náboženskou mantrou – “Všetky zvieratá sú si rovné” –, ktorú dlho zastávali, pričom sa tvárili, že stoja na strane rabov, teraz vládnuce prasatá s vážnou tvárou ponúkli mierne preformulovanú verziu: “Všetky zvieratá sú si rovné, ale niektoré sú si rovnejšie ako iné.”

Napokon, tu’je, ako uznávaný historik Victor Davis Hanson nedávno zhodnotil americkú’komunistickú revolúciu: “Ľavica vedie plnohodnotnú kultúrnu revolúciu proti tradičnej Amerike. A maoistické výsledky sú často rovnako absurdné ako desivé.”

Podobne Donald Trump svojím nenapodobiteľným spôsobom výstižne vystihol súčasnú dynamiku počas nedávnej kampane v Michigane. Pripustil, že súčasný chaos v skutočnosti nie je všetkým Bidenovou vinou pretože “nevie, čo do pekla robí   Trump dodal že “krivý Joe” je “obklopený radikálnymi ľavicovými marxistami a bláznami.”

Prevzaté so súhlasom WND News Center.