ziegler-810x500.jpg

Bývalý superintendent okresu Loudoun odsúdený za prepustenie učiteľky, ktorá prehovorila o samostatných sexuálnych útokoch

27
Neutral

Bývalý superintendant verejných škôl v okrese Loudoun bol tento týždeň uznaný vinným z priestupku za prepustenie učiteľa, ktorý veľkej porote povedal o zatajovaní sexuálneho zneužívania v okrese. Odsúdenie súvisí so zatajovaním znásilnenia, ktoré na škole spáchal chlapec prezlečený za krížnika, ale je oddelené od tohto prípadu.

The Daily Wire - ktorého exkluzívne spravodajstvo z októbra 2021 o verejnom školstve v okrese Loudoun (LCPS), kde došlo k zatajeniu znásilnenia tínedžerky chlapcom v sukni na školských záchodoch, vyvolalo trestné oznámenia, inšpirovalo k politike na ochranu dievčat a pomohlo republikánovi Glennovi Youngkinovi dostať sa do sídla guvernéra Virgínie - v piatok oznámil, že bývalý superintendent LCPS Scott Ziegler bol uznaný vinným z “využívania svojho úradného postavenia na odplatu voči niekomu za to, že si uplatnil svoje práva.”

PREČÍTAJTE SI: Ako sa Youngkin vyšvihol k víťazstvu vo Virgínii

Ziegler, ktorý’nevypovedal, ale na súde sa objavil s lakom na nechty a náušnicami (ako dal v predchádzajúcom súdnom procese v apríli) bol zároveň sedemčlennou porotou oslobodený od samostatného obvinenia z priestupku, ktorého sa dopustil tým, že niekoho potrestal za to, že predložil svedectvo porote.

Štvrtkové odsúdenie vyplýva zo Zieglerovho’rozhodnutia prepustiť bývalú učiteľku špeciálnej školy Erin Brooksovú po tom, ako vypovedala pred veľkou porotou, ktorú zriadil republikánsky generálny prokurátor Jason Miyares, aby vyšetrila krytie znásilnenia v kúpeľni. Vo svojom vystúpení sa zmienila aj o “nesúvisiacom prípade nesprávneho riešenia sexuálneho útoku zo strany školskej správy,” informoval denník The Daily Wire .

Tá “nesúvisiaca” záležitosť sa týkala mentálne postihnutého študenta, ktorý údajne sexuálne napádal Brooksovú a jej asistentku učiteľa Laurie Vandermeulenovú “desiatkykrát denne” tým, že sa ich nevhodne dotýkal a robil obscénne gestá. Podľa správy sa Brooksová a Vandermeulenová obrátili na administrátorov so žiadosťou o pomoc a tí im odporučili, aby situáciu riešili tak, že sa budú chrániť kusmi kartónu alebo “zásterami pre psov”, aby zabránili fyzickým útokom študenta’.

Keď bol študent odstránený z triedy Brooksa’ po tom, čo Vandermeulen požiadal o anonymné zdieľanie skúseností počas zasadnutia školskej rady, špeciálny pedagóg sa údajne “stal terčom bezohľadnej nevraživosti zo strany školských administrátorov”, čo vyvrcholilo tým, že dostal negatívne hodnotenie výkonu a bol okamžite prepustený.

Porota sa vo štvrtok zhodla na tom, že Ziegler porušil zákon tým, že prepustil Brooksa za to, že o situácii informoval veľkú porotu.

Zieglerovi, ktorý bol sám obvinený zo samostatných obvinení a prepustený minulý rok po tom, ako veľká porota predložila svoje zistenia týkajúce sa LCPS’ postupu pri utajovaní znásilnenia transsexuálmi, teraz za štvrtkový rozsudok hrozí až rok väzenia a/alebo pokuta 2 500 dolárov.

V januári ho čaká vynesenie rozsudku.

ČÍTAJTE: Bývalý superintendent školského obvodu vo Virgínii obvinený v prípade zatajenia znásilnenia transgenderovou kúpeľňou

The Washington Examiner upozornil, že Ziegler’s odsúdenie nasleduje tvrdo po obvinení guvernéra Spojených štátov amerických (SS) J. G. Youngkinovi’rozhodnutie omilostiť otca dievčaťa znásilneného v kúpeľni LCPS po tom, ako bol odsúdený za “výtržníctvo” za vyjadrenie svojho rozhorčenia na zasadnutí školskej rady v roku 2021.

Otec Scott Smith bol postihnutý “dvoma obvineniami z trestného činu po tom, ako sa incident vymkol spod kontroly zástupcov šerifa okresu Loudoun na zasadnutí školskej rady,” ABC7 informovala.

Vyhlásením zo začiatku tohto mesiaca, v ktorom oznámil omilostenie Smitha, Youngkin povedal, že otec z Virgínie “je oddaným rodičom, ktorý’čelil neoprávneným obvineniam v snahe ochrániť svoju dcéru,” LifeSiteNews reportoval.

“Scottova’oddanosť svojmu dieťaťu napriek obrovským prekážkam je symbolom hnutia za posilnenie rodičovských práv, ktoré sa začalo vo Virgínii,” povedal guvernér.

Scott v komentári pre ABC7 vyjadril vďačnosť za omilostenie.

“Veľmi si vážim to, čo urobil, pretože keď viedol kampaň, jasne povedal, že ak bude zvolený, urobí všetko pre to, aby prišiel na koreň tomu, čo sa stalo nielen mojej rodine, ale všetkému, čo sa deje v okrese Loudoun,” povedal.