wray-810x500.jpg

FBI vytvorila novú podkategóriu hrozieb na sledovanie Trumpových priaznivcov: správa

27
Kultúra smrti

Podľa exkluzívnej správy týždenníka Newsweek sa Bidenova administratíva zameriava na sledovanie Trumpových priaznivcov pred prezidentskými voľbami v roku 2024. Správa prichádza po tom, čo Bidnova administratíva čelí čoraz častejším obvineniam zo strany konzervatívcov, že využíva právomoci federálnych orgánov činných v trestnom konaní na sledovanie odporcov režimu.

V stredu Newsweek po troch mesiacoch vyšetrovania zverejnil exkluzívnu správu o tom, ako Bidnova administratíva’rieši údajné domáce teroristické hrozby.

Podľa správy FBI vytvorila novú podkategóriu hrozieb, ktorá sa v rámci úradu začala používať na sledovanie Trumpových priaznivcov.

Kategória nazvaná AGAAVE-Other sa vzťahuje na “protivládny, antiautoritatívny násilný extrémizmus,” a bola vytvorená v októbri 2022 po tom, ako FBI a DHS správy, v ktorej sa vyhlasuje, že “spoločensko-politický vývoj” spojený s Trumpom a jeho podporovateľmi “takmer určite podnieti niektorých domácich teroristov k tomu, aby sa pokúsili zapojiť do násilia.”

Newsweek uviedol, že dokument “posunul definíciu AGAAVE” tak, že “skupiny môžu byť takto označené kvôli svojej politike,” čo je “gigantický odklon pre úrad.”

Klasifikácia AGAAVE-Other bola potom “[i]zavedená bez akéhokoľvek oznámenia a po prvý raz sa o nej informovalo tu.”

“Prekročili sme”Rubikon,” povedal vysoký predstaviteľ spravodajskej služby Newsweek prostredníctvom e-mailu. “Trumpova’armáda predstavuje najväčšiu hrozbu násilia na domácej scéne … politicky … to’je realita a súbor problémov.”

“To’musí riešiť FBI ako orgán činný v trestnom konaní,”povedal. “Ale či sú Trump a jeho stúpenci hrozbou pre národnú bezpečnosť, pre krajinu, či predstavujú hrozbu občianskej vojny? To je zložitejšia otázka. A s tým’sa musí vysporiadať krajina, nie FBI.”

SÚVISIACE: Bidenov dokument o národnej bezpečnosti zobrazuje kresťanských zástancov života ako domácu teroristickú hrozbu

Osoby označené v rámci novej kategórie hrozieb FBI’sú opísané ako “domáci násilnícki extrémisti, ktorí uvádzajú protivládne alebo protištátne motívy násilia alebo trestnej činnosti, ktoré nie sú inak definované … ” Údajní “extrémisti” zahŕňajú osoby “motivované túžbou páchať násilie voči osobám, ktoré sú skutočne alebo zdanlivo spojené s určitou politickou stranou alebo frakciou určitej politickej strany.” 

“Hoci sa Trump a MAGA v oficiálnom popise AGAAVE-Other nikdy nespomínajú, vládni informátori pripúšťajú, že sa vzťahuje na politické násilie pripisované bývalým prezidentovým”stúpencom,” informoval portál.

Anonymný pracovník FBI povedal pre Newsweek, že “starostlivo vytvorený jazyk je úplne nestranícky,” aj keď na praktické účely v rámci úradu sa nové označenie “vzťahuje na MAGA.”Technicky by podľa neho mohli byť zahrnutí aj Bidenovi priaznivci. 

Ďalší anonymný zdroj z FBI priznal búrlivé obavy z ozbrojenia federálnej vlády proti konzervatívcom a poznamenal, že súčasná administratíva musí “postupovať veľmi opatrne” v tom, ako bude postupovať pri sledovaní a sledovacích operáciách. 

“FBI je v takmer nemožnej pozícii,” povedal zdroj. Newsweek poznamenal, že predstavitelia FBI riskujú, že “vyprovokujú práve tých protivládnych aktivistov, proti ktorým sa teroristické agentúry dúfajú postaviť.”

Nová správa prichádza po tom, čo americký prezident Joe Biden a jeho administratíva dlhodobo považujú Donalda Trumpa a jeho prívržencov za hrozbu pre “demokraciu,” často evokujúc obraz nepokojov na ul.Capitol 6. januára, ktoré demokrati označili za pokus o “vzburu.” Medzitým konzervatívci čoraz častejšie obviňovali Bidenovu administratívu, že využíva federálne orgány činné v trestnom konaní na útoky proti svojim politickým protivníkom.

Odôvodnenie: "Vláda sa rozhodla, že sa bude zaoberať otázkou, či je možné, aby sa Trump pokúsil o vzburu: Odhaľovateľ FBI zverejnil dokumenty, z ktorých vyplýva, že agentúra sleduje ‘radikálnych’ katolíkov z latinskej omše

Od nástupu Bidena do funkcie republikáni poukazujú na množstvo krokov Bidenovho’ministerstva spravodlivosti (DOJ) ako príklad jeho údajného zbrojenia proti konzervatívcom.

K takýmto opatreniam a memorandám patrí vyčlenenie zdrojov ministerstva spravodlivosti na sledovanie rodičov, ktorí sa stavajú proti radikálnym učebným osnovám a mandátom COVID v školách, razie a trestné stíhania proti zástancom pro-life, ako je Mark Houck, notoricky známe Memo FBI z Richmondu vo Virgínii, ktoré usmerňuje sledovacie operácie proti “radikálnym tradicionalistickým katolíkom” a bezprecedentnú razii v Mar-a-Lago , po ktorej nasledovalo trestné stíhanie ministerstva spravodlivosti’voči Trumpovi.

Začiatkom tohto roka väčšina GOP v Snemovni reprezentantov USA vytvorila “Weaponization of Government” Výberový výbor pod vedením republikána Jima Jordana z Ohia, ktorý má vyšetriť údajné prípady zasahovania FBI a ďalších federálnych spravodajských agentúr’ do domácej politiky, informoval predtým portál LifeSiteNews .