Screenshot-2023-09-30-11.17.58-810x500.png

Elon Musk má pravdu: Bidenova kríza na hraniciach je "šialená" a Amerika ju musí okamžite ukončiť

32
Neutral

Počas rekordného počtu nelegálnych prisťahovalcov do Spojených štátov, ktorý vyvolal kontroverzné kroky republikánskych guvernérov, aby previezli prisťahovalcov do ľavicových štátov, ktoré sa vyhlasujú za "útočiská", navštívil USA miliardár a podnikateľ Elon Musk.Tento týždeň navštívil mexickú hranicu v Texase, aby vyzval na imigračnú reformu.

Zakladateľ spoločnosti SpaceX, výkonný riaditeľ Tesly a majiteľ platformy sociálnych médií X, predtým Twitteru, sa objavil v živom vysielaní na brehu rieky Rio Grande v Eagle Pass v Texase v čiernom kovbojskom klobúku a leteckých slnečných okuliaroch a sľúbil, že poskytne “nefiltrovaný” pohľad na krízu, ktorú republikáni teraz nazývajú “inváziou.”

Povedal divákom, že sa bude rozprávať s predstaviteľmi orgánov činných v trestnom konaní a ďalšími osobami, aby získal prehľad o tom, čo”sa deje, a vyzval na reformu súčasného imigračného systému.

Musk, ktorý sa ako tínedžer presťahoval zo svojej rodnej krajiny, Južnej Afriky, a neskôr získal americké občianstvo, zdôraznil, že je “extrémne proimigračný”, ale že obmedzenie imigrácie je nevyhnutné.

“Verím, že potrebujeme výrazne rozšírený legálny imigračný systém a že by sme mali do krajiny pustiť každého, kto je pracovitý a čestný a bude prínosom pre Spojené štáty,” povedal a vyzval na “urýchlené schválenie pre každého, kto patrí do tejto kategórie.”

Podľa jeho slov by však USA “nemali ”vpúšťať do krajiny ľudí, ktorí ”porušujú zákony. To nedáva zmysel.”

Musk povedal, že úradníci by mali “robiť obidve veci,” a vysvetlil, že treba prijať opatrenia na zastavenie “prílevu ľudí, ktorý je takého rozsahu, že vedie ku kolapsu sociálnych služieb…”

ČÍTAŤ: Demokrati využívajú imigráciu, otvorené hranice na zabezpečenie budúcich volebných víťazstiev

Podľa Muska je imigračná kríza za Bidenovej vlády “’viac než šialená.”

A samozrejme, že má ’pravdu.

Upozornil, že New York sa “prehýba” pod náporom masovej migrácie – čo demokratickí lídri vrátane samozvaných imigračných šampiónov starosta mesta New York Eric Adams a guvernérka štátu New York Kathy Hochul, v posledných mesiacoch zdôrazňovali. Tvárou v tvár narastajúcej migračnej katastrofe teraz Adams a Hochul odsudzujú situáciu a vyzývajú Bidenovu administratívu, aby krízu na hraniciach vyriešila.

Bilionársky podnikateľ’netradičný krok, keď sa objavil na hraniciach USA len so smartfónom a túžbou podeliť sa so svetom o reálnu situáciu, je dôležitý a potrebný. 

Prechod hraníc počas Bidenovej vlády explodoval, keďže Colná a hraničná ochrana zaznamenala 1.72 miliónov nelegálnych prekročení hraníc počas fiškálneho roka 2021 a ohromujúce 2,76 milióna v fiškálnom roku 2022, NBC reported.

Podľa ABC, úradníci na hraniciach “sa podľa údajov minulý mesiac stretli s [nelegálnymi prisťahovalcami] viac ako 300 000-krát v celej krajine, čo je viac ako 245 213-krát v júli,” čo predstavuje “najväčší mesačný súčet, aký bol kedy zaznamenaný počas Bidenovej vlády.” 

Ako si konzervatívci veľmi dobre uvedomujú, obavy z rekordného prekračovania hraníc zahŕňajú širokú škálu vážnych námietok.

Zástancovia zvýšeného presadzovania imigračných zákonov zdôrazňujú skutočnosť, že ľudia z celého sveta – nielen z Južnej a Strednej Ameriky – využívajú priepustné hranice, čím ohrozujú národnú bezpečnosť. Okrem toho kartely pašujú zbrane, zapájajú sa do obchodovania s ľuďmi – vrátane sexuálneho obchodovania s dospelými aj deťmi – a preprava nelegálnych drog, čo prispieva k masívnemu nárastu úmrtí súvisiacich s drogami v celej krajine.

Fentanyl, syntetický opioid 50-krát účinnejší ako heroín, sa rýchlo stáva “droga voľby” pre pašerákov, ktorí prevážajú nelegálne drogy cez hranice, informovala NBC. V roku 2021 federálni agenti v meste El Paso v Texase informovali, že počet záchytov fentanylu sa v posledných rokoch zvýšil o 4 000 percent.

ČÍTAJTE: Biden admin nariadil, aby maloletí nelegálni imigranti mali ‘prístup’ k interrupciám

Ak poznamenal Musk, masová migrácia navyše predstavuje obrovskú záťaž pre sociálne služby, záťaž, ktorú znášajú americkí občania v pohraničné mestá ako Eagle Pass a po celej krajine. Iní poukazujú na to, že masové nelegálne prisťahovalectvo zvyšuje kriminalitu a že neschopnosť asimilovať nových prisťahovalcov vedie k kultúrnej balkanizácii.

Ale pre mnohých je imigračná kríza’nepodstatná, kým sa pre nich nestane skutočnou – kým neuvidia “nefiltrovanú” realitu alebo davy nelegálnych prisťahovalcov, ktorí sa objavujú v ich vlastnom meste a prosia o prístup k už aj tak obmedzeným sociálnym službám.

Bidenova administratíva bola teraz nútená venovať sa tomuto problému aspoň ústne, z veľkej časti vďaka neortodoxnej taktike republikánov ako Gov. štátu Florida Ron DeSantis a Texaský guvernér Greg Abbott, ktorí sa rozhýbali, aby upozornili na rastúcu krízu tým, že ju doslova priniesli demokratom’ na prah.

Kríza sa musí stať takou akútnou, že ju’nebude možné ignorovať.

A ak to nechcú urobiť washingtonské elity, pripadne to republikánskym guvernérom, konzervatívnym novinárom a dokonca aj excentrickým podnikateľom.