GettyImages-1351286640-810x500.jpg

Bol Fauci "nastrčenou osobou" pre snahu pod vedením CIA kontrolovať americkú reakciu na COVID?

24
Kultúra smrti

Kniha Jeremyho Farrara’z augusta 2021 je relatívne úprimnejšia než väčšina opisov prvotného rozhodnutia o uzamknutí v USA a Veľkej Británii. “Je’ťažké skončiť s nočnými telefonátmi o možnosti úniku z laboratória a vrátiť sa do postele,”napísal o tajných telefonátoch, ktoré dostával od 27. do 31. januára 2020. Upozornili už FBI a MI5.

Nikdy predtým som nemal problémy so spánkom, čo vyplýva z toho, že som strávil kariéru ako lekár v oblasti kritickej starostlivosti a medicíny. Ale situácia s týmto novým vírusom a temnými otáznikmi nad jeho pôvodom mi pripadala emocionálne zdrvujúca. Nikto z nás nevedel, čo sa stane, ale veci už prerástli do medzinárodného núdzového stavu. Navyše, len niekoľko z nás - Eddie [Holmes], Kristian [Anderson], Tony [Fauci] a ja - sme teraz boli zasvätení do citlivých informácií, ktoré, ak by sa ukázali ako pravdivé, mohli spustiť celý rad udalostí, ktoré by boli oveľa väčšie ako ktokoľvek z nás. Mal som pocit, akoby sa schyľovalo k búrke, ktorej sila presahuje všetko, čo som zažil, a nad ktorou nikto z nás nemá žiadnu kontrolu.

V tom momente boli spravodajské služby na oboch stranách Atlantiku upozornené. Anthony Fauci dostal aj potvrdenie, že peniaze z Národného inštitútu zdravia smerovali do inkriminovaného laboratória vo Wuhane, čo znamenalo, že jeho kariéra bola ohrozená. Pri práci v zúrivom tempe vznikol v rekordne krátkom čase slávny článok "Proximálny pôvod". Dospela k záveru, že k žiadnemu úniku z laboratória nedošlo.

V pozoruhodnej sérii odhalení v tomto týždni sme sa’dozvedeli, že CIA sa podieľala na pokuse o platby týmto autorom (ďakujeme whistleblowerovi), navyše sa vyzerá, že Fauci navštívil centrálu CIA’pravdepodobne v rovnakom čase.

Zrazu získavame možnú jasnosť v inak veľmi rozmazanom obraze. Anomáliou, ktorá doteraz volala po vysvetlení, je, ako je možné, že Fauci tak dramaticky a presne zmenil názor na zásluhy o uzamknutie vírusu. Jeden deň radil kľud, pretože ide o chrípku, a na druhý deň bubnoval do povedomia o blížiacej sa výluke. Tým dňom bol 27. február 2020, teda ten istý deň, keď sa New York Times pripojil k poplašnej propagande svojho hlavného reportéra o vírusoch Donald G. McNeil.

26. februára Fauci písal: “Nedovoľte, aby strach z neznámeho… skresľoval vaše hodnotenie rizika pandémie pre vás v porovnaní s rizikami, ktorým čelíte každý deň… nepodliehajte neprimeranému strachu.”

Na druhý deň, 27. februára, Fauci napísal herečke Morgan Fairchild – pravdepodobne najvplyvnejšej osobnosti, ktorú poznal z firmamentu – aby “bola pripravená zmierniť epidémiu v tejto krajine opatreniami, ktoré zahŕňajú sociálny odstup, prácu na diaľku, dočasné zatvorenie škôl atď.”

Čítajte: Republicans introduce bill to end Fauci’s taxpayer-funded chauffeur, security detail

Pre istotu, medzi tým, ako Fauci upozornil spravodajské služby, a tým, keď sa rozhodol stať sa hlasom za výluky, uplynulo viac ako 20 dní. Nepoznáme’presný dátum stretnutí so CIA. Ale vo všeobecnosti až doteraz bola väčšina februára 2020 z hľadiska časovej osi rozmazaná. Niečo sa dialo, ale nevedeli sme’presne čo.

Rozlišujme medzi proximátnou a distálnou príčinou uzávierky.

Proximátnou príčinou je strach z úniku informácií z laboratória a napodobňovanie wuhanskej stratégie držať všetkých doma, aby sa zastavilo šírenie. Možno verili, že to bude fungovať, na základe legendy o tom, ako bol SARS-1 zvládnutý. CIA mala kontakty s Wuhanom a Fauci tiež. Obaja mali záujem popierať únik z laboratória a zastaviť šírenie. Svetová zdravotnícka organizácia im poskytla krytie.

Daleké dôvody sú zložitejšie. Vyčnieva tu možnosť poskytnutia protislužby. CIA platí vedcom, aby tvrdili, že k úniku z laboratória nedošlo, a inak dáva pokyn svojim udržiavaným mediálnym zdrojom (New York Times), aby únik z laboratória označili za konšpiračnú teóriu krajnej pravice. Boli by nasadené všetky opatrenia, aby Fauci nesedel na horúcom kresle za financovanie laboratória vo Wuhane. Táto spolupráca by však musela mať svoju cenu. Fauci by sa musel zúčastniť na reálnej verzii zárodočných hier (Udalosť 201 a Krimsonová nákaza).

Byla by to najväčšia úloha Fauciho’dlhej kariéry. Musel by zahodiť svoje zásady a medicínske poznatky napríklad o prirodzenej imunite a štandardnej epidemiológii týkajúce sa šírenia vírusov a stratégií zmierňovania následkov. Starú pandemickú príručku by musel roztrhať v prospech teórie uzamknutia, ako ju vymyslel v roku 2005 a potom vyskúšal vo Wuhane. WHO by sa mohla spoľahnúť na to, že povie že táto stratégia funguje.

Fauci by musel byť denne v televízii, aby nejako presvedčil Američanov, aby sa vzdali svojich drahocenných práv a slobôd. Muselo by to trvať dlho, možno až do volieb, akokoľvek nepravdepodobne to znie. Musel by presadiť vakcínu, na ktorú sa už koncom januára dohodol s Modernou.

Najmä by musel presvedčiť Trumpa, aby s tým súhlasil. To bola najťažšia časť. Zvážili Trumpove’slabiny. Bol to germofób, takže to’je dobré. Nenávidel čínsky dovoz, takže išlo len o to, aby takto opísal vírus. Ale mal aj známu slabosť, že sa odkázal na vysoko kompetentné a výrečné profesionálky. V tom’prípade nastupuje veľmi spoľahlivá Deborah Birxová:

Čítajte: Trump’s gaslighting on COVID lockdowns is finally called out in Megyn Kelly interview

Čo z toho má CIA? Obrovská spravodajská komunita by mala byť poverená riadením reakcie na pandémiu ako tvorca pravidiel, vedúca agentúra. Jej pobočky, ako napríklad CISA by sa zaoberali otázkami súvisiacimi s prácou a využívali by svoje kontakty v sociálnych médiách na usmerňovanie verejnej mienky. To by spravodajskej komunite umožnilo konečne rozbiť informačné toky, ktoré sa začali pred 20 rokmi a ktoré doteraz nedokázala zvládnuť.

CIA by hrozila a brzdila amerického prezidenta, ktorého nenávidela. A čo je dôležité, bol tu jeho problém s Čínou. Svojimi colnými vojnami rozvrátil vzťahy. Pokiaľ išlo o nich, bola to zrada, pretože to všetko urobil na vlastnú päsť. Tento muž sa úplne vymkol spod kontroly. Bolo potrebné ho usadiť na jeho miesto. Presvedčiť prezidenta, aby vlastnou rukou zničil ekonomiku USA, by bol pre CIA dokonalý prevrat.

Zamknutie by znovu naštartovalo obchod s Čínou. To sa skutočne podarilo.

Ako by Fauci a CIA presvedčili Trumpa, aby zablokoval a reštartoval obchod s Čínou? Využitím týchto a aj ďalších slabých stránok: jeho zraniteľnosti voči lichôtkam, jeho túžby po prezidentskej agrárnosti a jeho túžby po moci podobnej Xi nad všetkými vypnúť a potom zapnúť celú krajinu. Potom by Trumpa dotlačili k tomu, aby nakúpil toľko potrebné osobné ochranné prostriedky z Číny.

Nakoniec sa im to podarilo: niekde medzi 10. marcom a možno až 14. marcom dal Trump súhlas. Tlačová konferencia zo 16. marca, najmä tých magických 70 sekúnd v ktorých Fauci prečítal slová nariaďujúce uzávery, pretože Birx sa ukázal byť príliš piskľavý, bola veľkým zlomom. O niekoľko dní neskôr už Trump telefonoval so Siom a žiadal ho o vybavenie.

Okrem toho by takáto výluka veľmi potešila priemysel digitálnych technológií, ktorý by zaznamenal obrovský nárast dopytu, a tiež veľké korporácie ako Amazon a WalMart, ktoré by zostali otvorené, pretože ich konkurenti by boli zatvorení. V neposlednom rade by to bola obrovská dotácia pre farmáciu a najmä pre samotnú technológiu platformy mRNA, ktorá by sa tešila zásluhám za ukončenie pandémie.

Ak je celý tento scenár pravdivý, znamená to, že Fauci po celý čas hral len úlohu, krycieho muža pre oveľa hlbšie záujmy a priority v spravodajskej komunite pod vedením CIA. Tento široký náčrt dáva zmysel tomu, prečo Fauci zmenil názor na uzávery, vrátane načasovania tejto zmeny. Stále je potrebné poznať ešte mnoho ďalších detailov, ale tieto nové útržky nových informácií posúvajú naše chápanie novým a ucelenejším smerom.