Paolo_De_Buono_1-810x500.jpg

Pro-LGBT učiteľ Paolo De Buono prehral súdny spor o diskrimináciu proti rade katolíckej školy v Toronte

18
Kultúra smrti

Pro-LGBT katolícky učiteľ Paolo De Buono prehral súdny spor s torontskou školskou radou po tom, ako tvrdil, že ho diskriminovali kvôli jeho advokácii.

Podpredseda tribunálu pre ľudské práva v Ontáriu (HRTO) Robert Patchett 15. septembra zamietol sťažnosť na ľudské práva, ktorú proti TCDSB podal De Buono, učiteľ z Toronto Catholic District School Board (TCDSB).

“Za okolností tohto prípadu nie som presvedčený, že sťažovateľka poskytla faktický základ nad rámec holého tvrdenia, ktorý by preukazoval súvislosť medzi údajným správaním a vymenovaným dôvodom podľa kódexu,” uviedol Patchett v rozhodnutí.

“Súd pre verejnú službu nemá právomoc rozhodovať o všeobecných tvrdeniach o nekalej súťaži, pokiaľ táto nekalá súťaž nie je úplne alebo čiastočne spojená s niektorým z dôvodov osobitne uvedených v prvej časti kódexu,” pokračoval.

De Buono, ktorý je hrdý na presadzovanie agendy LGBT v triede, tvrdil, že TCDSB pre neho vytvorila “otrávené pracovné prostredie” kvôli jeho presadzovaniu LGBT a skutočnosti, že otvorene nesúhlasí s učením cirkvi.

Dalej tvrdil, že rozhodnutie TCDSB’neoznačiť klub rozmanitosti ako klub zameraný na ľudské práva sa rovnalo diskriminácii. De Buono tvrdil, že TCDSB mu odoprela možnosť vystupovať na zasadnutiach výboru a založiť klub rozmanitosti kvôli jeho spojeniu so študentmi identifikujúcimi sa s LGBT.

Patchett však vyhlásil, že podľa predložených dokumentov sa zdá, že De Buono “len nesúhlasí s rozhodnutiami, ktoré odporca prijal v súvislosti so študentmi [LGBT].”

Patchett zdôraznil, že žiadateľ musí urobiť viac než len tvrdiť, že bol diskriminovaný; musí poskytnúť vecné dôkazy, ktoré spájajú konanie odporcu’s diskrimináciou, ktorej údajne čelil.

Patchett vyhlásil, že De Buono nepreukázal, že konanie TCDSB’bolo voči nemu represiou. Ďalej uviedol, že De Buono nedokázal poukázať na jediné svoje právo, ktoré TCDSB porušila.

Ak De Buono tvrdil, že bol diskriminovaný zo strany TCDSB, nedokázal vysvetliť, ako to súvisí s uplatňovaním alebo presadzovaním práva podľa Ontárijského zákonníka ľudských práv.

Patchett preto vyhlásil, že s De Buono’vou žiadosťou nie je spokojný, a prípad zamietol.

Aj napriek tomu, že De Buono je nominálne “katolícky” učiteľ, odmieta svojich študentov učiť, že manželstvo je zväzkom medzi jedným mužom a jednou ženou, a to napriek jasnému učeniu Katechizmus Katolíckej cirkvi.

Vlani v septembri si dovolil informovať hosťujúceho katolíckeho kňaza, že hovoriť študentom, čo Katolícka cirkev učí o manželstve, nie je dovolené.

Podľa e-mailu poslal De Buono, oznámil kňazovi, že ak bude počas školskej omše hovoriť o postoji Cirkvi’k homosexualite, De Buono “vstane a hlasno poznamená (aby moji študenti jasne počuli), prečo to, čo ste povedali, je diskriminačné.”

V júni pochválil, že študenti nesmú v jeho triede hovoriť, že existujú len dve pohlavia.

Nedávna epizóda LSNTV zdôrazňuje De Buono’neúnavné presadzovanie LGBT propagandy v školách, čím sa uchádza o titul svetovo’najextrémnejšieho a najotvorenejšieho pro-LGBT učiteľa v katolíckej škole.