DeSantis-2-810x500.jpg

DeSantis vyzval Trumpa, ktorý je na čele GOP, na debatu jeden na jedného

27
Neutral

Republikánsky guvernér Floridy Ron DeSantis v stredu vyzval bývalého prezidenta USA a republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na debatu jeden na jedného s tvrdením, že Trump “to dlhuje našim voličom.”

DeSantis sa takto vyjadril v rozhovore s moderátorom televízie Fox News Seanom Hannitym po druhej z dvoch debát GOP v primárkach, ktoré sa konali v stredu večer, informoval denník The Daily Wire.

Podľa všeobecného úsudku vyhral debatu floridský guvernér, ktorý na národnej úrovni zaostáva za Trumpom, ale pevne sa drží na pozícii lídra. Trump účasť na debatách vyslovene odmietol s odôvodnením, že kvôli jeho prevahe v prieskumoch sú debaty zbytočné. 

Ale DeSantis, ktorý už súhlasil s debatou s kalifornským demokratickým guvernérom Gavinom Newsomom (ktorý trvá na tom, že nebude’kandidovať na prezidenta v roku 2024, hoci niektorí politickí pozorovatelia majú pochybnosti) v novembrovom stretnutí jeden na jedného, ktoré moderoval Hannity, tvrdí, že voliči si zaslúžia vidieť Trumpa obhajovať svoju víziu.

ČÍTAJ: DeSantis a Newsom sa dohodli na debate v novembri

“Keďže sem bývalý prezident neprišiel, možno by bol ochotný urobiť [debatu] s vami a so mnou,” povedal DeSantis v stredu Hannitymu. “Myslím si, že to našim voličom dlhuje, aby prišiel a predniesol svoj názor.”

“Teraz ste’vyzvali, takže toto bude Hannityho ústredná debata jeden na jedného?"” povedal moderátor Foxu.

“Poďme do toho,” odpovedal DeSantis. “Viete, môžete povedať, ‘Ach, je tu nejaký prieskum pred’mesiacom’ – nie. Musíte sa presadiť. Dlžíte to voličom.

Vyzvanie DeSantisa’ prichádza po tom, čo počas debaty verejne vyzval prezidenta.

Podľa DeSantisa bývalý prezident “dlhuje [voličom] obhájiť svoje záznamy, kde pridal 7 dolárov.8 biliónov k dlhu, ktorý pripravil pôdu pre infláciu, ktorú máme,” poznamenal The Daily Wire.

Prezidentský nádejný kandidát, ktorý povedal, že Trump v debate “chýbal v akcii” a “mal by byť dnes večer na pódiu,” sa tiež pustil do bývalého prezidenta za jeho kritika DeSantisových’ krokov na uzákonenie ochrany života na štátnej úrovni.

ČÍTAŤ: DeSantis odmieta Trumpove’tvrdenie, že pro-liferi stoja GOP hlasy, keďže exprezident chýba v druhej debate

Ak má Trump odmietol akýkoľvek záväzok k celonárodnému obmedzeniu interrupcií, DeSantis sa zaviazal podpísať zákon obmedzujúci túto prax po 15. týždni. V slnečnom štáte už podpísal prísnejšie opatrenie, ktoré zakazuje interrupcie po tom, ako je možné zistiť tlkot srdca dieťaťa’približne v šiestom týždni tehotenstva’.

DeSantis povedal, že chce, aby sa Trump “pozrel do očí” “ľuďom, ktorí tento [pro-life] boj vedú už dlho” a vysvetlil svoje poznámky “že pro-life ochrana je nejakým spôsobom ‘hrozná’ vec.”